Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Reciver Yamaha RX-V479

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Dobrý den
    Po dlouhých letech jsem se rozhodl přejít s analogového reciveru Technics na Digitální uvedenou Yamahu.
    Jen mám docela problém,stále řeším propojení tv a reciveru ,toto mám propojeno hdmi kabelem,ovšem po každém použití na sledování filmu z pc se mi počítač dokonale rozhodí co se rozlišení týče prostě mě to přehodí primární nastavení monitorů,nevím si s tím rady a budu rád za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Nepíšeš základní informace, jaký máš OS, zda máš nastaveno zobrazení neustále, nebo do zapínáš dle potřeby, zda to stejně blbne i při přímém propojení PC do TV (bez AVR), ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Tak já se pokusím upřesnit systém mám Wind10,zobrazení myslím nastálo a při přímém propojení z pc do televize to jede normálně,já to řeším už týden s kamarádem a ještě budeme zkoušet až pořídím redukce nějak propojit přes DVI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Tuhle bitvu doporučuju předem vzdát, pravděpodobně tím akorát ztratíš spoustu času a nervů.

    Windows (ale Linux na tom není o moc lépe) totiž úplne nezvládají to, jak se na HDMI rozhraní průběžně objevují a mizí různá zařízení a mění se jejich podporované formáty. Není to problém konkrétně této Yamahy, platí to obecně.

    Pokud opravdu chceš používat běžný stolní počítač i na sledování filmů na TV, tak bych doporučil znovu zapojit kabel přímo do TV (pokud to problémy nedělalo) a do AVR natáhnout optiku nebo coax.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Ještě neházej flintu do žita a podivej se na nějakou z takových utilit (já používám k velké spokojenosti DisplayFusion, mám 3 monitory + TV přes AVR ):
    https://www.displayfusion.com/Features/
    http://www.realtimesoft.com/ultramon...y_profiles.asp
    http://funk.eu/hrc/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Tak já tomu zase natolik nerozumím,ale ukážu to kámošovi ajtakovi ,uvidím,každopádně díky za info.

    Ano kdyz jsem to mel propojene primo s pc do tv tak to slo v pohode,tak jsem si naivne myslel ze budu pouzivat tu Yamahu na sledovani filmu a posteni muziky s pocitace kvuli kvaltnimu zvuku,bohuzel zklamani 😕
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 06-04-2016 v 23:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    406

    Kup si na přehrávání filmů a muziky (i kvalitní stereo) Malinu za pár šupů nainstaluj na ni OpeELEC a budeš spokojený. Připojíš k Yamaze a PC využiješ pro malinu jen jako zdroj souborů přes sambu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    whitesak:
    Sorry, ale když už takhle vneseš do tématu úplně novou myšlenku, bylo by asi na místě to alespoň trochu úvést a ne jen tak do větru něco plácnout o "malině za pár šupů", což lidem, kteří si té možnosti doposud nejsou vědomi, vůbec nic neřekne.



    Raspberry Pi (3) - levný minipočítač s oblibou používaný jako přehrávač médií ve spojení např. se speciální linuxovou distribucí OpenELEC, která staví na populárním multimediálním centru Kodi.

    Hlavní vlákno s postřehy zdejších uživatelů: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...spBerry-Pi-2-B
    Naposledy upraveno uživatelem tdlmarek: 08-04-2016 v 21:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Jarinin Zobrazit příspěvek
    Tak já se pokusím upřesnit systém mám Wind10,zobrazení myslím nastálo a při přímém propojení z pc do televize to jede normálně,já to řeším už týden s kamarádem a ještě budeme zkoušet až pořídím redukce nějak propojit přes DVI.
    Tak bych po pár dnech doplnil info,rozlišení se mi podařilo nějakým způsobem vyřešit již se na pc nerozhazuje po každém použití,takže spokojenost,nastal však další problém,že když reciver přepnu na TV taknejede zvuk z reciveru .pouze z TV.

