Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

KDL-55W805B (a jiné) - Bravia Sync - automatické vypnutí TV

swenak (186)|31.12.2016 11:01
Díky moc. Ono to síce už moc nezmení, ale budem rád, keď sa dozviem, ako to funguje Tebe.

Čo sa týka požiadavkov, áno, ak to ide, hľadám. Nedávno som si konečne kúpil zosilovač a repro namiesto aktívnych monitorov. Trvalo mi to asi 3 roky (aj viac, vlastne asi 6 rokov, pretože už keď som monitory kupoval, tak to bolo dočasné, lebo som nemal inú voľbu). Nebolo na trhu nič, čo by sa blížilo tomu, čo chcem. S časom sa menili a rozširovali aj požiadavky. No a práve posledné mesiace sa na trhu objavilo pár kúskov + niečo už asi rok bolo. Kúpil som 4 zosilovače (v jeden čas som mal 3 naraz), aby som si vybral, pretože papier a realita je niečo iné, okrem toho, že sú veci, čo ani papier neobsahuje.

U TV je tak, že je u postele a preto mám iné požiadavky, ako keby bola v obývaku, kde sa moc nespí. Nejde len o zaspanie, ale to zaspanie je hlavný "problém". Bez TV nezaspím a samozrejme, neviem, kedy zaspím, ako rýchlo a keď už to "cítim", nemám silu stláčať časovače, alebo držať ovládač s makrom (niektoré zariadenia potrebujú xx stlačení). Takže proste chcem, aby som s úsmevom pri horore zaspal a keď sa zobudím, je všade tma a ticho :-) Dokonca prelepujem všetky LEDky (ak nejdú vypnúť), aby nič v noci neblikalo a nerušilo pozeranie TV, ale ani spánok.
Ryan Giggs (688)|1.1.2017 07:42
[QUOTE=swenak;526922]To je otázka priorít a toho, či si ideš za svojim, ak to ide. Áno, obávam sa zhoršenia obrazu, preto tu šaškujem a dávam si prácu s tým, aby som vedel, kde je chyba.

Serie ma to a chcem to vyriešiť a ak to znamená inú TV, nedá sa svietiť. Našťastie sa nemusím chovať ako okolie, ktoré sa rozčuluje, čo im na výrobkoch vadí, ale nevie, nemôže (napr. pre financie), alebo nechce, lebo to je "práca", problém riešiť a tak budú roky lamentovať v "krčme".[/QUOTE] Toto ti ja ale neberiem. Ide o to ze konkretne toto ma uplne jednoduche riesenie, ktore ale ignorujes.
swenak (186)|1.1.2017 07:44
Aké?

Všem hezký nový rok.
Všetkým pekný nový rok.
Ryan Giggs (688)|1.1.2017 07:47
Stlacit jedno tlacidlo naviac.
swenak (186)|1.1.2017 07:47
Chce to viac čítať.

EDIT: Aby jste si tady ale nemysleli, že jsem úplně tvrdohlavý, tak teď testuju kombinaci.

1) Nastavení 1h vypnutí bez použití ovladače na TV.
2) Makro na Logitech Harmony kombinující Apple TV back + RED tlačítko TV (které dělá něco - teletext? asi jenom při sledování TV vysílání - což já nedělám, nemám ani připojenou anténu do TV)
3) Makro z bodu 2 nastaveno na back v aktivitě pro sledování, protože toto tlačítko se při sledování používá nejčastěji.

