Evolveo Omega T2 - špatný signál
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda nevite v cem by mohl byt problem. Bydlim v bytovem dome, kde je STA. Poridil jsem si STB Ariva Ferguson 4k, se kterym jsem nebyl prilis spokojeny. Nicmene tento STB mel na STA jak kvalitu, tak i silu signalu 100%. Zkusil jsem poridit Evolveo Omegu T2 a signal mam u nej horsi, silu cca 55% a kvalita se drzi na 100%. Slabsi sila signalu se pak projevuje obcasnymi chybami - kostkovanim obrazu. Mel jsem za to, ze to bude treba vadny kus, ale je zajimave, ze pokud k nemu zapojim pokojovou antenu, sila signalu se dostane na 97-99%, ale je zde zase o neco horsi kvalita...kolem 70-85%, coz se take projevuje kostkovanim. Je mi nekdo schopny vysvetlit, jak muze byt mozne, ze na stejne STA ma kazdy STB takto odlisnou silu signalu?? Dekuji
Ukazatel síly signálu má většinou jenom informativní charakter a přístroj od přístroje se velmi liší. Sílu a kvalitu lze pouze změřit na výstupu STA měřákem a potom je to objektivní
Podle mě to kostkování je zapříčiněno úplně něčím jiným, než uváděnými parametry, protože u mě na TV na DVBT mám u všech kanálů 100/100 kromě těch, které se zde vysílají ze střechy paneláku, kde mám méně než 30/30, ale ještě mi to na HD nezakostičkovalo. Stačí to.
Podle mě to kostkování je zapříčiněno úplně něčím jiným, než uváděnými parametry, protože u mě na TV na DVBT mám u všech kanálů 100/100 kromě těch, které se zde vysílají ze střechy paneláku, kde mám méně než 30/30, ale ještě mi to na HD nezakostičkovalo. Stačí to.
Tento STB je známý svými neduhy ohledně pre-echa. Doporučuji v zákonné lhůtě 15-ti dnů vrátit a koupit jiný, odolnější proti uvedenému stavu. Mám s ním (a nejen já) osobní negatívní zkušenost. STB jsem vrátil v počtu několika kusů a zakoupil výrobek jiné značky, který v dané lokalitě (mnoho odrazů, apod.), který již od letních měsíců funguje na výbornou. Je potřeba si uvědomit, že DVB-T2 sítě v ČR bude vlastně jedna téměř 100% SFN a tím pádem mohou u některých typů jistých značek STB problémy.
@Foolproof
Děkuji za odpověď. Udělal jsem si pokus, kdy jsem dal současně nahrávat stejný kanál ve stejném čase počátku a délce 3 hodiny na Ariva Ferguson 4K i na Evolveo Omega T2. Poté jsem soubory přenesl do PC a prohnal přes program ProjectX. Dle analýzy nebyla ve streamu z Arivy ani jedna chyba. Ve streamu z Omegy bylo chyb několik. Takže na tom ukazateli síly a kvality na přijímačích určitě něco bude...
@Lumca_1
Poradíte mi nějaký STB, prosím? :-)
Děkuji za odpověď. Udělal jsem si pokus, kdy jsem dal současně nahrávat stejný kanál ve stejném čase počátku a délce 3 hodiny na Ariva Ferguson 4K i na Evolveo Omega T2. Poté jsem soubory přenesl do PC a prohnal přes program ProjectX. Dle analýzy nebyla ve streamu z Arivy ani jedna chyba. Ve streamu z Omegy bylo chyb několik. Takže na tom ukazateli síly a kvality na přijímačích určitě něco bude...
@Lumca_1
Poradíte mi nějaký STB, prosím? :-)
Tam kde byly s Evolveem problémy používáme k plné spokojenosti uživatelů Strong SRT 8211 (samozřejmě rada bez záruky, záleží na konkrétních příjmových podmínkách a také na tom v jakém stavu je STA), ale pozor na verzi FW, je potřeba použít verzi se kterou byl homologován ČRa.
[QUOTE=encino;533736]Takže na tom ukazateli síly a kvality na přijímačích určitě něco bude...[/QUOTE]
Ne, na ukazateli nezáleží, z té zásuvky přece leze stejný signál pro oba přijímače. Tedy Omega asi potřebuje lepší.
Na chalupě v pustině mi autoradio Sony hraje, synovi jakýsi noname ani neškrtna na VKV.
Ne, na ukazateli nezáleží, z té zásuvky přece leze stejný signál pro oba přijímače. Tedy Omega asi potřebuje lepší.
Na chalupě v pustině mi autoradio Sony hraje, synovi jakýsi noname ani neškrtna na VKV.