Rada KS7000 a nahravani na HDD
Zdravim, nesetkal se nekdo s mym problemem. Mam 7ckovou radu letosniho samsungu, CI+ slot, prijimam Skylink a pripojen je 750 GB HDD.
Pokud sleduji porad a nahravam nebo dam timeshift, TV nahrava.
Pokud ale nastavim nahravani a TV vypnu do pohotovostniho rezimu, porad se nenahraje a ukaze to pote na disku je nazev programu 0kb a napis nespecifikovana chyba :-/
Pokud sleduji porad a nahravam nebo dam timeshift, TV nahrava.
Pokud ale nastavim nahravani a TV vypnu do pohotovostniho rezimu, porad se nenahraje a ukaze to pote na disku je nazev programu 0kb a napis nespecifikovana chyba :-/
Skus pozriet (a zmenit) v nastaveniach moznost rychleho spustenia TV.
Nieco sa mi mari, ze niekto to takto vyriesil. Uz si nepamatam, ci to pomohlo vypnut/zapnut, skus otestovat.
Nieco sa mi mari, ze niekto to takto vyriesil. Uz si nepamatam, ci to pomohlo vypnut/zapnut, skus otestovat.
Kde presne mam hledat toto nastaveni, nic takoveho tam nevidim... u predchozi 7cky se pri nahravani rosvitilo logo Samsung, tedka se nerosviti, takze tv se v dany cas asi nespusti...
Neviem, ci to je na rovnakom mieste aj v Tizene, no u mna to je:
System / General / Instant On [ON/OFF]
System / General / Instant On [ON/OFF]
Ne, tak tohle tam neni :-/ nicmene jsem dal nahrat 5 programu, 4 se nahraly a 5ty zase chyba :-/ nechapu
Kup si kvalitnu flashku vyssej kategorie (pozri specifikaciu na webe, vyhni sa zakladnym modelom), nebude s tym problem.
Zatim prvni pokus, na flash nahrava :-) uvidim co dal, ale je mozne ze tv se zapne a chce nahravat a HDD jeste neni pripraveny...
---------- Doplněno v 18:25 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:24 ----------
Mam ted u sebe jen 32 GB, ale testuji :-)
---------- Doplněno v 18:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:24 ----------
Pokud to bude tim, TV ma jen usb 2.0 v tomhle se delaji flashky do 128 GB ze?
---------- Doplněno v 18:25 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:24 ----------
Mam ted u sebe jen 32 GB, ale testuji :-)
---------- Doplněno v 18:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:24 ----------
Pokud to bude tim, TV ma jen usb 2.0 v tomhle se delaji flashky do 128 GB ze?
USB 2.0 nieje ziadny problem. Problem je v rychlosti zapisu a hlavne pri sucasnom citani (timeshift, rychlost zasadne klesa pri zakladnych flashkach a nasledne ju TV vyhodnoti ako nevhodnu).
Flashka moze byt samozrejme aj standardu USB 3.0, aj napriek tomu, ze TV ma USB 2.0
Flashka moze byt samozrejme aj standardu USB 3.0, aj napriek tomu, ze TV ma USB 2.0
Tak flashka 3.0 ma jiny konektor ne? Nebo to vypada porad stejne? :-) omlouvam se, ale ja se zasekl u flashek 2.0 kapacity 32 GB tak vubec netusim :-)
Koukam tedka na ceny a jsou to baliky :-)
Koukam tedka na ceny a jsou to baliky :-)
[QUOTE=BukBoy;526136]3.0 ma jiny konektor ne?[/QUOTE]
:D - obvykle modry :). Nekupuj velke kapacity, ak ich nutne nepotrebujes. Flashky prepisom postupne odchadzaju. Radsej si kup mensie (a lacncejsie) kapacity, pripadne postupne obmienaj.
:D - obvykle modry :). Nekupuj velke kapacity, ak ich nutne nepotrebujes. Flashky prepisom postupne odchadzaju. Radsej si kup mensie (a lacncejsie) kapacity, pripadne postupne obmienaj.
Jo jo, uz se zacinam orientovat :-) no koukam ze 128 GB by asi stacilo a az odejde bude stat ta sama polovinu :-) jeste mam doma jeden HDD se zalohou fotek, prehraju to do PC a vyzkousim tenhle HDD... Treba jen TV nesedi ten co tam je tedka :-) nicmene pokud ne, tak ta flashka ten problem asi vyresi... urcite napisu, jak to cele dopadlo :-)
BukBoy- používám na samsungu 8000 flasch Corsair Voyager 32GB. Nahrávám dost často a zatím se nevyskytla jediná chyba. Pomalé flasch to nenaformátuje a hard jsem zatím nezkoušel.
Takze, nahravani na HDD dela porad problemy, zrejme se TV zapne a HDD se nestihne rozbehnout a vznikne chyba...
