Multimediální centrum k uhd 4k tv
Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda li kačenu kupovat m.centrum k uhd tv? Mam lg 65uhd950v. Prehra je mi 90% formátů z hdd. Jde mi o to jestli bych koupil m.centrum s hdmi 2.0 a jestli obraz by nebyl kvalitnější??? Má nekdo zkušenost??? U staré tv jsem m.centrum musel mít protože přehrála málo formátů. Dik za názory.
[QUOTE=TUNN;532863] Jde mi o to jestli bych koupil m.centrum s hdmi 2.0 a jestli obraz by nebyl kvalitnější??? [/QUOTE]
Nemyslim si. V upscalingu nejake urcite rozdiely budu, ale dnesne TV maju upscaling na slusnej urovni. Skor by som sa sustredil na kvalitny zdroj a spravne nastavenie TV.
Nemyslim si. V upscalingu nejake urcite rozdiely budu, ale dnesne TV maju upscaling na slusnej urovni. Skor by som sa sustredil na kvalitny zdroj a spravne nastavenie TV.
Trochu mně uniká smysl. Na co MMC, když jde HDD připojit přímo do TV. Nebo to HDD ještě chceš ládovat po síti?
[QUOTE=bastlir;532884]Trochu mně uniká smysl. Na co MMC, když jde HDD připojit přímo do TV. Nebo to HDD ještě chceš ládovat po síti?[/QUOTE]
pise:
[QUOTE]Prehraje mi 90% formátů z hdd[/QUOTE]
tedy to % muze zvetsit
co se tyka prokladanych videi, tak to mmc (nejaky levny android s prednastavenym Kodi) da urcite daleko horsi vysledek
takze se neda jednoznacne odpovedet, totiz zalezi na obsahu, co je to za mmc a co pouziva za aplikaci na tom mmc, nebo jak tam jsou nastavene filtry v tech programech atd.
pise:
[QUOTE]Prehraje mi 90% formátů z hdd[/QUOTE]
tedy to % muze zvetsit
co se tyka prokladanych videi, tak to mmc (nejaky levny android s prednastavenym Kodi) da urcite daleko horsi vysledek
takze se neda jednoznacne odpovedet, totiz zalezi na obsahu, co je to za mmc a co pouziva za aplikaci na tom mmc, nebo jak tam jsou nastavene filtry v tech programech atd.
Mám ve firmě novou 4k TV a ta přehraje všechny trochu běžnější formáty. Pokud však někdo přehrává filmy s nestandardním formátem, pak jistě musí podle toho shánět nějaké přehrávadlo.
[QUOTE=bastlir;532893]ta přehraje všechny trochu běžnější formáty[/QUOTE]
Ak je DVD a BD nestandardny format, tak potom asi ano :) Paradoxne TV podporuju vsetky "warez" kontajnery a formaty, ale proprietarne formaty korektne* nie.
Je mi jasne, ze to ide "predzut" TV tak, aby to zozrala (MakeMKV robi refacto len remux do mkv), ale tu ide o princip.
*korektne neznamena spustanie po jednotlivych voboch.
Ak je DVD a BD nestandardny format, tak potom asi ano :) Paradoxne TV podporuju vsetky "warez" kontajnery a formaty, ale proprietarne formaty korektne* nie.
Je mi jasne, ze to ide "predzut" TV tak, aby to zozrala (MakeMKV robi refacto len remux do mkv), ale tu ide o princip.
*korektne neznamena spustanie po jednotlivych voboch.
Jo souhlas, dívám se na to ale prakticky. Tzn. kolik stojí MMC a na kolik filmů, jejichž kodek TV neobsahuje, se budu dívat. A zda se mi tyto filmy raději nevyplatí zkonvertovat. A také .... budou vůbec všechny DVD filmy na 4k TV sledovatelné?
