Dotaz amatéra
Dobrý den. Dostali se mi do rukou dvě VHS kazety s nahrávkou starých rodinných videí bez zvuku. Původně natočených starou ruční mechanickou kamerou. Poté přehráno na zminované VHS kazety kvalita SP. Měl jsem k dispozici VHS DVD rekorder DVDR 3510V. Tak jsem z VHS přehrál na DVD v té nejlepší kvalitě co šlo HQ. No a pak jsem to přehrál z Dvdček do PC. No a ted nevím co dál? V PC mám k dispozici program Format Faktory 3.8.0 A rád bych ty videa sloučil a převedl do nějakého formátu.... (pak rozstříhal a urovnal) Nevím do jakého abych neskazil kvalitu ale aby to šlo přehrát i do budoucna. A vybrané nahrávky jsem mohl vypálit na DVD a rozdal lidem kterým náleží. Děkuji za všechny rady...... Ptám se tady na to rovnou bez pročítání sáhodlouhých článků o úpravě videa. Nebot se tím živit nebudu a dobudoucna nic upravovat také ne, jen potřebuji dát dokupy tyto nahrávky. Nebot tam jsou třeba svatby které se udály před 40 a více lety lety a zůčastněný ty nahrávky ještě neviděli :-( Děda rád nahrával ale nikdy to nedotáh dokonce. A ted je to na mě..... Hezký den
[QUOTE=vaclavka83;522652]Ptám se tady na to rovnou bez pročítání sáhodlouhých článků o úpravě videa.[/QUOTE]
Pokud k "této práci" přistupuješ takto, tak se tím ani nebabrej a dej to udělat někomu kdo to umí. Protože v zápětí přijdou dotazy kolem nastavování kodérů, standardů videa atd..
Jednoduše můžeš DVD převést na MKV např. free programem MakeMKV zde. Pak jsou i další programy a další a další, ale to je na čtení :-E
Pokud k "této práci" přistupuješ takto, tak se tím ani nebabrej a dej to udělat někomu kdo to umí. Protože v zápětí přijdou dotazy kolem nastavování kodérů, standardů videa atd..
Jednoduše můžeš DVD převést na MKV např. free programem MakeMKV zde. Pak jsou i další programy a další a další, ale to je na čtení :-E
Souhlasím s RoPo, vykašli se na to. Pokud nemáš zájem cokoli studovat a učit se, tak to raději nedělej a dej to udělat někomu, kdo to umí a nebál se to naučit. I zde, na fóru, máš tipů a postupů více než dost.
Děkuji za reakce. Napsal jsem to trošku špatně. Rád se něco naučím ale jen to nejnutnější co budu k tomuto úkonu potřebovat. Ale opravdu nemám čas nad tím sedět několik měsíců. Vím jak všechno jde rychle kupředu..... Ještě doted umým nastavit počítač AMIGA... A k čemu my to ted je, když už to je neaktuální.... proto se nerad učím něco co vím, že za několik let je k prdu. A to je to samé s videem. Zanedlouho budou úplně jiný formáty, komprese, atd.... Rád si informace nastuduji, ale jen ty opravdu potřebné. Děkuji...... Momentálně se ten materiál nachází v tomto formátu: General
Complete name : E:\zkouška\Disk 1 HQ\VTS_01_1.VOB
Format : MPEG-PS
File size : 1 024 MiB
Duration : 14mn 48s
Overall bit rate : 9 667 Kbps
Video
ID : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Format profile : Main@Main
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, Matrix : Default
Format settings, GOP : M=3, N=12
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 9 000 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.868
Stream size : 963 MiB (94%)
Audio
ID : 189 (0xBD)-128 (0x80)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Muxing mode : DVD-Video
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Delay relative to video : -80ms
Stream size : 40.7 MiB (4%)
Menu
Complete name : E:\zkouška\Disk 1 HQ\VTS_01_1.VOB
Format : MPEG-PS
File size : 1 024 MiB
Overall bit rate : 9 667 Kbps
Video
ID : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Format profile : Main@Main
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, Matrix : Default
Format settings, GOP : M=3, N=12
Bit rate : 9 000 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.868
Stream size : 963 MiB (94%)
Audio
ID : 189 (0xBD)-128 (0x80)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Muxing mode : DVD-Video
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Delay relative to video : -80ms
Stream size : 40.7 MiB (4%)
Menu
No vidíš, to jsme u toho. Při tvých vědomostech a přístupu, když ti bude někdo chtít udělat "nalejvárnu", tak ho to bude stát stejně tolik času, který bys ty rád ušetřil.
A tak na rovinu: můj čas je mi mnohem vzácnější než ten tvůj. Při troše snahy tady najdeš prakticky vše, zrovna nedávno se to tady řešilo!
A tak na rovinu: můj čas je mi mnohem vzácnější než ten tvůj. Při troše snahy tady najdeš prakticky vše, zrovna nedávno se to tady řešilo!
Použij MakeMKV, jak jsem psal. To ti bude stačit, když se ti s tím nechce babrat, pro čistý převod DVD -> MKV.
PS: Nejen Amigu 1200 s dodatečně instalovaným HDD (ale také, Sinclair ZX Spectrum a Didaktika) mám stále ve skříni, sic je už z důvodu pokroku nepoužívám...
PS: Nejen Amigu 1200 s dodatečně instalovaným HDD (ale také, Sinclair ZX Spectrum a Didaktika) mám stále ve skříni, sic je už z důvodu pokroku nepoužívám...
Děkuji Romano za názor. Máš pravdu. A chápu tě. Taky lidem pomáhám s věcmi které já znám a oni ne. A když by jsi mi věnovala čas, tak já ti ho rád taky věnuji. Potřebuješ třeba poradit něco s autem, nebo traktorem? Nebo něco co se týká PC nebo elektriky? Nebo úprava fotek v photoshopu, Nebo něco o zdravém životním stylu? Nebo něco co se týká pěstování zeleniny? Rád ti pomohu a poradím, vysvětlím, když budu vjedět. To jsou oblasti o které se zajímám celoživotně (jsou pro mě dlouhodobě užitečné). Hezký den...
---------- Doplněno v 13:43 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:42 ----------
RoPo.., Děkuji mrknu na to... No jo, je to nostalgie :-)
---------- Doplněno v 13:43 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:42 ----------
RoPo.., Děkuji mrknu na to... No jo, je to nostalgie :-)