U flashky to zatim neudelalo :-)
Jinak chytra rada od Samsung podpory byla: dejte tovarni nastaveni a ono se to zpravi :-) :-)
U flashky to zatim neudelalo :-)
Jinak chytra rada od Samsung podpory byla: dejte tovarni nastaveni a ono se to zpravi :-) :-)
Jak dlouhý kabel používáš (dlouhý nebo tenký kabel snižuje proudovou zatížitelnost a tím snižuje schopnost přenést dostateřné a stabilní napětí)? O jaký přesně disk se jedná? Je množné, že jej TV proudově neutáhne. Má TV USB vstup označený 1A (jedná se o proudově posílený USB vstup ař do velikosti 1 ampér)? Pokuf ano, tak HDD zapoj do tohoto portu.
Ten typ HDD uz nevimy prodal jsem ho hned kolegovi :-)
Kabel byl kratky dodavany k HDD a byl zasunut do USB 1A...
Avsak novinka dnesniho rana je, ze mi to z 5ti nahravanych poradu na flashku nenahralo ani jeden, takze zjistovani, kde je zakopany pes zacina na novo :-)
Vcera vse ok a dneska flashka rekla ze neni zformatovana, musel jsem ji odpojit, naformatovat a zase pripojit...
Kabel byl kratky dodavany k HDD a byl zasunut do USB 1A...
Avsak novinka dnesniho rana je, ze mi to z 5ti nahravanych poradu na flashku nenahralo ani jeden, takze zjistovani, kde je zakopany pes zacina na novo :-)
Vcera vse ok a dneska flashka rekla ze neni zformatovana, musel jsem ji odpojit, naformatovat a zase pripojit...
Pravděpodobně nevhodná flashka. Ne v každé TV každá USB flash dobře funguje. Natož sloužící k nahrávání.
No pak nechapu, proc to treba 10x po sobe nahraje a pak 5x po sobe nenahrajey to by nemelo byt flashkou ne? Jinak jakou bys navrhoval?
Od jakého výrobce máš flashku? Jaký přesně model máš? Flashky obecně nejsou moc vhodné pro kontinuální nahrávání (použití v AV technice). Sic většinou fungují, ale bývá to bez záruky funkčnosti. HDD je HDD případně SSD, který plně HDD nahrazuje.
Testuji to na flashce ADATA C003/32 GB. Pripojen byl HDD 750 GB, 2,5"...
Chyba porad stejna, parkrat nahraje, pak treba 3x ne a pak treba zase 3x jo :-)
Nevim jestli je v HDD nejaka perla ktera je idealni pro TV, ale TV ma USB 2.0 takze predpokladam ze HDD muze byt jakykoliv. Ovsem mi nefungoval ani jeden ze dvou testovanych.
Chyba porad stejna, parkrat nahraje, pak treba 3x ne a pak treba zase 3x jo :-)
Nevim jestli je v HDD nejaka perla ktera je idealni pro TV, ale TV ma USB 2.0 takze predpokladam ze HDD muze byt jakykoliv. Ovsem mi nefungoval ani jeden ze dvou testovanych.
HDD může být takový, který nemá velký rozběhový proud. HDD všechny co jsou nad 250GB mohou mít problém s rozběhem, pokud nemají inteligentně udělaný rozběh motoru tak, aby disk nebral vysoký rozběhový proud.
Já mám dobré zkušenosti s WD Elements USB 3.0, které používám do velikosti 500GB (mám jich několik). Funguje i na USB 1.1, kde se i rozběhne, protože má vyřešen pozvolný rozběh.
ADATA... zkus nějakou flashku od Sandisku. S těmi jsem nikdy problém neměl. Zatím...
Já mám dobré zkušenosti s WD Elements USB 3.0, které používám do velikosti 500GB (mám jich několik). Funguje i na USB 1.1, kde se i rozběhne, protože má vyřešen pozvolný rozběh.
ADATA... zkus nějakou flashku od Sandisku. S těmi jsem nikdy problém neměl. Zatím...
Tak rada ze Samsungu, flashky nejsou podporovany, jen HDD a u teh je pozadavek 5400 ot./min. nic vic :-)
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516007H24A1TU1YX4 navrhujes tenhle?
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516007H24A1TU1YX4 navrhujes tenhle?
V manuálu televize na straně 89 a 90 máš informace k nahrávání. Já jsem vyzkoušel flash disk Corsair Voyager 64GB, hard disk 500GB- nevím už značku, na něm jsem zkoušel jen krátké nahrávky- při těchto pokusech nenastala jediná chyba. Stále ale používám flash Corsair Voyager 32GB -zapojen přímo do televizoru -ne do připojovací jednotky a za dobu více než dvou měsícu používání zatím ani jedna chyba.
HDD s otacky 5400 maji o dost nizsi rozbehovy proud. Proto to doporuceni.
Ten odkaz na WD by mel fungovat. Pokud neni vada v TV :-)
Ten odkaz na WD by mel fungovat. Pokud neni vada v TV :-)
Renek, prosimte nemuzu navod momentalne najit :-D pisou tam neco podstatneho???
Jinak jeste me napada jestli nemuze byt problem v modulu CI.