Zdravím chci se zeptat. Moje tv podporuje Dolby Vision i HDR-10. A podle některych odborných stránek je prý potřeba takzvaný Dolby Vision řetězec. Což znamená přehrávač a zobrazovač. Takže je potřeba opravdu si koupit další zařizení které podporuje Dolby Vision abych přehrál plnohodnotné DV??? Jestli ano tak je to opravdu na prd...a to jsem ještě slušnej.
Pokud nechceš film přehrávat přímo v TV z flash, ale z nějakého dalšího zařízení připojeného přes HDMI, tak samozřejmě a zcela logicky všechna zařízení musí Dolby Vision podporovat. Nějak nechápu, co na tom není pochopitelné.
Samozřejmě že to přehravám z usb v TV !!! Mám demo verze DV na USB a jde o to zda li je pořeba další zřízení na plnohodnotné přehrání DV. Protože jsou stránky a tam píšou že ano což mne hlava nebere proč je třeba další zařízení. Tento rok budou vycházet filmy s touto technologijí.
To záleží na Tvé TV. Interní přehrávač z USB by to měl zvládnout, pokud na to výrobce TV nekašle.
Jen bych Tě opravil, tento rok myslím začnou vycházet filmy v "HDR10+" a "HDR-10" umře :-)
Jen bych Tě opravil, tento rok myslím začnou vycházet filmy v "HDR10+" a "HDR-10" umře :-)
Zde je to posané https://www.blu-space.cz/single-post/co ... vision-hdr
Ale příme přehrávání z hdd přes usb na tv tam nic nepíšou proto se zde ptám.
Ale příme přehrávání z hdd přes usb na tv tam nic nepíšou proto se zde ptám.
Oppo to například z USB umí. Z čehož může plynout, že DV je podporované v TV jen na HDMI vstupu, avšak interní přehrávač z USB v TV nemusí DV podporovat.
TUNN: stále moc nechápu, proč z náš chceš dostat informaci, kterou nemůžeme vědět . Ani jsi neřekl typ TV, tak jak máme vědět, zda Tvá TV podporuje při přehrávání z USB Dolby Vision? Opakovaně Ti píšu, že tomu nic nebrání, ale záleží na Tvé TV. Může a nemusí to podporovat. Proč se nezeptáš třeba na uživatelské podpoře nebo prostuduješ specifikace/návod, kde to může být napsané? Nebo proč to prostě nezkusíš a neporovnáš s něčím, co DV nepodporuje? Pokud nepoznáš rozdíl, tak je DV zbytečné :-)
Je to dotaz typu "Vejde se do mého auta 7 osob?" Pokud máš Citigo tak asi těžko, pokud Kodiaq tak ano. Ale máme vědět, co máš?
Je to dotaz typu "Vejde se do mého auta 7 osob?" Pokud máš Citigo tak asi těžko, pokud Kodiaq tak ano. Ale máme vědět, co máš?
Ptám se tady.proto ze je to tu lidštější a odpovědi mnohem rychlejší! A co se tice usb portu u tv a podpore DV tak jsem se nikdy a u niceho nesetkal aby tuto funkci nekde psali v manuálu. Další vec je ze kdyz pustim pres usb tv na hdd demo DV tak tv mi ukaze poměrně hezkou ikonou ze prehrava DV!Nicméně moje TV Lg 65uh950v.
[QUOTE=TUNN;533238]Další vec je ze kdyz pustim pres usb tv na hdd demo DV tak tv mi ukaze poměrně hezkou ikonou ze prehrava DV![/QUOTE]
No a HDD je připojený přes USB. Tak TV umí soubor s DV z USB přehrát a zobrazit, pokud formát souboru pro DV je ten správný.
Tak není jasné, proč se ptáš, když ti toto funguje?
No a HDD je připojený přes USB. Tak TV umí soubor s DV z USB přehrát a zobrazit, pokud formát souboru pro DV je ten správný.
Tak není jasné, proč se ptáš, když ti toto funguje?