Náklon zesilovače
Zdravím a cituji:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (47-862MHz) se používá pro zesílení domovního rozvodu až na 30 účastníků. Zesílení 24-27/32-36dB, regulace zisku 17dB, regulace náklonu 17dB, výstupní úroveň 100dBuV, šumové číslo 8dB, útlum na test bodě -30dB, napájení 230V/50Hz/2,5W, provedení na F-konektory. Rozměr 133x63x39mm. Hmotnost 0,36kg.
Přestože se o elektroniku čas od času zajímám, s termínem náklon zesilovače jsem se nikdy nesetkal. Můžete mě někdo nasměrovat? Ptám se hlavně proto, že na jiném fóru se rádoby odborník tohoto termínu dovolával....
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (47-862MHz) se používá pro zesílení domovního rozvodu až na 30 účastníků. Zesílení 24-27/32-36dB, regulace zisku 17dB, regulace náklonu 17dB, výstupní úroveň 100dBuV, šumové číslo 8dB, útlum na test bodě -30dB, napájení 230V/50Hz/2,5W, provedení na F-konektory. Rozměr 133x63x39mm. Hmotnost 0,36kg.
Přestože se o elektroniku čas od času zajímám, s termínem náklon zesilovače jsem se nikdy nesetkal. Můžete mě někdo nasměrovat? Ptám se hlavně proto, že na jiném fóru se rádoby odborník tohoto termínu dovolával....
Náklonem kompenzuješ frekvenční charakteristiku kabelů nebo zesilovačů. Obecně, čím vyšší frekvence, tím vyšší útlum u kabelů nebo menší zisk zesilovačů. No a abys měl pak v kabelu srovnané úrovně přes "všechny" frekvence, tak se zařazuje náklon, kterým to kompenzuješ.
Pokud si chceš počíst teorii, tak třeba zde: http://www.urel.feec.vutbr.cz/web_documents/literature/tdss.pdf
Pokud si chceš počíst teorii, tak třeba zde: http://www.urel.feec.vutbr.cz/web_documents/literature/tdss.pdf
Díky za objasnění, netušil jsem, že náklon je terminus technicus. I když mě to jako pokročilého důchodce už tak moc nezajímá, taky jsem trochu pátral a došel k závěru, že se jedná o neodborný překlad anglického termínu slope (např. útlum vedení), ale jak píšu, je mi to fuk.....
Jo a dík i za ty skripta, kdysi mě to zajímalo, snad tam najdu něco i dnes.
Jo a dík i za ty skripta, kdysi mě to zajímalo, snad tam najdu něco i dnes.