Ferguson Ariva a připojení Hdmi splitteru
Zdravím chtěl bych se zeptat bude fungovat po připojení k sat přijímači Ferguson Ariva hdmi splitter dobře? když bude na druhém portu 5m kabel hdmi do pc monitoru.A Na prvním bude jen krátký kabel do tv.Jde mi též o to že píšou uživatelé na netu na některých webech o těchto zařízeních že to třeba nepustí signál kvůli ochraně proti kopírování a jednoduše to pak nefunguje jestli to někdo takto využíváte.Ze značek se mi líbí třeba Digitus DIGDS41300 a PremiumCord externí HDMI Splitter jelikož je prý lepší když je z napájením díky za rady.
Pokial sa bavime o HDMI splitroch, ktore podporuju HDCP, nemal by byt ziadny problem.
Ovsem, ak to ma stat tolko, ako dalsia Ariva z druhej ruky, mozno je jednoduchsie si kupit rovnaky STB a pozerat na druhom monitore nezavisle, to co prave chces, ak mas k dispozicii volny kabel z LNB? To je len hlasne zamyslenie, ak to nieje pozadovana funkcionalita, kludne tuto poznamku ignoruj.
Ovsem, ak to ma stat tolko, ako dalsia Ariva z druhej ruky, mozno je jednoduchsie si kupit rovnaky STB a pozerat na druhom monitore nezavisle, to co prave chces, ak mas k dispozicii volny kabel z LNB? To je len hlasne zamyslenie, ak to nieje pozadovana funkcionalita, kludne tuto poznamku ignoruj.
Zdravím jj jde mi o to zapojení jak sem psal chci prostě na svou arivu 153 combo připojit k ní Digitus DIGDS41300 ten se mi jeví jako lepší než ty levné značky tak aby to běželo dobře na monitoru i tv a ta frekvence myslíš že u 1080p pojede na 60hz mám jen strach aby to nejelo třeba na jednom výstupu jen 720p ale snad to umí plné hd na oba porty no.
Preco 60Hz? Monitor musi podporovat 50Hz, ak tam chces mat totozny vystup, ako na TV. Ariva umoznuje 1920x1080@50p, takze s podporou prekladania sa na monitore nemusis trapit.
Nemal by byt problem s nizsim rozlisenim, bud to pojde alebo to nepojde (celkovo), prebehni si komentare spokojnosti na alze, to je dostatocne hodnotna referencia v tomto pripade. Ak to nepojde, jednoducho to vratis a kupis iny.
Nemal by byt problem s nizsim rozlisenim, bud to pojde alebo to nepojde (celkovo), prebehni si komentare spokojnosti na alze, to je dostatocne hodnotna referencia v tomto pripade. Ak to nepojde, jednoducho to vratis a kupis iny.
tak ja to mam ted jak to mam jen do tv panasonic p42g30 nastaveny na 1080p/60 a jede to v poho a na monitoru asus 248h asi bych to musel nastavit jen na 50hz aby jeli oba a mozna jeste jedna vec ten kabel mam hama 5m s tema cerveno cernejma konektorama jestli znas tak by to mohlo byt ok na ty alze maji prave takovy tento PremiumCord externí HDMI Splitter, 2x port HDMI 1.4 a tam jeden napsal Vypadavajici signal Digitalni sum a druhy ze de asi to zkusim a uvidim za to nic nedam no to mas pravdu.
[QUOTE=damian666;526581]nastaveny na 1080p/60 a jede to v poho[/QUOTE]
Nie, nejde to v poho. Treba tam nastavit 50Hz! Prepni si TA3 a pozri si spodny titulkovy pas, porovnaj a napis, ci vidis rozdiel po prepnuti na 50Hz.
P.S. Skus pouzivat normalne interpunkcne znamienka (t.j. bodky, ciarky, velke pismena na zaciatku vety), aby sa to dalo po tebe citat.
Nie, nejde to v poho. Treba tam nastavit 50Hz! Prepni si TA3 a pozri si spodny titulkovy pas, porovnaj a napis, ci vidis rozdiel po prepnuti na 50Hz.
P.S. Skus pouzivat normalne interpunkcne znamienka (t.j. bodky, ciarky, velke pismena na zaciatku vety), aby sa to dalo po tebe citat.