Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: WinFast TV 2000 XP Expert

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    5

    Dobry den.
    Mam problem z WinFast TV 2000 XP radio mi celkom slusne ide, zial o telke sa to povedat neda. Naladim aj vsetky stanice, len sa nedaju pozerat obraz mi skace trha sa do stran zvuk ide perfektne.
    Ked zatazim procesor na 100% tak obraz je perfekny ziadne trhanie.
    To iste plati ked dam daco nahravat.
    Pouzivam najnovsie drivers od vyrobcu aj soft.
    Chipset na doske VIA KT 133A OS Widows XP
    PORADTE NIEKTO AK VIETE?
    DIKI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    Chtělo by to zřejmě lepší zdroj. Zkus si někde půjčit třeba Fortron a uvidíš, jestli to pomůže. Dobrý zdroj je bohužel zejména u příjmu TV základ.
    Potýkal jsem se s něčím podobným u zvuku, vyřešil jsem to prostě tak, že jsem před sledováním televize zapnul .bat s nekonečnou smyčkou (nastavenou na prioritu idle), která zaměstnala CPU tak, že se nepřepínal do HLT. Teď to s novou deskou a procesorem trochu ustoupilo, takže to neřeším. Jinak by to asi nejspíš šlo vyřešit i vypnutím ACPI, čímž by se procesor přestal "šetřit" a přestalo by rušení, ale do toho jsem se nepouštěl, protože se mi kvůli tomu nechtělo přeinstalovávat systém a bůhví jaké vedlejší dopady by to mělo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    to HUGO BOSS:
    zkus kliknout na "Time Shifting". Dej pak vědět.
    Je docela možné, že v problému má prsty grafická karta.
    Napiš , jaký máš PC zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    5

    to Ivo Mašek
    Kde najdem Time Shifting. Ja nie som velky odbornik do ladenia, takze na mna musite ist pomali. Skuste mi to viacej vysvetlit.
    Graficku kartu mam Microstar GeForce FX5200-T 8x 128MB DDRAM+TV OUT.
    Zdroj neviem Aky tam je, ale urcite nieje znackovy. Viem, ze je len 200W.

    to ego42.
    Aj ja som to zatial vyriesil tym, ze zatazim procak nekonecnym programom. Ale problem je potom pri grabovani videa. nestiha. Musim uberat rozlisenie.
    Nieje problem v biose? Skusim pozicat lepsi zdroj, len zatial neviem, ze skadial.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    to HUGO BOSS:
    Time Shifting najdeš:
    1. "tlačítko" zleva na panelu. Když na něm chvíli podržíš myš, objeví se nápis Time Shifting. Po kliknutí se vytvoří dočasná složka, do které se nahrává přímý přenos, a zároveň odebírá,(ale už bez "práce" TV-karty) přes grafiku (jako bys nahrával z HDD). Pokud je obraz čistý, není chyba v TV-kartě.
    Na začátku jsi ale měl říci to hlavní, že máš 200W zdroj. U TV-karet se, jako minimum, doporučuje 300W. Dle mých zkušeností nechoď pod 350W.
    Ten zdroj si budeš muset vyměnit a je nutný zdroj z filtrem PFC !!! Jinak budeš mít zaručené rušení.
    Začni u zdroje, a potom budeš mít pravděpodobně klid.

    Také si přečti obsah tohoto fóra, co se týká TV-karet. O zdrojích je tam toho dost vysvětleno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    76

    Pokud to chceš (dočasně) řešit tím vytížením CPU, musíš té smyččce nastavit prioritu idle nebo aspoň lowest, stáhni si někde "prioritylauncher", který umí nastavit prioritu programu při jeho startu. Ručně to můžeš udělat přes ctrl-alt-del v task manageru přes rightclick na jménu procesu. Taky můžeš na vytížení použít Prime95, který běží v idle threadu automaticky, ale trochu bych se bál, že si zatopíš víc, než by Ti bylo milo.
    Koupi nového zdroje se ale nevyhneš, dost se divím, že ti 200W s TV kartou vůbec funguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    5

    To Time Shifting som skusal a ide to bez proglemov, len trosku nestiha stroj, ale inak je obraz cisti.
    To znamena, ak som to dobre pochopil, ze karta je dobra.
    Este mala otazka? Nebude dakde chyba v nastaveni v biose?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Ano, pochopil jsi to dobře. Teď je jasné, že chyba není v TV-kartě. To, že nestíhá je zapříčiněno velmi slabým zdrojem.
    Vyměň zdroj, jak jsem už psal, za alespoň 350W - a musí mít filtr PFC, který ostraňuje harmonické rušení.
    Pokud chceš TV-kartu provozovat, není jiné řešení !!