Tímto bych teoreticky mohl zařídit to, že se TV "rozumně rychle" vypne po tom, co usnu, ale zároveň nebude celý den prudit s tím, že mám udělat nějakou akci na ovladači pro TV (což nedělám nikdy, TV je pouze monitor), když se sledují filmy a seriály. Toto řešení můžu případně rozšířit na další tlačítka, pokud by to nestačilo (přidám asi ještě up/down/right/left na aTV a možná volume na zesilovači). Nevýhoda je, že si to neužiju s aTV ovladačem, který má své kouzlo a samozřejmě to neřeší delší filmy, při kterých se 1, 2, nebo i 3h nešáhne na ovladač, takže i tak se může stát, že budu muset něco zmáčknout v průběhu sledování. Stejně tak to neřeší, pokud budu ovládat aTV/receiver přes telefon. Další nevýhoda je, že Harmony neumí opakovat sekvence. Takže pokud mám třeba akci aTVupTVred, tak se po spuštění akce posunu u pozici nahoru a "aktivuju" hodinový timeout. Ale pokud se chci v seznbamu posunout o 30 řádků (např. hledám díl delšího seriálu), mám smůlu. Ale toto jde řešit tak, že mám na dalším tlačítku klasické up.
swenak (186)|5.1.2017 12:25
Tak ne, jsem asi mentálně postižen , ale nezvládnu to, TV si dnes odváží kamarád. Ale umím si představit, že chyba je ve mně a prostě neumíum podat správně, co chci.

Co mě přesvědčilo?

Já: Žádám tedy o zaslání seznamu zařízení, které si s touto TV (KDL-55W805B) rozumí (jsou certifikovány) a tedy umí tuto TV (KDL-55W805B) vypnout způsobem, který tvrdíte, že umí. Konkrétně tedy, že pokud se dané zařízení vypne (a je jedno, jestli automaticky, nebo ručně) a pošle do TV (KDL-55W805B) signál, aby se tato taky vypnula/přenula do StandBy módu, uvedená TV (KDL-55W805B) a toto bude dělat ve 100% případů, nikoliv v 70% případů.

Sony: Může se zde například jednat o top model v rámci domácího kina BDV-N9200W, který je plně kompatibilní s funkcí Bravia Sync.

Já: To důležitější je, že se ukázalo, že pravděpodobně nemáte ponětí, co děláte (ostatně ne poprvé, ač možná se pletu). Jak jsem psal, pořídil jsem domácí kino BDV-N9200W, které jste mi doporučil s tím, že je plně kompatiblní s TV KDL-55W805B a funkcí Bravia Sync a umí vypnout TV po tom, co vypnu kino, nebo se toto vypne samo. Výsledek je, že uvedené kino BDV-N9200W dle všeho vůbec nepodporuje funkci předání signálu k vypnutí připojeného zařízení (TV). Tedy, pokud vypnu kino, TV se nevypne. Chování je tedy ještě horší, než s "non-Sony" zařízeními, aktuálně Apple TV 4, kde toto funguje v cca 70% případů. Vaše informace tedy byla opět chybná a mně to stálo 19.799,- Kč. Dle všeho má opět pravdu Sony servis ČR a Sony Belgie, když tvrdí, že Sony nedělá žádné zařízení, které toto umí. Dokonce ani návod k užívání nic takové neuvádí a v menu kina jsem žádné podobné nastavení, jako je např. u TV, nenašel. Jediné, co funguje je, že vypnu TV a vypne se kino. To ale funguje i s Apple TV a tuto funkčnost neřešíme.

Sony: Ohledně modelu BDV-N9200W je plně kompatibilní s Bravia Sync jak jsme Vás informovali. Bravia Sync, ale není funkce HDMI CEC, nicméně je tu podpora HDMI kontroly. Není zde žádný problém s funkčností.
V případě vypnutí televizoru se vypne i dané zařízení, které je přes tuto funkci napojeno.

Omlouváme se, jestli z Vašeho pohledu došlo k nedorozumění dle předchozí komunikace.

Já: Že kino podporuje funkci, která pošle TV signál k vypnutí, o které se tady bavíme 2 roky, jste tvrdil přímo Vy, takže jste prostě idiot, když najednou tvrdíte to, co tady tvrdíte.
RoPo (6061)|5.1.2017 15:10
Na základě toho posledního příspěvku nerozumím, proč při vypnutí DK chceš, aby se vypnula TV. DK se má vypnout při vypnutí TV (dle nastavení v TV pokud to TV umí, jestli vypnutím TV se mají povypínat připojená zařízení aktivně ovládaná přes HDMI-CEC). Obráceně nikoliv. Takhle tuto vzájmenou konjunkci mezi TV a DK chápu a používám já.

