Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Poškubávání orig filmu

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    V půjčovně jsem si pučil Battle of Britain a když jsem to dal do mechaniky (pioneer A09) tak se ten film docela pravidelně lehounce cukal. Tak jsem ho přeshrinkoval na disk, a už to bylo tak 10x za celý film (a možná ani to ne). Zbytek stroje je AMD 2500+, 2*256 MB dualCH, GF 5700/256 MB, všechny disky amozřejmě DMA zapnuto, tenhle běží na 80žilovym kabelu. Nevíte někdo čím by to mohlo být. Ten disk byl dost poškrábaný, moje filmy to nedělaj. Ale mate mě, že to dělá i z HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Musis mat LG a zapnute U-DMA !!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Taby
    Jaký je zatížení procesoru při přehrávání?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Battle of Britain jsem dělal někdy na jaře a naprosto OK, byť disky (2) byly také "hodně ojeté"... Přehráváno na AMD 1800 XP+ LG4163B + dva LiteOny (LTD a Combo)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Teď jsem to zkusil v práci a naprosto v pohodě. Ještě to zkusím něčím jiným než powerDVD. Třeba bude problém tam. Podívám se na vytížení procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Shrink a pryč...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Já jsem to prohnal shrinkem a dělalo to i z hardu. Ale už ne tolik. Při kliknutí pravým se to vždycky trochu zaškublo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Tak já nevím kde může být problém. V 3D marku to jede jako víno. Vidím spíš problém v systému než v grafický kartě. Bohužel nevím, jak ve W98SE zjistit zatížení procesoru. Počítač je zralej na format C: - Ale do toho se mě moc nechce. Nemohlo by to být kodekama? Zkoušel jsem i jiný programy pro přehrávání DVD a výsledek byl stejnej. Co defragmentace, mohla by to být cesta? Ale jakej vliv má defragmentace na trhaný přehrávání z DVD mechaniky? Dělaj to i jiný filmy, ale paměť mě říká, že to nedělaly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Taby
    A co dělá VLC nebo MPC? Ty mají vlastní dekodery DVD. Potom poznáš jestli to je kodekama nebo ne a můžeš pátrat dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Bohužel nevím, jak ve W98SE zjistit zatížení procesoru.
    Mám také Win98SE, a v systray mám takové malinké políčko, kde mi běží graf vytížení CPU. (ono je to zatížení CPU při práci s videem dobré vědět) Je to takový prográmek.
    Zítra v poledne, nebo odpoledne ho dám ke stažení na moje web. stránky. Když nezapomenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    35

    "Bohužel nevím, jak ve W98SE zjistit zatížení procesoru. "

    Mělo by to být pro Win98, ovládací panely, přidat odebrat programy, instalce Windows, rozkliknout systémové nástroje, a doinstalovat položku Sledování systému (nebo je tam ještě měřič systémových prostředků). Pak ti bude po spuštění zobrazovat graf zatížení CPU a využití paměti atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    položku Sledování systému (nebo je tam ještě měřič systémových prostředků
    Ano, to tam je. Já to tedy vždy při instalaci OS odmítnu, protože to zbytečně "žere" system.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Díky. Jen bych podotknul, že můžu nahrávat přes TV kartu v plným palu a rovnou do Xvidu při 100%kvalitě, a všechno běží jak má, bez ztráty snímku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele Taby
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    119

    Takže vytížení procesoru se při puštěném fimu pohybuje v rozmezí 5-8 %. Zkoušel jsem i jiný filmy a při přehrávání 100% Ok. Jenom, když kliknu pravým aby vyběhlo menu, tak se film zaškubne, ale vytížení procesoru vyběhne na nějakých 20 - 25 %. Jinak volné systémové prostředky jsou zhruba v těchto hodnotách systém 48, uživatel 48 a gdi 80 %. Takže?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Taby

    Takže?
    Opustit Win 9x.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 24-01-2007, 12:35
  2. Posun orig.zvuku
    Od multa v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 14:25
  3. Titulky z orig. DVD
    Od mariancl v sekci Titulkování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-09-2006, 06:39
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-07-2006, 10:59