Samsung 55j6272 vs 55ju6872
Zdravim
Rozhodujem sa medzi 2 tv oplati sa kupit uz 4k alebo full hd.
Dikes za kazdu radu
Odoslané z SM-T113 pomocou Tapatalku
Rozhodujem sa medzi 2 tv oplati sa kupit uz 4k alebo full hd.
Dikes za kazdu radu
Odoslané z SM-T113 pomocou Tapatalku
K JU si přečti #39 a #41: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/39007-samsung-2015-ju7xxx-ju6xxx-4k-tv-hlavne-vlakno#post520201, je na ní možná něco divného.
Osobně mám názor, že pokud pro ni nemáš dnes "žrádlo", tak to smysl nemá.
Osobně mám názor, že pokud pro ni nemáš dnes "žrádlo", tak to smysl nemá.
Mozni zradli neni ale casom bude pribudat. Uz nejaka Olympiads pojde 4k . Ked yz Kulim tv tak ho mam min na 8 rokov. Nikde som nenasiel recenziu na 6872. Viem ze 6272 je good ale ked doplatim 100 evri neskor sa mi to odzrkadli.
[QUOTE=fojtikmartin;522965]Nikde som nenasiel recenziu na 6872[/QUOTE]
Pretoze tento TV sa zacal ponukat trosku neskor. Az po uvedeni hlavneho modeloveho radu. Pozri vlakno, ktore sa tyka tychto TV a zbytocne nezakladaj nove.
Myslim, ze sme tam prave tento TV rozoberali a vyzera to, na zakladny 100/120Hz UHD model celkovo (a zaroven jediny v rade JU6xxx - nepotvrdene info, pretoze doteraz zacinali 100/120Hz panely radou JU7xxx, tento model bol neskor vsunuty medzi). Nizsie modely sa neoplati pozerat.
Odporucam si precitat vlakna, suvisiace s "J" radou, pripadne v nich polozit otazku.
Pretoze tento TV sa zacal ponukat trosku neskor. Az po uvedeni hlavneho modeloveho radu. Pozri vlakno, ktore sa tyka tychto TV a zbytocne nezakladaj nove.
Myslim, ze sme tam prave tento TV rozoberali a vyzera to, na zakladny 100/120Hz UHD model celkovo (a zaroven jediny v rade JU6xxx - nepotvrdene info, pretoze doteraz zacinali 100/120Hz panely radou JU7xxx, tento model bol neskor vsunuty medzi). Nizsie modely sa neoplati pozerat.
Odporucam si precitat vlakna, suvisiace s "J" radou, pripadne v nich polozit otazku.
Tá "6" na 4. mieste ale značí niečo iné.
55A6AU0TJ:
55 = 55"
A = Samsung Display
6 = 50 (60Hz)
A = Antireflex
U = UHD
0 = séria 6
T = Edge LED + Limited Local Dimming
J = 2015
55A6AU0TJ:
55 = 55"
A = Samsung Display
6 = 50 (60Hz)
A = Antireflex
U = UHD
0 = séria 6
T = Edge LED + Limited Local Dimming
J = 2015
[QUOTE=SlavoF;523313]Tá "6" na 4. mieste ale značí niečo iné.
[/QUOTE]
Konecne niekto, kto potvdil dohady o frekvenciach panelov (cim su marketingove informacie z web strankok o CMR absolutne irelevantne) a plati povodne napisane:
[QUOTE=vivid.sk;522974]doteraz zacinali 100/120Hz panely radou JU7xxx[/QUOTE]
[/QUOTE]
Konecne niekto, kto potvdil dohady o frekvenciach panelov (cim su marketingove informacie z web strankok o CMR absolutne irelevantne) a plati povodne napisane:
[QUOTE=vivid.sk;522974]doteraz zacinali 100/120Hz panely radou JU7xxx[/QUOTE]
Ono to nie je až tak jednoduché.
