Nejde Tv signál
Dobrý den,může mě prosím poradit někdo ohledně Tv rozvodů....Mám na střeše 16dB anténu k ní 29dB zesilovač...rozvody v baráku jsou do hvězdy...rozvody jsou na 16 zásuvek.V domě ale pouze 4 TV.signál na měřáku mě u zesilovače ukazuje 90procent za rozbočovačem (Mám 2x 8) už ten signál je o deset procent menší....a teď ten problém mám novou TV Samsung a ta mě funguje na všech tv zásuvkách(naladěno cca 80programů).Jakmile zkusím jinou TV (plazma samsung stáří cca 7let) tak obraz kostičkuje u všech programů a to je i při naladění ostatních TV (Sencor,Panasonic).Jsem bezradný...
Úroveň DVB-T signálů se neměří v %, ale v dB! A u DVB-T jsou rozhodující i další parametry jako je MER, V-BER, C-BER C/N. Buď máš slabý signál, který se v rozvodu ztrácí nebo naopak příliš silný na vstupu do AMP a pak dochází k jeho přebuzení.
Čert ví, co měřil. Kdyby těch 90 procent mělo být 90 decibel, tak to by snad už jiskřila antena. 90 dB v civilních podmínkách pro příjem TV signálu je fakt velmi moc.
Některé STB a i některé TV mají někde v menu zastrčenou možnost získání informace o síle a kvalitě signálu. Na síle až tak moc nezáleží (samozřejmě je tam určitá hranice, pod kterou to nesmí spadnout), ale kvalita nesmí spadnout pod 60 procent (tam se to skutečně uvádí v procentech). To už pak kostičkuje., pod 40 procent se zastavuje obraz.
Informace ma pouze informační charakter. Žádná super přesnost. Ale i tak to o něčem vypovídá a dá se na tom dále pracovat
Některé STB a i některé TV mají někde v menu zastrčenou možnost získání informace o síle a kvalitě signálu. Na síle až tak moc nezáleží (samozřejmě je tam určitá hranice, pod kterou to nesmí spadnout), ale kvalita nesmí spadnout pod 60 procent (tam se to skutečně uvádí v procentech). To už pak kostičkuje., pod 40 procent se zastavuje obraz.
Informace ma pouze informační charakter. Žádná super přesnost. Ale i tak to o něčem vypovídá a dá se na tom dále pracovat
Pisatel nepíše ani lokalitu místa příjmu (80 programů, kde to je?). Může to být členitý terén s odrazy a ani tam často odolnost příjmu DVB-T nepomůže a nepomůže ani velká síla signálu, naopak může zahltit zesilovač - to bych tak odhadoval, není přece jinak možné, že se všechny programy chovají stejně. Má zesilovač možnost regulace útlumu?
Lokalita je 30km od Prahy ale zaráží mě že tu novou TV připojím kdekoliv funguje bez problému....a připojím ty původní které jsou v pokojích a na nich to nejde...
29dB zosilňovač - z mojej skúsenosti - pokiaľ bude nastavený na maximálne zosilnenie síce vyženie silu signálu nahor, ale obraz bude buď nepozerateľný alebo žiadny.
U Technisatu vidím silu a kvalitu, pri zvyšovaní zosilnenia pri určitej hranici zosilnenia (u mňa je to 70% sily signálu) spadne kvalita na nulu.
Takže zrejme tvoj nový TV je odolnejší voči prebudeniu na vstupe a preto funguje, staršie TV boli viac citlivé a preto pri prebudení nefungujú...
U Technisatu vidím silu a kvalitu, pri zvyšovaní zosilnenia pri určitej hranici zosilnenia (u mňa je to 70% sily signálu) spadne kvalita na nulu.
Takže zrejme tvoj nový TV je odolnejší voči prebudeniu na vstupe a preto funguje, staršie TV boli viac citlivé a preto pri prebudení nefungujú...
80 programů na DVBT u Prahy, jedině kdyby přijímal alespoň ze 3 vysílačů naráz......
Můj názor je opačný, signál má kvalitu pod psa, nová TV si s tím poradí, staré ne.Nevím jak je to zapojeno, ale pokud to má konektory, tak nechat jen jednu větev a zkoušet, pokud se to rozjede, přidávat až to zdechna, kdoví, co vyvede jedna špatná zásuvka.
Můj názor je opačný, signál má kvalitu pod psa, nová TV si s tím poradí, staré ne.Nevím jak je to zapojeno, ale pokud to má konektory, tak nechat jen jednu větev a zkoušet, pokud se to rozjede, přidávat až to zdechna, kdoví, co vyvede jedna špatná zásuvka.
[QUOTE=Wendell54;532099]Lokalita je 30km od Prahy ale zaráží mě že tu novou TV připojím kdekoliv funguje bez problému....a připojím ty původní které jsou v pokojích a na nich to nejde...[/QUOTE]
Velmi jednoduchá rada, zavolej si místně příslušného anténáře s perfektní znalosti místních příjmových podmínek, vybaveným MP a během několika málo minut koukáš (pokud jsou parametry DVB-T signálů v normě) nebo taky nekoukáš (to pokud parametry DVB-T signálů v normě nejsou) a pak jedině přechod na jiný způsob příjmu (DVB-S2, DVB-C, IPTV).
Velmi jednoduchá rada, zavolej si místně příslušného anténáře s perfektní znalosti místních příjmových podmínek, vybaveným MP a během několika málo minut koukáš (pokud jsou parametry DVB-T signálů v normě) nebo taky nekoukáš (to pokud parametry DVB-T signálů v normě nejsou) a pak jedině přechod na jiný způsob příjmu (DVB-S2, DVB-C, IPTV).
[QUOTE=Foolproof;532101]80 programů na DVBT u Prahy, jedině kdyby přijímal alespoň ze 3 vysílačů naráz......
Můj názor je opačný, signál má kvalitu pod psa, nová TV si s tím poradí, staré ne.Nevím jak je to zapojeno, ale pokud to má konektory, tak nechat jen jednu větev a zkoušet, pokud se to rozjede, přidávat až to zdechna, kdoví, co vyvede jedna špatná zásuvka.[/QUOTE]
este to rozlisme: signal pod psa mu leze z anteny, on tento psi sum zosilni (pise percenta) takze ma zosilneny sum ktory mozno navyse prebudi vstupy prijimacov
Můj názor je opačný, signál má kvalitu pod psa, nová TV si s tím poradí, staré ne.Nevím jak je to zapojeno, ale pokud to má konektory, tak nechat jen jednu větev a zkoušet, pokud se to rozjede, přidávat až to zdechna, kdoví, co vyvede jedna špatná zásuvka.[/QUOTE]
este to rozlisme: signal pod psa mu leze z anteny, on tento psi sum zosilni (pise percenta) takze ma zosilneny sum ktory mozno navyse prebudi vstupy prijimacov