koupe TV cca 15tis Kc poradte: LG 49LF631V nebo Samsung UE48J6272
vybiram TV kolem +/-15tis.Kc Asi staci FUll HD, uhlopricka 43-49"
Ktery z uvedenych modelu byste doporucili? obrazovou kvalitou asi budou podobna trida. IPS nebo VA, WebOS2 vs Tizen..
Jak je to s rychlosti, zvukem, ovladanim..mate nekdo zkusenosti?
mam to na obcasne sledovani TV v HD a filmu, pujcovny, you tube...
mam dva finalisty:
LG 49LF631V nebo Samsung UE48J6272
diky M
Ktery z uvedenych modelu byste doporucili? obrazovou kvalitou asi budou podobna trida. IPS nebo VA, WebOS2 vs Tizen..
Jak je to s rychlosti, zvukem, ovladanim..mate nekdo zkusenosti?
mam to na obcasne sledovani TV v HD a filmu, pujcovny, you tube...
mam dva finalisty:
LG 49LF631V nebo Samsung UE48J6272
diky M
[QUOTE=xkosm14;521500]mam dva finalisty:
LG 49LF631V nebo Samsung UE48J6272[/QUOTE]
rozhodne Samsung UE48J6272 - LG išlo s kvalitou za posledné roky dolu, sám som kúpil Samsung UE55J6272.
porovnaj si aj vstupy HDMI, USB...myslím počet - samsung je na tom lepšie.
LG 49LF631V nebo Samsung UE48J6272[/QUOTE]
rozhodne Samsung UE48J6272 - LG išlo s kvalitou za posledné roky dolu, sám som kúpil Samsung UE55J6272.
porovnaj si aj vstupy HDMI, USB...myslím počet - samsung je na tom lepšie.
Ahoj,
At nezakladam dalsi nove tema taky uvazuji o nove TV, dle ruznych diskuzi bych bral asi UE48J6272, nicmene resim jak bude vypadat SD signal, sledoval bych to z nejakych 2,5m tak aby byl jeste slusnej obraz, vic se asi bude sledovat ten SD nez HD, jinak prijem signalu mam klasicky pres antenu.
Diky,
At nezakladam dalsi nove tema taky uvazuji o nove TV, dle ruznych diskuzi bych bral asi UE48J6272, nicmene resim jak bude vypadat SD signal, sledoval bych to z nejakych 2,5m tak aby byl jeste slusnej obraz, vic se asi bude sledovat ten SD nez HD, jinak prijem signalu mam klasicky pres antenu.
Diky,
[QUOTE=bloudil(cz);521973]resim jak bude vypadat SD signal[/QUOTE]
Kvalitny SD signal bude vyzerat dobre (stale plne pozeratelne). Ovsem nieje SD ako SD. Nativne rozlisenie nie je jediny aspekt, podla ktoreho vnimame vizualnu kvalitu.
Kvalitny SD signal bude vyzerat dobre (stale plne pozeratelne). Ovsem nieje SD ako SD. Nativne rozlisenie nie je jediny aspekt, podla ktoreho vnimame vizualnu kvalitu.
Tak me jde hlavne o Novu a Primu a ty snad ted v SD pozemne vysilaj v MPEG-4/H.264 takze ta kvalita by mela byt OK?
To, ze sa vysiela v novsom kompresnom standarde nieje zaruka kvality. Dolezity je aj bitrate a samozrejme zdrojova kvalita videa (ktoru pri TV vysielani nevies ovplyvnit).
Ak ta primarne zaujima kvalita, nebudes sledovat SD kanaly z DVB-T, ale poriesis si HD zdroj signalu. Sustredovat sa primarne na SD pri FHD TV je cesta spat.
Ak ta primarne zaujima kvalita, nebudes sledovat SD kanaly z DVB-T, ale poriesis si HD zdroj signalu. Sustredovat sa primarne na SD pri FHD TV je cesta spat.
Tak to bylo samozrejme idealni mit jiny zdroj signalu, kde bude HD, ale momentalne pracuji s tim co mam tedy SD z DVB-T a aby byl u teto televize rozumny a slusny obraz, nekdy pozdeji se pak bude resit jeslti prejit na DVB-S nebo digital od O2to jsou jedine dostupne moznosti.
A este jedna vec (pre niektorych celkom zasadna). Samsung aplikuje pri SD kanaloch a internom tuneri overscan.. Treba to zobrat na vedomie.
[QUOTE=bloudil(cz);521991]nekdy pozdeji se pak bude resit jeslti prejit na DVB-S[/QUOTE]
Tato TV ma interny satelitny tuner, takze ak je moznost, natiahni si kable vopred, ako ju "zavesis na stenu" :)
[QUOTE=bloudil(cz);521991]nekdy pozdeji se pak bude resit jeslti prejit na DVB-S[/QUOTE]
Tato TV ma interny satelitny tuner, takze ak je moznost, natiahni si kable vopred, ako ju "zavesis na stenu" :)
Takze pokud pojedu pres tuner z TV tak me to 4:3 "dokurvi" na cely obraz jo? O tom sem nikde necetl.
[QUOTE=vivid.sk;521992]A este jedna vec (pre niektorych celkom zasadna). Samsung aplikuje pri SD kanaloch a internom tuneri overscan.. Treba to zobrat na vedomie.
Tato TV ma interny satelitny tuner, takze ak je moznost, natiahni si kable vopred, ako ju "zavesis na stenu" :)[/QUOTE]
O Tuneru vim, beru to jako priprauv do budoucna i s DVB-T2
[QUOTE=vivid.sk;521992]A este jedna vec (pre niektorych celkom zasadna). Samsung aplikuje pri SD kanaloch a internom tuneri overscan.. Treba to zobrat na vedomie.
Tato TV ma interny satelitny tuner, takze ak je moznost, natiahni si kable vopred, ako ju "zavesis na stenu" :)[/QUOTE]
O Tuneru vim, beru to jako priprauv do budoucna i s DVB-T2
Nie. Nedokurví. SD zdroj signálu s AR 4:3 vie zobrazovať korektne (teda ako 4:3, s čiernymi pásmi po bokoch). To, o čom som písal je, že TV ureže z obrazu časť, ktorá je znázornená červeným. Čiže výsledný obraz bude o pár cm zazoomovaný, ale bez deformácie.