Treba kuknúť do debaty okolo toho sem /dávam rovno do prekladača/ :
https://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&tl=sk&u=https%3A%2F%2Fwww.avforums.com%2Fthreads%2Fsamsung-ue-ju6800-4k-tv-owners-thread.1979754%2Fpage-4
a človek zistí /podľa faktov od majiteľov/, že tieto panely sú buď:
55 palcové televízory sú B - Peking Optoelectronics
50 palcové televízory sú D - CMO (CHIMEI Innolux / Chilin /)
60 palcové televízory sú H - Sharp Display
zaplať Pán búch, okrem 60" - ale tá si zas drží cenu jak "vínko"
A terazky rozbalím TV doma a zistím že mám
A = Samsung Display
čo je samozrejme potešujúce, možno lepšie A s 50Hz ako B so 100Hz :)
ale zase je jasné že Samsung s tým asi tak čachruje že jednoznačná odpoveď asi nejestvuje.
Ale na margo toho či 50Hz alebo 100Hz alebo toľko hercov ako je v SND, musím povedať že táto TV splnila moje očakávania /za tú cenu - cca 820€ kde sa teraz dostala - pritom je to model 9/2015 - oneskorený (vylepšený) začínajúc na 1650€ :( /.
UHD super, HDR "normálne", upscaling na úrovni, PC pripojenie jak vínko - dôležitá vec pre mňa :)
Treba kuknúť do debaty okolo toho sem /dávam rovno do prekladača/ :
https://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&tl=sk&u=https%3A%2F%2Fwww.avforums.com%2Fthreads%2Fsamsung-ue-ju6800-4k-tv-owners-thread.1979754%2Fpage-4
a človek zistí /podľa faktov od majiteľov/, že tieto panely sú buď:
55 palcové televízory sú B - Peking Optoelectronics
50 palcové televízory sú D - CMO (CHIMEI Innolux / Chilin /)
60 palcové televízory sú H - Sharp Display
zaplať Pán búch, okrem 60" - ale tá si zas drží cenu jak "vínko"
A terazky rozbalím TV doma a zistím že mám
A = Samsung Display
čo je samozrejme potešujúce, možno lepšie A s 50Hz ako B so 100Hz :)
ale zase je jasné že Samsung s tým asi tak čachruje že jednoznačná odpoveď asi nejestvuje.
Ale na margo toho či 50Hz alebo 100Hz alebo toľko hercov ako je v SND, musím povedať že táto TV splnila moje očakávania /za tú cenu - cca 820€ kde sa teraz dostala - pritom je to model 9/2015 - oneskorený (vylepšený) začínajúc na 1650€ :( /.
UHD super, HDR "normálne", upscaling na úrovni, PC pripojenie jak vínko - dôležitá vec pre mňa :)
[QUOTE=SlavoF;523318]ovek zistí /podľa faktov od majiteľov/[/QUOTE]
Za velkou mlakou to budu ini vyrobcovia, ako kusky montovane v strednej Europe (zo Slovenska). Taktiez sa u nas 50" nepouziva, ale existuje 48" varianta. 50" je vsak dostupna na inych trhoch (DE, AT, ...). Posledne roky su u nas naozaj v drivej vacsine prave a len Samsung panely (ci u mna, alebo u par dalsich znamych ktori nedavno nakupili rozne modely a typy). Ovsem pri 60" to kludne moze byt Sharp, tento sa pouziva(l) vo velmi malej skupine modelov.
Za velkou mlakou to budu ini vyrobcovia, ako kusky montovane v strednej Europe (zo Slovenska). Taktiez sa u nas 50" nepouziva, ale existuje 48" varianta. 50" je vsak dostupna na inych trhoch (DE, AT, ...). Posledne roky su u nas naozaj v drivej vacsine prave a len Samsung panely (ci u mna, alebo u par dalsich znamych ktori nedavno nakupili rozne modely a typy). Ovsem pri 60" to kludne moze byt Sharp, tento sa pouziva(l) vo velmi malej skupine modelov.