Mam novou verzi 1.3 a na stare 1.1 a stare TV to bylo ok. Asi jeste zkusim od babky vzit stary modul a zkusim...
Jinak jeste me napada jestli nemuze byt problem v modulu CI.
Mam novou verzi 1.3 a na stare 1.1 a stare TV to bylo ok. Asi jeste zkusim od babky vzit stary modul a zkusim...
Manual: https://www.onlineshop.cz/data/eshop_online/doc/345096-259863/1071380 Tady je to zase na straně 94 a 95.
Tak prinasim novinky, pripojen HDD 500 GB viz. odkaz a ejhle, 4 filmy se nahraly a 2 ne :-)
Vyndavam modul 1.3 a nasazuji starou verzi a jedeme dal :-)
Vyndavam modul 1.3 a nasazuji starou verzi a jedeme dal :-)
Takze konecne muzu napsat vysledek cele akce...
Zakopany pes byl opradu v CI modulu, sledovani a bezproblemoveho nahravani na teto TV funguje jen v pripade ze je vlozen modul 1.0 Smit irdeto (fialovy)...
Pokud je vlozen modul 1.3 jeste k tomu dual (modry nebo zluty), je nahravani zcela nahodne...
Takze pokud se nekdo setka s podobnym problemem, zkousejte menit moduly... ja mel doma celkem 4 a postupne jsem je vracel :-)
Zakopany pes byl opradu v CI modulu, sledovani a bezproblemoveho nahravani na teto TV funguje jen v pripade ze je vlozen modul 1.0 Smit irdeto (fialovy)...
Pokud je vlozen modul 1.3 jeste k tomu dual (modry nebo zluty), je nahravani zcela nahodne...
Takze pokud se nekdo setka s podobnym problemem, zkousejte menit moduly... ja mel doma celkem 4 a postupne jsem je vracel :-)
[QUOTE=BukBoy;526273]nahravani na teto TV funguje jen v pripade ze je vlozen modul 1.0 Smit irdeto (fialovy)...[/QUOTE]
To je dobra informacia aj pre ostatnych uzivatelov rady "K".
Daj vediet aj po nejakom case (par tyzdnov, mesiacov), ze to 100% funguje.
To je dobra informacia aj pre ostatnych uzivatelov rady "K".
Daj vediet aj po nejakom case (par tyzdnov, mesiacov), ze to 100% funguje.
Ano urcite dam jeste vedet, ale na ten 1.0 modul (fialovy) nahrano pres 50 filmu a bez konfliktu :-)
U modulu 1.3 dual to bylo 50 na 50 :-(
U modulu 1.3 dual to bylo 50 na 50 :-(
Nie je to v module. Skus vynut rychle zapnutie ,aspon na mojom tv bola to chyba. V standardnom mode nahra vsetko,co nastavim aj v noci pri vypnutom tv
A kde bych to rychle zapnuti nasel, nic takoveho tam nevidim...
A u me to opravdu funguje dle modulu :-)
A u me to opravdu funguje dle modulu :-)
Menu/system/vseobecne/okamzite zapnutie- vyp aspon tak to mam ja na JU rade. A vtedy mi nenahralo ulozene nahravania,ked bol tv v okamzitom spusteni. Pri vypnutom okamzitom spusteni sice trva asi 20 sekund kym sa tv spamata,ale tv sa zapina raz za den tak to neriesim a v tom mode vsetko srale nahra korektne. Este moze byt v karte problem,ked su rozne typi. Skus nahrat a nastavit nejaky FTA kanal,aby si vylucil problem s modulom. Nehovorim,ze nemas pravdu,ale ja som to vyriesil,ako som pisal.
A este jedna vec,aku mas kartu ? ICE ,IRDETO alebo M7. Nie vsetky su kompatibilne so vsetkymi modulmi. Napr M7 karta robi problemy skoro v kazdom module,ale nie pri nahravani,ale pri beznom uzivani
Jenze u rady KS uz tahle funkce v nastaveni neni, TV se spousti behem vteriny automaticky :-)
Jinak mam Irdeto a na modul Smit to zatim nahrava zplne vsechno :-)
Jinak mam Irdeto a na modul Smit to zatim nahrava zplne vsechno :-)
Takze po nejake odmlce hlasim novy problem...
TV nahrava, ale porady mi neukaze...
V info o HDD ale vidim zaplnene misto nahranymi porady...
Nemuzu si je vsak pustit nebot po zapnuti TV to pise, neni nahrany zadny porad...
Zjistil uz nekdo kde udelali soudruzi z KLDR chybu? Osobne zacin mit pocit z hrube chyby v Tizenu :-!
TV nahrava, ale porady mi neukaze...
V info o HDD ale vidim zaplnene misto nahranymi porady...
Nemuzu si je vsak pustit nebot po zapnuti TV to pise, neni nahrany zadny porad...
Zjistil uz nekdo kde udelali soudruzi z KLDR chybu? Osobne zacin mit pocit z hrube chyby v Tizenu :-!