Prosím o radu koupě nové TV s úhlopříčkou 160cm a větší
Zdravím,
mám doma 3D tv Samsung se kterou jsem vcelku spokojený, ale má úhlopříčku jen cca 109cm a na náš obývák je prostě malá. Přemýšlím, že ji dám do ložnice a koupím novou.
Využití - 70% sledování TV (digitální pozemní vysílání, satelit)
20% sledování filmů z NASu Synology (plánuji i AppleTV 4k)
10% hraní her XBOX
Zaujala mě televize opět Samsung UE65MU6172 za cca 27k Kč.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale nejsem si jistý využitelností 4k (na druhou stranu kupuju televizi na několik let) a nevím, zda LED technologie není překonaná.
Rád si nechám poradit. Současná TV kvalitou obrazu vyhovuje, zvuk ujde, ev. mám staré domácí kino, které hraje mnohem lépe, takže pustím přes to.
Prosím o rady a tipy na TV s podobnou úhlopříčkou a cenou někde blízko kolem zvolené hranice - vyšší cenu musí opravňovat výrazně lepší kvalita obrazu.
Děkuji.
mám doma 3D tv Samsung se kterou jsem vcelku spokojený, ale má úhlopříčku jen cca 109cm a na náš obývák je prostě malá. Přemýšlím, že ji dám do ložnice a koupím novou.
Využití - 70% sledování TV (digitální pozemní vysílání, satelit)
20% sledování filmů z NASu Synology (plánuji i AppleTV 4k)
10% hraní her XBOX
Zaujala mě televize opět Samsung UE65MU6172 za cca 27k Kč.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale nejsem si jistý využitelností 4k (na druhou stranu kupuju televizi na několik let) a nevím, zda LED technologie není překonaná.
Rád si nechám poradit. Současná TV kvalitou obrazu vyhovuje, zvuk ujde, ev. mám staré domácí kino, které hraje mnohem lépe, takže pustím přes to.
Prosím o rady a tipy na TV s podobnou úhlopříčkou a cenou někde blízko kolem zvolené hranice - vyšší cenu musí opravňovat výrazně lepší kvalita obrazu.
Děkuji.
Díky, pak to možná jenom nevidím a značka TV asi bude jedno. Nejlepší by to asi bylo někde vidět..... Na tom Samsungu se mi líbí i steam link, na druhou stranu to tak super důležitá věc není.
Neví někdo, kde v Brně je vidět hodně takových 4k TV?
Neví někdo, kde v Brně je vidět hodně takových 4k TV?
[QUOTE=Gwaihir75;532771] Clouding se týká jen 4k televizí?[/QUOTE]
U jakékoliv LCD obecně závisí na použitém podsvětlení a hlavně je to kus od kusu. Jak se podařil sandwich zobrazovadla dát dohromady. Také stářím se může clouding projevit, kdy celý "slepenec" zobrazovadla může povolit.
---------- Doplněno v 15:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:55 ----------
[QUOTE=Gwaihir75;532773]Neví někdo, kde v Brně je vidět hodně takových 4k TV?[/QUOTE]
Datart, Electroworld, Okay, atd..
U jakékoliv LCD obecně závisí na použitém podsvětlení a hlavně je to kus od kusu. Jak se podařil sandwich zobrazovadla dát dohromady. Také stářím se může clouding projevit, kdy celý "slepenec" zobrazovadla může povolit.
---------- Doplněno v 15:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:55 ----------
[QUOTE=Gwaihir75;532773]Neví někdo, kde v Brně je vidět hodně takových 4k TV?[/QUOTE]
Datart, Electroworld, Okay, atd..