U mě pokud TV zapnu a před posledním vypnutím byl zvuk aktivní přes DK, tak TV při zapnutí zapne také DK. Když vypnu DK, tak TV přepne repro na interní repro TV. Když vypnu TV, které aktuálně přehrává zvuk přes DK, tak vypne také DK. To celé mezi TV Panasonic a DK Denon. ATV mám ve verzi 3. To ještě HDMI-CEC nepodporuje. Takže to si žije vlastním životem. Jelikož má neměřitelnou spotřebu a chová se korektně jak píši dále, tak vypínání mě nezajímá. ATV se zapne buď přes dálk.ovládání nebo při zapnutí AirPlay z jakéhokoliv zařízení v síti směrované na ATV. Vypne se samo po nějaké době, dle nastavení v menu, pokud není aktivně používané přes dálkové ovládání nebo přes AirPlay.
swenak (186)|5.1.2017 15:16
Chci to (již popsáno proč), jiné produkty to umí (již popsáno), v 70% případů to umí i tato TV (již popsáno) a prostě mi 2 roky Sony tvrdilo, že to jde (již popsáno).
swenak (186)|9.1.2017 15:13
Jen pro doplnění, ještě jsem si nedal pokoj a napsal na press centrum Sony Europe a v kopii na České zastoupení. Světe div se, ač jsem již na České zastoupení psal vlastně 4x a bez reakce, tak během krátké chvilky jsem dostal reakci od p. Daniela Nováka (Brand Activation Specialist, Czech Republic & Slovakia, Sony Central and Southeast Europe). Tak uvidíme, zase jsem si dal tu práci a napsal mu, ač teď už jde spíše o princip a vše jsem psal v minulosti. Kino se mi povedlo vrátit, TV má pořád kamarád a rozhodnuje se, jestli si ji nechá, ale úspěch by byl, kdyby alespoň toho vola Havlíka pořádně klepnuli klávesnicí po prstech, ať nemůže pár měsíců psát:-) Ale tak naivní, abych věřil, že se něco stane, nejsem :-) Pak zveřejním výsledek :-)
swenak (186)|24.1.2017 06:39
Tak jenom aby se nezdálo, že jsem zapomněl:) Ze Sony se po mé reakci ozval p. Vilim a označil situaci za nešťastnou. Vzpomněl jsem si dokonce, že jednou jsem s ním už jiný Sony krám řešil. Žel, více jsem se nedověděl a ani po né odpovědi jemu s dotazem, jaký bude závěr, se již ani on neozval. Tedy nedošlo ani na klasické plky, jak se budou snažit zlepšit podporu, nebo cokoliv. Prostě "nasrat" a nazdar. Já TV prodal a teď jsem bez náhrady a dávám si volno, asi vyčkávám, jestli nenajdu TV, kde nebudu mít takový divný pocit, že skočím z louže pod okap:)

Ono mi ale prozatím stačí, že od Sony doma již nic nemám a přijde mi, že je lepší nic, než Sony:)

pistak23 (21)|24.1.2017 12:31
To si vyriesil, ja sa ospravedlnujem ale neskusal som to s tym vypinanim a zapinanim, lebo vzdy ked nieco nove nastavim tak sa desat dalsich veci posere... dnes som napriklad nemohol rano svoju sony telku zapnut a netusim preco... ovladanie funguje, nic nebranilo tomu ze by sa nezapla... tak som kolo nej chodil a len sa pozeral a zrazu sa zapla s logom androidu... a co jej bolo tak to ani srnka netusi....
swenak (186)|24.1.2017 12:42
It's a Sony:) Nic se neděje, i tak díky.
lyky (25)|7.9.2017 09:11
ahoj
mam jiny dotaz, chci si poridit Soundbar a teto TV, ktery se ani nemusi zapinat spolu s televizi, klidne at je zapnuty porad, ale abych ovladacem televize ovladal jeho hlasitost...
musim zustat u Sony znacky, aby to melo Bravia Sync, nebo je muzu treba i Samsung HW-M550 - bude mi to fungovat pres CEC?
pripadne nemate doma nekdo funkcni kombinaci teto TV s nejakym soudbarem, ktery mi doporucite, do 20 000?
swenak (186)|7.9.2017 11:49
Žádný, za tu cenu jde koupit již solidnější audio, dle mého jsou to vyhozené peníze.
lyky (25)|7.9.2017 15:53
[QUOTE=swenak;531676]Žádný, za tu cenu jde koupit již solidnější audio, dle mého jsou to vyhozené peníze.[/QUOTE]

