Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

zvuk ve Vegasu a Architektu

Sloufovai (17)|10.5.2016 18:21
Do teďka jsem si zpracovávala video ve Vegasu a po renderingu natáhla do Architekta, přidala hudbu s fotkami. Vše bylo OK. Nyní si chci zpracovat video ve Vegasu včetně fotek a hudby z prvního dne dovolené a stejně pokračovat i u dalších dnů. Po renderingu je však zvuk v Architektu u videa v pořádku, ale u fotek je zvuk tak slabý, že ani skoro není slyšet. Je nějaké špatné nastavení ve Vegasu? Díky za info.
Ivana
Sloufovai (17)|10.5.2016 19:11
Asi jsem na to přišla. Našla jsem na těchto stránkách starý příšpěvek a zkusila to podle toho. Zatím to vypadá podstatně lépe.

"Zkus si kliknout úplně vlevo na zvukovou stopu (musí zmodrat), pak označ první zvukový klip, zmáčnkni shift a klikni na poslední klip. Pravou myší klikni kdekoliv na zvukovou stopu, objeví se ti tam Switches a tam si zaškrtni Normalize. Možná ti to tak bude stačit. Pokud ne, tak jak radí kolega výše."
ai (2993)|11.5.2016 02:47
Audio se needituje jak hlasite to slysis z reproduktoru nebo ve sluchatkach, ale hlida se uroven v audio mixeru. Ten mej vzdy aktivovany a spicky by mely jit do -6dB. Bud celou stopu dej hlasiteji nebo ji stis, aby to skakalo vzdy maximalne do te urovne -6dB.

Tak nastav vsechna sva audia, protoze z ruznych zdroju je hlasitost vzdy jina. Pak vsechna tva videa budou vzdy na stejne urovni.
Pytkin (7947)|12.5.2016 01:03
Preco maximalne do -6dB ?
ai (2993)|12.5.2016 01:38
To neni zadna pevna hranice, ale aby to bylo porad stejne. 0 dB je moc hlasite , neni nic horsiho, nez prervane video. No a treba -20dB je zase uz moc tiche ...
Sloufovai (17)|12.5.2016 08:02
Již jsem se zvukem v Architektu spokojená, ale vyskytl se jiný problém a to při výsledném zpracování pro BR disk. Pokud postupuji po staru tzn. načtu do Architekta pouze vyrendrované video bez fotek a v Architektovi přes Picture compilation dám fotky s hudbou, tak se mi vše zpracuje pro vypálení disku OK. V případě, že jsem již však natáhla do Architekta vyrendrovaný soubor z Vegasu včetně fotek a hudby, tak mi při závěrečném zpracování pro BR disk vyjela tato hláška:
An Error occurred while preparing compilation.
File name: STREAM/00001.m2ts
Status: TSWrapper.dll::CTSWrapper::ProcThreadMain::Video buffer underflows. -

Probírala jsem se starými dotazy na těchto stránkách a v květnu 2008 zde byl stejný dotaz. Nikdo na to neuměl odpovědět. Poradíte mi někdo? Zkoušela jsem to několikrát, vždy vyskočila stejná hláška.
Díky
Ivana
Sloufovai (17)|12.5.2016 09:13
Udělala jsem již disků hodně, ale abych dávala fotky společně s videem přímo ve Vegasu, tak to dělám prvně. Dělám to v jedné stopě, ve druhé stopě je zvuk. Na konci videa přidám fotky s hudbou. Pokud chci dát ještě fotku mezi videa, tak si udělám volné místo a vložím fotku. Pak vše vyrendruji stejně, jako jsem dříve rendrovala pouze video. V Architektu jsem si vše překontrolovala v náhledu, s výsledkem jsem byla spokojená. Až při zpravování na disk mi naskočila hláška, o které se zmiňuji ve výše uvedeném příspěvku. Přijde mi to, že mám někde chybu v nastavení. Při stejném nastavení v Architektu se mi vše zpracuje pro vypálení disku v pořádku, pokud sem natáhnu pouze vyrendrované video a fotky s hudbou vložím do Architekta až zde.
ai (2993)|12.5.2016 15:44
To je stary bug v tom Architectu, nelibi se mu fluktuace datovemu toku.
Na jednom foru jsme to vyresili timto: http://forum.videohelp.com/threads/358048-DVD-Architect-Video-Buffer-underflows?p=2260035

tedy manualne nastavit bitrate nejakym zpusobem, ktery se blizi CBR. Tedy bud exportovat CBR nebo skus i VBR , kde minimamlni datovy tok bude velmi vysoky, blize k prumernemu, nebo si video udelat mimo Vegas , ale to je zrejme na delsi cas, nebo to video vyrendrovat az v Architektu z avi.

DVD Architect je slusny soft, alel toto je vec, ktera jej velice podivna , a to, ze nekdy neprijme sve vlastni video z Vegasu.