Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Linux (FBC) + unicable

dexter79 (9)|9.12.2016 11:34
Chystám se přejít na linuxový přijímač a nejsem si jist, zda jsou mé úvahy správné, proto bych vás chtěl požádat o pomoc/radu.... V problematice sat. techniky i linux přijímačů májm jen základní znalosti, tak prosím o schovívavost.

Nejprve má současná situace. Mám quad monoblock, zapojený do 4 TV, skylink kartu u každé z nich (jen pro úplnost, jsme 2 domácnosti každá se dvěma TV). K hlavní TV nejsem ale schopen dostat více než ten 1 kabel.

Už před časem jsem se rozhodl pro VU+ Solo 4K, ikdyž nyní, když byl vypuštěn Uno 4K by mi možná stačil i ten.
Má představa je následující. Linux přijímač chci používat jako malé MM centrum, chci mít možnost plně bez omezení nahrávat 1 stanici, jinou stanici sledovat a k tomu streamovat vsechny kanály do další TV. Připouštím i variantu, že při nahrávání stream nepůjde. Vzhledem k tomu, že mohu přivést pouze 1 kabel, chci vyměnit LNB za unicable.

Otázky tedy zní:
-půjde současné streamování a sledování tak jak je popsáno s využitím unicable LNB bez omezení?
-existuje unacable LNB s více vstupy? 6 a víc?
-je pro mne tedy Uno 4K dostačující?
-jakou image doporučujete pro začínajícího linuxáře?
RoPo (6061)|9.12.2016 14:31
[QUOTE=dexter79;526233]1 stanici, jinou stanici sledovat[/QUOTE]

Lze mixovat dva programy jen z jednoho naladěného transpordéru pokud máš jen jeden tuner LNB s jedním vývodem. Pokud chceš nahrávat a sledovat z jiných transpordérů (v rámci na jedné družice, ale lze i z více družic, viz dále), tak potřebuješ dva kabely nebo jeden kabel a pořídit např. systém UNICABLE (TechniRouter) (podpora v LNB, prvky a podpora na staně sat.příjmači).
dexter79 (9)|9.12.2016 14:54
Jasně, díky, ale přesně na tohle se konkrétně ptám.
Jak zjistím jestli VU+ podporují unicable systém?
Jaký je rozdíl mezi "unicable rozbočovač 1/2" dodávaný rovnou s LNB Inverto Unicable Quad a tebou poslaným odkazem na "TechniRouter Mini 2/1x2"?
Půjde tedy při použití kombinace "LNB Inverto Unicable Quad + unicable rozbočovač 1/2 + VU+Uno 4K" v jedem okamžik nahrávat 1 stanici, sledovat jinou stanici (na jiném transpodéru) a streamovat vše do jiné TV?
Díky