zvuk ve Vegasu a Architektu
Do teďka jsem si zpracovávala video ve Vegasu a po renderingu natáhla do Architekta, přidala hudbu s fotkami. Vše bylo OK. Nyní si chci zpracovat video ve Vegasu včetně fotek a hudby z prvního dne dovolené a stejně pokračovat i u dalších dnů. Po renderingu je však zvuk v Architektu u videa v pořádku, ale u fotek je zvuk tak slabý, že ani skoro není slyšet. Je nějaké špatné nastavení ve Vegasu? Díky za info.
Ivana
Ivana
Asi jsem na to přišla. Našla jsem na těchto stránkách starý příšpěvek a zkusila to podle toho. Zatím to vypadá podstatně lépe.
"Zkus si kliknout úplně vlevo na zvukovou stopu (musí zmodrat), pak označ první zvukový klip, zmáčnkni shift a klikni na poslední klip. Pravou myší klikni kdekoliv na zvukovou stopu, objeví se ti tam Switches a tam si zaškrtni Normalize. Možná ti to tak bude stačit. Pokud ne, tak jak radí kolega výše."
"Zkus si kliknout úplně vlevo na zvukovou stopu (musí zmodrat), pak označ první zvukový klip, zmáčnkni shift a klikni na poslední klip. Pravou myší klikni kdekoliv na zvukovou stopu, objeví se ti tam Switches a tam si zaškrtni Normalize. Možná ti to tak bude stačit. Pokud ne, tak jak radí kolega výše."
Audio se needituje jak hlasite to slysis z reproduktoru nebo ve sluchatkach, ale hlida se uroven v audio mixeru. Ten mej vzdy aktivovany a spicky by mely jit do -6dB. Bud celou stopu dej hlasiteji nebo ji stis, aby to skakalo vzdy maximalne do te urovne -6dB.
Tak nastav vsechna sva audia, protoze z ruznych zdroju je hlasitost vzdy jina. Pak vsechna tva videa budou vzdy na stejne urovni.
Tak nastav vsechna sva audia, protoze z ruznych zdroju je hlasitost vzdy jina. Pak vsechna tva videa budou vzdy na stejne urovni.
To neni zadna pevna hranice, ale aby to bylo porad stejne. 0 dB je moc hlasite , neni nic horsiho, nez prervane video. No a treba -20dB je zase uz moc tiche ...
Již jsem se zvukem v Architektu spokojená, ale vyskytl se jiný problém a to při výsledném zpracování pro BR disk. Pokud postupuji po staru tzn. načtu do Architekta pouze vyrendrované video bez fotek a v Architektovi přes Picture compilation dám fotky s hudbou, tak se mi vše zpracuje pro vypálení disku OK. V případě, že jsem již však natáhla do Architekta vyrendrovaný soubor z Vegasu včetně fotek a hudby, tak mi při závěrečném zpracování pro BR disk vyjela tato hláška:
An Error occurred while preparing compilation.
File name: STREAM/00001.m2ts
Status: TSWrapper.dll::CTSWrapper::ProcThreadMain::Video buffer underflows. -
Probírala jsem se starými dotazy na těchto stránkách a v květnu 2008 zde byl stejný dotaz. Nikdo na to neuměl odpovědět. Poradíte mi někdo? Zkoušela jsem to několikrát, vždy vyskočila stejná hláška.
Díky
Ivana
An Error occurred while preparing compilation.
File name: STREAM/00001.m2ts
Status: TSWrapper.dll::CTSWrapper::ProcThreadMain::Video buffer underflows. -
Probírala jsem se starými dotazy na těchto stránkách a v květnu 2008 zde byl stejný dotaz. Nikdo na to neuměl odpovědět. Poradíte mi někdo? Zkoušela jsem to několikrát, vždy vyskočila stejná hláška.
Díky
Ivana
Udělala jsem již disků hodně, ale abych dávala fotky společně s videem přímo ve Vegasu, tak to dělám prvně. Dělám to v jedné stopě, ve druhé stopě je zvuk. Na konci videa přidám fotky s hudbou. Pokud chci dát ještě fotku mezi videa, tak si udělám volné místo a vložím fotku. Pak vše vyrendruji stejně, jako jsem dříve rendrovala pouze video. V Architektu jsem si vše překontrolovala v náhledu, s výsledkem jsem byla spokojená. Až při zpravování na disk mi naskočila hláška, o které se zmiňuji ve výše uvedeném příspěvku. Přijde mi to, že mám někde chybu v nastavení. Při stejném nastavení v Architektu se mi vše zpracuje pro vypálení disku v pořádku, pokud sem natáhnu pouze vyrendrované video a fotky s hudbou vložím do Architekta až zde.
To je stary bug v tom Architectu, nelibi se mu fluktuace datovemu toku.
Na jednom foru jsme to vyresili timto: http://forum.videohelp.com/threads/358048-DVD-Architect-Video-Buffer-underflows?p=2260035
tedy manualne nastavit bitrate nejakym zpusobem, ktery se blizi CBR. Tedy bud exportovat CBR nebo skus i VBR , kde minimamlni datovy tok bude velmi vysoky, blize k prumernemu, nebo si video udelat mimo Vegas , ale to je zrejme na delsi cas, nebo to video vyrendrovat az v Architektu z avi.
DVD Architect je slusny soft, alel toto je vec, ktera jej velice podivna , a to, ze nekdy neprijme sve vlastni video z Vegasu.
Na jednom foru jsme to vyresili timto: http://forum.videohelp.com/threads/358048-DVD-Architect-Video-Buffer-underflows?p=2260035
tedy manualne nastavit bitrate nejakym zpusobem, ktery se blizi CBR. Tedy bud exportovat CBR nebo skus i VBR , kde minimamlni datovy tok bude velmi vysoky, blize k prumernemu, nebo si video udelat mimo Vegas , ale to je zrejme na delsi cas, nebo to video vyrendrovat az v Architektu z avi.
DVD Architect je slusny soft, alel toto je vec, ktera jej velice podivna , a to, ze nekdy neprijme sve vlastni video z Vegasu.