    ---------- Doplněno v 08:43 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 08:41 ----------

    Citace Původně odesláno od Jarinin Zobrazit příspěvek
    Tak bych po pár dnech doplnil info,rozlišení se mi podařilo nějakým způsobem vyřešit již se na pc nerozhazuje po každém použití,takže spokojenost,nastal však další problém,že když reciver přepnu na TV taknejede zvuk z reciveru .pouze z TV.
    Ještě bych prosím byl rád za radu od zkušenějších jaké bezdrátové sluchátka mám k tomu reciveru pořídit.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od Jarinin Zobrazit příspěvek
    TV taknejede zvuk z reciveru .pouze z TV.
    Předpokládám, že v PC máš nastaven jako audio výstup do HDMI výstup, pak se ptám:

    Připojuješ TV a AV receiver k PC jak?

    1) Jedním kabelem?
    PC(HDMI) -> AV Receiver -> TV

    2) Nebo dvěma HDMI kabely z PC?
    PC(1.HDMI) -> TV
    PC(2.HDMI) -> AV receiver

    V případě 2) bych pochopil, že audio bude jen na jednom HDMI výstupu a to na primárním.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 14-04-2016 v 07:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Předpokládám, že v PC máš nastaven jako audio výstup do HDMI výstup, pak se ptám:

    Připojuješ TV a AV receiver k PC jak?

    1) Jedním kabelem?
    PC(HDMI) -> AV Receiver -> TV

    2) Nebo dvěma HDMI kabely z PC?
    PC(1.HDMI) -> TV
    PC(2.HDMI) -> AV receiver

    V případě 2) bych pochopil, že audio bude jen na jednom HDMI výstupu a to na primárním.
    K PC mám připojen reciver jedním kabelem HDMI a poté dál propojen HDMI do TV.
    Ještě dodám když si pustím z PC film tak ten zvuk z reciveru jde v pohodě,jen když přepnu reciver na TV tak nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Pokial mas TV prepojenu s receiverom len HDMI kablom a chces aby aj zvuk z TV isiel z receivera, je potrebne zapnut ARC na TV aj receivere. TV pokial ma viac hdmi, tak ma vacsinou podporu ARC len na jednom z nich...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od Jarinin Zobrazit příspěvek
    K PC mám připojen reciver jedním kabelem HDMI a poté dál propojen HDMI do TV.
    Ještě dodám když si pustím z PC film tak ten zvuk z reciveru jde v pohodě,jen když přepnu reciver na TV tak nejde.
    Tak vyřešeno bylo to nastavením samotného Reciveru
    Děkuji za reakce a přeji pěknej den.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2016
    Příspěvků
    32

    Dobrý den
    V tomto vlákně ,abych zbytečně nezakladal nové bych se prosím chtěl ještě zeptat ,jak propojit tento reciver a tv Samsung ue 55mu 6442,chtěl bych občas používat zvuk z tv právě přes reciver a chtěl bych to propojit nějak tak,abych nemusel vždy při zapnutí tv taky zapínat reciver ,jen občas bych chtěl toto využít,já jsem přemýšlel nad optickým kabelem ale opravdu nevím,jestli to vůbec ten zasilovač dovoluje ,na televizi tam je optický výstup, nejsem v tom zběhlý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od Jarinin Zobrazit příspěvek
    abych nemusel vždy při zapnutí tv taky zapínat reciver
    OT: Co ta k tomu vedie, rad si vychutnavas "kvalitu" internych repro? HDMI-CEC by potencionalne mohlo riesit zapinanie/vypinanie AVR automaticky.


    K povodnej otazke:
    Ano, tento AVR mozes prepojit cez SPDIF/Toslink (optiku), alebo aj cez HDMI-ARC (je nutne zapnut na oboch stranach, v Samsungu sa to vola Anynet+, Yamaha to vola HDMI Control). Kazde z prepojeni ma svoje pre a proti, takze sam odskusaj, ktore bude pre teba optimalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Yamaha NS-777/333/444/015 vs. Yamaha NS777+NS333+NSC444+NSSW700
    Od Vulgi v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-09-2014, 19:55
  2. WIFI pro starý reciver
    Od HOFAK v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-11-2013, 17:44
  3. YAMAHA DRX-2
    Od brainstorm v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-12-2005, 07:26