ok, popisu to cele
audio mam i ted, uz jsem vyzkousel 2, nejprve Onkyo TX-SR608, koupene asi pred 9 lety, zvuk ok, ale porad jsem ho musel obsluhovat, zapinat, vypinat, obsluhovat vstupy atd.
ted mam male deti a ti to proste nezvladnou, takze jsem ho vymenil za Sony STR-DH550, ktery je napojeny na tu TV pres Bravia sync a alespon vypina zapina jak ma, nicmene zvuk se mi zda oproti tomu Onkyu hrozny, takze AV jde z domu...

co tedy k tehle TV zvolit za AV, limit 15 000, ktery pujde propojit CEC nebo Bravia Sync?
repro mam Jamo S 606 HCS 3, 5.0 systém...
RoPo (6061)|8.9.2017 08:50
Pokud požaduješ solidní AVR s funkcí CEC ve smyslu, že se zapne, vypne s TV, nahodí se ARC kanál, ovládání hlasitosti přes ovladač TV, tak mohu doporučit Denon. Před tím jsem měl Onkyo. Sice fungovalo, ale občas zlobil CEC kanál. Nicméně provozuji Denon s Panasonicem (VieraLink). Denon mám 1,5 roku a funguje (CEC) a hraje lépe než Onkyo. Denon má i režim HDMI stand-by avšak vstupy na AVR stejně musím občas přepínat ovladačem k AVR (mezi SAT, AppleTV a TV(ARC) ), když požaduji jiný vstup než standardní ARC pro TV.

Tímto však nemohu potvrdit, že bude Denon bezproblémový i se Sony (kdy Sony a jejich implementace CEC není zrovna nejlepší a s některými výrobky i vlastní značky zlobí) a jeho variantou CEC ovládání BraviaSync.
swenak (186)|23.10.2017 01:38
Já jenom dodám, že co se týče HDMI CEC, tak je to opravdu porod a opravdu si každý asi hraje na svém písečku. Aktuálně jsem pořídil novou Apple TV 4k a OLED LG, model 2017. Výsledek je naprosto stejný, jaký byl na začátku tohoto tématu, tedy Apple TV 4 vs Sony. Prostě to někdy jde, někdy ne. LG tomu říká SimpLink, ale proti BraviaSync nevidím rozdíl. Prostě se na to nedá spolehnout, problémy mají dle diskuzí i jiní. Nebo je to opravdu Applem. Vítejte v 21 století. Nechápu, jak to, že nejsme zpátky na stromech.
swenak (186)|23.11.2017 16:42
Zase jenom doplním pro pobavení. Testoval jsem 3 receivery, které jsem chtěl použít namísto stávajícího s tím, že mají HDMI a tak bych šel cestou aTV>receiver>TV. Ani toto ne vždy fungovalo, takže jsem to zavrhnul.

Částečně jsem alespoň vyřešil zapínání a vypínání receiveru. Kupodivu, velice jednoduše. Můj receiver má 12V trigger in/out, což je jednoduchá možnost, jak ho zapnout pouhým přivedením 12V napětí na 3,5mm audio jack. Takže jsem zakoupil za 79,- Kč Step Up měnič z USB 5V na 12V (https://www.gme.cz/step-up-menic-z-usb-5v-na-12v-5-5-2-1), nahodil namísto DC konektoru ten 3,5mm mono jack a USB zasunul do TV. No a světe div se, toto funguje tak, jak chci. Jakmile se zapne TV, pustí do USB 5V, tím se 12V dostane na trigger in a receiver se zapne. Jak prosté. Po tom, co se TV vypne, tak se 12V odpojí a receiver se vypne. Škoda, že nejde na receiveru nastavit, jaký se má zapnout vstup, ale v 95% případů, kdy to má smysl, bude po zapnutí optika, tak to přežiju.