MMC s rozlišením 1280x1024
Dnes jsem se pokoušel rozchodit MMC Vensmile S805, které má výstup pouze HDMI na postarším monitoru, který zvládá max rozlišení 1280x1024 s DVI a jediný režim kdy monitor něco zobrazí, je když na MMC nastavím 720p rozlišení, jenže pak je na monitoru obraz uskočený (levá 1/5 obrazovky je temná) a monitor se stŕídavě zapíná/vypíná bo se mu to asi nelíbí.
Nemá někdo radu, jak tohle rozchodit? Nastavení MMC je dost naprd, jde tam pouze automatická detekce (nerozjede se vůbec) a nebo po připojení monitoru ručně, ale mám na výběr jen 720p.
Tuším, že zrada bude v tom MMC a 720p, který je 1280x720, kdežto monitor by chtěl 1280x1024
díky za pomoc
jimm
Nemá někdo radu, jak tohle rozchodit? Nastavení MMC je dost naprd, jde tam pouze automatická detekce (nerozjede se vůbec) a nebo po připojení monitoru ručně, ale mám na výběr jen 720p.
Tuším, že zrada bude v tom MMC a 720p, který je 1280x720, kdežto monitor by chtěl 1280x1024
díky za pomoc
jimm
[QUOTE=Jimm;527157]Nemá někdo radu, jak tohle rozchodit?[/QUOTE]
Porid si jiny monitor. Tento evidentne nepodporuje vsechna rozliseni. Jinak podporovana rozlišeni byvaji uvedena v manualu k monitoru.
Porid si jiny monitor. Tento evidentne nepodporuje vsechna rozliseni. Jinak podporovana rozlišeni byvaji uvedena v manualu k monitoru.
Zrada nie je v MMC ale v monitore. Ten MMC podporuje bezne pouzivane rozlisenia ako kazde normalne video zariadenie. V tom problem nie je, to je standard. Problem je v nestandardnom rozliseni monitora.
No monitor nema vyuziti, tak me napadlo udelat z nej telku :) takze koupit mini pc nebo existuje mmc co ma dvi vystup?
[QUOTE=Jimm;527203]mmc co ma dvi vystup? [/QUOTE]
Nepomoze ti vystup DVI, potrebujes podporu konkretneho rozlisenia v danom MMC. A obavam sa, ze miniPC bude drahsie, ako novy monitor, takze si radsej kup lepsi monitor :)
Nepomoze ti vystup DVI, potrebujes podporu konkretneho rozlisenia v danom MMC. A obavam sa, ze miniPC bude drahsie, ako novy monitor, takze si radsej kup lepsi monitor :)
A co raspberry pi 3, na zahraničních fórech jsem se dočetl, že 1280x1024 při 60hz umí.
viz zde: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=91&t=5851&start=150
viz zde: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=91&t=5851&start=150