Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: nejde zvuk - panasonic viera 2009

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    dobry deň, na tv panasonic viera 2009 po naladeni z analagoveho na digitalny prijem nefunguje zvuk na niektorych kanaloch asi na polovici zo vsetkych ktore sa naladit daju, co som cital tak na tomto televizore treba zvolit krajinu finsko aby digitalny prijem naladilo tak som aj urobil kedze na slovensko alebo cesko nenaladilo ziadne programy, obcas sa stane ze na jednom programe na ktorom isiel zvuk dalsi den zvuk nejde a zas na druhom programe zvuk ide. na druhom tv funguje bezchybne zvuk aj obraz. neviete ci sa to da nejak opravit v nastaveniach alebo treba kupit dvb-c prijmac? vdaka za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    zabudol som ze mame kablovu tv- dal som to do zlej temy

    mod KZ: přesunuto
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 03-11-2017 v 11:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Na starších modelech Panasonic (pokud měl být uskutečněn příjem z kabelovky UPC) se zadávala země Finsko, nebo Švédsko (rozdíl byl v tom, že u jedné země nešla diakritika u titulků a teletextu a u druhé zase nešly všechny kanály, hlavně ty z poslední řady frekvenčního rozpětí).
    Pokud jsi přeladil z analogu na digitál, tak předpokládám, že máš od UPC (nebo jiné kabelovky - to jsi nám zatím neprozradil) CA modul ( https://www.upc.cz/pdf/CA_modul_instalacni_navod.pdf )
    Pokud jseš u UPC (to tu zatím nevíme), bude možná dobré si pořídit od nich kabelový set-top-box:
    HD DVR Mediabox ( https://www.upc.cz/televize/prijimac..._dvr_mediabox/ )
    HD Mediabox ( https://www.upc.cz/televize/prijimac...e/hd_mediabox/ )
    Televizor se potom stane pouze zobrazovadlem, neb úplně vše budeš ovládat dálkovým ovladačem set-top-boxu

    Co se týče zvukových formátů u UPC, tak ti sem dám přepis od jednoho diskutéra, který také má Panasonic:
    Zvuk DOLBY DIGITÁl vysiela viacero HD programov: ČT HD, NOVA SPORT HD, DISCOVERY SHOWCASE HD, Natinal geografic HD, HBO HD.........

    Televizory Panasonic vždy po prepnutí programu v baneri vypíšu prítomnosť zvuku Dolby Digital. Ten má rózne formáty podľa relácií. 2.0, 2.1, 5.1

    Spolu so zvukom Dolby Digital sa vysiela stereo pár MPEG preto v menu televízora je potrebné nastaviť prioritu zvuku. U Panasonicov sa to robí v menu ZVUK , NASTAVENIE ZVUKU - automaticky je priorita Dolby Digital , MPEG je priorita stereo
    Zkus si pohrát v tom menu nastavení zvuku (ono tam moc možností nebude, tak to bude jednoduché)
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 03-11-2017 v 12:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    teletext sa mi podarilo nastavit aby fungovali vsetky znaky, tv mame od digi co je vlastne telecom, zvuk som skusal v nastaveniach no skusil som snad vsetko a bez zmeny, ca modul nemame mame len kabel, ktory ide do tv ale myslim ze problem bude len v tv kedze na druhej tv philips nam ide digitalny prijem bez problemov
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Budeš se muset dotázat jejich technické podpory. To vysílání slovenské DIGI a české DIGI je dost rozdílné. Vy máte u DIGI kabelovku (údajně bez set-top-boxu), v Česku provozuje DIGI vysílání IPTV (což není kabelovka, ale televize po internetu)
    Neumím ti bohužel poradit. Mrkni sem http://www.digislovakia.sk/kablova-televizia/ . A zkus to přes jejich technickou podporu.
    Je docela možné, že ten starší Panasonic nemá tak velké frekvenční rozpětí pro kabelový signál. Ale to jenom hádám
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 05-11-2017 v 08:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    problem bude asi v tv, myslis ze by mohol pomoct dvb-c prijmac(set-top box) cez ktory by som naladil vsetky programy? podla mna je problem v tom ze je to starsi tv ved uz len to ze to treba ladit cez finsko aby to naladilo je dost divne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    Ak vysielatel vysiela v DVB-C nekodovane, postaci akykolvek DVB-C STB s podporou H264/AVC (dnes bezny standard).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Jestli se dobře koukám, tak kabelová TV od DIGI Slovakia nepoužívá vůbec STB (set-top-box). Ten dodávají pouze k satelitnímu příjmu. Ani není potřeba CA modul do televize. Oni ten signál rvou do tv sítě na způsob dřívějších STA (společná antena). Ani nikde není k mání jejich frekvenční plán (a tam bysme se možná nestačili divit, jak si to překopali k obrazu svému)
    Teoreticky by měl kabelový (musí být pro kabelovku, tedy DVB-C) STB pomoci. Pokud DIGI dodržuje normu DVB-C. Protože ten STB pak nahrazuje televizi, z které se pak stává pouhé zobrazovadlo. Na tom STB provozuješ vše, co doposud na TV.
    Ale opravdu doporučuji se spojit s jejich technickým oddělením. Mě to totiž přijde jako nestandardní kabelovka.

    Co se týče starších TV Panasonic, tak měly na boku zdířku pro CA modul pro kabelovku. Oficialně ale pro střední Evropu jako kabelovku neuměly. Tudíž neuměly (protože to nebylo v software tuneru) diakritiku a neměly ani plné frekvenční obsazení. Šlo to právě oblbnout tím naladěním Finska, nebo Švédska. Ale i tam samozřejmě byly nějaké ty kiksy.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 06-11-2017 v 07:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    co som pozeral tak som nasiel https://www.alza.sk/thomson-thc300-d5003060.htm malo by to na tom ist? pripadne ak niekto viete tak nieco ine (lacnejsie) a este asi scart kabel k tomu alebo staci hdmi kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Paráda . Bude stačit. S TV propojíš HDMI kabelem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    ok vdaka, tak potom napisem ci vsetko funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2017
    Příspěvků
    7

    dnes som kupil a naladil cez dvb-c prijmac, funguje super obraz aj zvuk. super vdaka za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Paráda . Dík za zpětný info
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Panasonic VIERA TX-L55WT50E a zvuk
    Od arbeit v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-04-2013, 10:20
  2. Plazma: Panasonic Viera VIERA TX-P42UT30E kalibrace obrazu
    Od Satir v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-08-2012, 14:44
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2011, 16:30
  4. Panasonic 2009......?
    Od panfan v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1205
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 11:52
  5. LCD Panasonic 2009
    Od Dufek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-04-2009, 19:38