Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: PC Nevidí kameru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    74

    Zdravím Vás. Už si nevím rady a zde jsem nenašel co hledám. Můžete pls pomoci?
    Mám Canon XHa1s, HW Sony vegas movie studio. Přes firewire jsem v pohodě pár let graboval video z kamery.
    Nyní se ale něco stalo. Sony vegas nevidí kameru. Po připojení kabelu k pc se na sekundu objeví na LCD kamery
    HDV/DV in (to předpokládám znamená, že v kameře probplém není???). V HW pak jako obyčejně klikám na "capture video"
    a objeví se jako obyčejně okno - ale jen s nápisem "DEVICE NOT AVAILABLE" .
    V PC jsem původně neměl kartu pro propojení firewire takže jsem jí před pár lety kupoval a do PC instaloval.
    Myslel jsme že je to kartou- kupoval jsem novou ale nepomohlo, kupoval jsem i nový kabel- stejný výsledek.
    V kameře mám nastaveno vše podle manuálu, v HW si myslím že také ale pořád nic.
    Má prosím Vás někdo zkušenost , co by to mohlo být, co je za problém???
    Byl bych vděčen, už jsem zoufalý...
    Děkuji za případné informace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,246

    Citace Původně odesláno od petrisku Zobrazit příspěvek
    ... Po připojení kabelu k pc se na sekundu objeví na LCD kamery
    HDV/DV in (to předpokládám znamená, že v kameře probplém není???)...
    Nemáš kameru přepnutou do režimu nahrávání z firewire na pásku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Nepíšeš jaký OS máš. Podívej se jaký je ovladač u firewire řadiče. Měl by tam být "1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy)". S tím a jedině s tímto ovladačem by to mělo fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    74

    V kameře je vše nastaveno dle manuálu. RoPo- zjistil jsem že řadič IEEE1394 vůbec není ve správci zařízení. Dal jsem kartu firewire do jiného PC s OS Windows vista business, kde chci SW na střih používat. Nevím jak to vůbec dostanu do správce zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,865

    Po vložení karty do správného slotu (nesmí kolidovat IRQ s jiným HW zařízením na desce) by mělo díky Plug&Play zabrat nalezení nového HW a nainstalovat se ovladač. Buď automaticky nebo je vybrat ručně. Pak zkontroluj ovladač. Pokud toto nejde, tak buď není karta kompatibilní s motherboardem nebo je špatná - odpálil jsi chip na kartě např. statickou elektřinou z oblečení. Komunikační linka bývá vytáhnutá přímo z chipu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,246

    petrisku: když máš kameru dobře nastavenou, proč se ti na displeji kamery objevuje HDV/DV in ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Citace Původně odesláno od petrisku Zobrazit příspěvek
    Po připojení kabelu k pc se na sekundu objeví na LCD kamery
    HDV/DV in
    Canon neznám ale u SONY se muselo před připojením v menu kamery ručně nastavit HDV nebo DV a pak to teprve připojit, možná to má Canon stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    74

    Tak já mám za to že se to tam objeví (cca na sekundu) když zasunu kabel firewire do kamery normálně - jako znamení toho že se něco děje, že se prostě zastrčí kabel , nebo to je špatně ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,246

    Připojil jsem si mou Canon VH20 a po připojení kabelu se v levé horní části displeje objeví znak konektoru a text HDV/DV a zůstává tam po celou dobu připojení. Z Vegasu pak můžu přímo ovládat přetáčení pásky a nabírání videa. Kamera je zapnutá v módu Play. Víc asi bohužel nepomůžu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2012
    Příspěvků
    74

    Já všem děkuji za informace, vážím si nabízených rad. Nakonec budu muset dát raději do servisu nic nepomáhá.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Samsung UE32D6530 nevidi ASTRU 23,5°
    Od skiiil v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 14:38
  2. Pinnacle nevidí mechaniku
    Od Kilja v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-01-2012, 14:19
  3. Pc nevidi kameru
    Od synko v sekci DV/HDV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 21:07
  4. Gspot nevidí Xvid
    Od JoeBlack v sekci Kodeky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 14-08-2006, 07:58
  5. PC nevidi MiniDV JVC GR-D270E
    Od asanplasan v sekci DV/HDV
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 14:49