    Pokud budeš chtít "šetřit", nezbývá, než si pořídit zdroj od firmy EuroCase, ale vysokowatový - nutno vzít na zkoušku, s těmito zdroji nejsou zrovna ty nejlepší zkušenosti (zřekmě kus od kusu). Já mám Nexus 400 W / aktivní PFC. Není to ale levná záležitost - ale vyplatí se i do budoucna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    5

    Diki.
    Za radu.
    Cez vikend skocim do kamosa on si teraz kupil novy 350W zdroj a skusih ho pozicat.
    Dam Vam vediet ci sa mi to podarilo rozhodit z novym zdrojom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    2

    Pužívám ovladače z dodaného CD, teletext naběhne pouze ihned po přepnutí kanálu a to pouze jenom někdy. Po vypnuti programu zůstane v paměti cosi viset a nejde počítač ani vypnout. Zvuk funguje stereo, ale po zapnutí RECORD nebo TIMESHIFTING ihned přejde na mono. Pomůže pouze při zapnutým nahrávání přepnout kanal na jinej a zpět. Zkusil jsem i novější ovladače z webu, ale zdají se mi ještě horší než (více chyb) než ty na originálním CD. Prosím má někdo s tím nějaké zkušenosti ? Používám MB Asus I875, zdroj DTK 400W, WIN XP. Karta je připojena na kabelovku UPC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Teletext občas také používám, ovladače mám z dodaného CD (TV 2000 XP - expert). Nové ovladače řeší češtinu v teletextu. Problémy nemám.
    Zkus nejnovější software, který vyšel teď v květnu. Ten by měl řešit problémy, který měl v březnové verzi.
    Nevím, jakou máš čipovou sadu. U mašin s VIA sadou jsou většinou problémy mimo TV-kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    2

    Dělal jsem nějaké nové pokusy s teletextem na této kartě. Použil jsem nové ovladače a také novou aplikaci z webu LEADTEK. Čeština se zdá v pořádku, ale teletext nabíhá nespolehlivě. Zdá se, že je to závislé na denní době. V noci, po 24 hodině běhá všechno dobře. Večer, když všichni používají TV to někdy naběhne, ale většinou ne. Zdá se, že to nějak souvisí se signálem v kabelovce UPC. Obraz je přitom naprosto v pořádku. Zkusil jsem sestavit pokusně aplikaci v GRAPHEDIT (DX9SDK) na příjem teletextu a tady to běhá spolehlivě vždy. Chyba bude asi v sestavení WDM filtrů v aplikaci a nebo jsem udělal nějakou chybu já.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Kabelovka Karneval (UPC asi také) zaručuje na zásuvce u zákazníka po celých 24 hodin příjem 65 - 70 dB. Já jsem jeden čas měl něco málo přes 50 dB, zavolal jsem, přeměřili, zjistili, že tomu tak je a hned v ten den vyměnili 20 metrů kabelu od rozvodné skříně až po mojí zásovku. Od té doby mám 65 dB přes den, 70 dB v noci.
    Příjem nádherný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    5

    Tak uz som to oskusal.
    Mali ste pravdu chy ba bude v zdroji. Bol som u kamosa ten si teraz kupil znackovi zdroj s PFC. V jeho stroji to islo bez problemov obraz bol perfektny , len sme nemali cas hodit ten zdroj do mojeho kompu.

    Dufam, ze ked kupim ten vovy zdroj, ze to pojde.

    Majte sa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    1

    Dobry den,

    pravdepodobne mam stejny problem jako Hugo Boss, jen bych se potreboval "ujistit". . Mam Celeron 766, 512 pameti, 32 TNT2 cipset VIA Apollo PLE133 a presto mi jde TV obraz na nejlepsi rozliseni (optimal) se zadrhavanim + obcasnym zobrazenim vodorovnych pruhu (jakoby vypadavajici obraz). V pripade, ze snizim rozliseni na good ci normal, tak zadrhavani se relativne uklidni, vodorovne pruhy (vypadavani) zmizi, ale zase je mnohem horsi obraz. Resil jsem to updatem vsech moznych ovladacu - nic se nezmenilo - resp. vyladil jsem zvuk na maximum, obraz nic .

    V pripade, ze stisknu F4 - zobrazeni FPS - dava mi to "netrhavou" hodnotu 24,5 - 25, cili problem nebude v TV karte. (Taky jsem si myslel, ze by mohl byt problem v propustnosti PCI sbernice danou nejakym omezenim - napr. v BIOSu)

    Problem se zdrojem me vubec nenapadl, nikde se o nem nepise, az tady. Pohledem na nej jsem zjistil, ze je jen 235 W. Takze se zda, ze problem bude tady. Myslite, ze bych mohl risknout ten Eurocase 350W? V cem tkvi pripadne riziko? V neutahnuti nebo v jinem problemu?

    Predem diky za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. WinFast 2000 xp Expert ve Win 7 WMC
    Od fandaop v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2010, 10:44
  2. WinFast 2000 Expert
    Od Walker.Cordell v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 22:23
  3. Winfast 2000 XP Expert a sluchatka USB
    Od v-design v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 19:37
  4. Winfast expert 2000 TV RIP
    Od Miran25 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 06-03-2007, 15:05
  5. WinFast TV 2000 XP Expert VS Deluxe
    Od mraweneczek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 09:22