Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Screen mirroring z jedné TV na více TV

bohus (3)|11.10.2017 14:01
Ahoj,

chci se zeptat, jestli je možné (a případně jak) zobrazovat obraz z jedné TV na další TV (obrazovky). Nejlépe v reálném čase (něco jako Miracast) s minimální latencí.

Bude několik TV (asi 3-4) v jedné hale, kde bude i WiFi router (a případně nějaká další potřebná zařízení) a na té jedné TV (asi to bude TV s Androidem) by měla běžet nějaká aplikace (nebo je možné, že na tu jednu TV se bude pomocí Miracastu nebo něčeho podobného vysílat obraz z tabletu/telefonu) a tento obraz by se měl replikovat na ostatní TV v hale.

Teď mi jde o to, jak toto nějak jednoduše udělat? Trochu jsem Googlil a zkoušel různé aplikace, ale nic se mi nezdálo ideální.

Trochu doufám, že tady někdo něco podobného řešil nebo se v tom někdo hodně vyzná a poradil by :)

Mockrát děkuji za každou radu!
KamilZ (10277)|11.10.2017 19:48
Myslím, že bude podstatně jednodušší a výrazně spolehlivější z jednoho zařízení (třeba tablet s HDMI) rozdistribuovat přes Matrix switch signál do 4 TV, než se drbat s nějakým screen mirror apod.
bohus (3)|11.10.2017 20:16
A šlo by to udělat i nějak bezdrátově? Jelikož ty TV mohou být třeba v půlce stěny a každá na jedné straně místnosti.

Nebo jsem taky našel možnost využít ChromeCast s rozšířením pro Chrome. Mělo by to pak jít takto rozšířit na několik zařízení.
KamilZ (10277)|11.10.2017 21:03
Pokud to chceš mít spolehlivé a co nejvíc bezobslužné, tak řešení typu Chromecast + nějaký s Chrome není moc rozumné, kolem toho budeš jen lítat.

Bezdrátové HDMI existuje, ale prohneš se.

Vzhledem k tomu, že nepíšeš žádné rozumné informace (k čemu přesně to má sloužit, jaký to má mít režim provozu, zda je to na jednorázovou akci, co je zdroj signálu, ..... ) tak těžko radit rozumné řešení.
bohus (3)|11.10.2017 21:43
Mělo by to sloužit v hale na zobrazovaní informací (různé statistiky). Mělo by to běžet od rána do večera (ale teoreticky se ty TV nebudou vypínat). Právě nejde o jednorázovou akci, takže asi ten Chromecast nebude možná nejlepší (jak říkáš).

Zdrojem signálu by měla být asi Android TV, kde poběží aplikace, která bude sbírat/stahovat tyto data a zobrazovat na té TV a z ní pak nejlépe dostat obraz na ty ostatní TV. Nebo případně využít nějaký tablet, kde poběží ta aplikace a to dostat do té jedné TV (nebo rovnou nějak na všechny?).

Právě by to mělo být co nejvíce spolehlivé a bezobslužné. Cena není na prvním místě.

Moc díky za pomoc!
KamilZ (10277)|11.10.2017 21:53
Pak platí, co jsem již psal a opravdu zvaž natažení HDMI k TV ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste], mám vyzkoušeno na několika místech i 15m), k tomu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a jako zdroj signálu něco, co bude mít HDMI výstup. Nedoporučoval bych jako zdroj tablet, ten bude úzké drhlo automatizace. Musel bys ho asi rootovat a upravit kvůli automatizovanému spouštění aplikace apod. Raději nějaké MiniPC s Linuxem nebo Windows (viz odstavec níže, ta část je stejná).

Další řešení by bylo ke všem TV připojit do HDMI třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] / [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] apod., což by přes LAN/WLAN zajišťovalo pouze prezentaci, přes www (například bys je nastavil tak, aby se po spuštění hned nastartoval browser v kiosk módu). Vlastní shromažďování a výpočet dat bych dělal na jednom z nich, Intel), kde by byl spuštění www server, přes který by si to tahaly ty ostatní.

Obě řešení jsou řádově spolehlivější a méně náročné na obsluhu jak záměr se streamováním z tabletu nebo aplikací v TV. Navíc to můžeš poměrně efektivně administrovat i na dálku.