Co se stalo s fórem tvfreak?
Dlouho jsem zde nepřizpíval, ale koukám, že to tady celkem upadlo, čím to je?
Nezájem o danou oblast?
Hloupá reklamní masáž na dokonalé TV všechny přesvědčila?
Všichni už mají doma vysněnou TV?
Jen zmíním jak to frčí na hifi-forum.de a připomnělo mi to staré časy zde.
Pokud vám tento thread přijde jako zbytečný, tak ho klidně smažte, jen jsem se nad tím zamyslel.
Nezájem o danou oblast?
Hloupá reklamní masáž na dokonalé TV všechny přesvědčila?
Všichni už mají doma vysněnou TV?
Jen zmíním jak to frčí na hifi-forum.de a připomnělo mi to staré časy zde.
Pokud vám tento thread přijde jako zbytečný, tak ho klidně smažte, jen jsem se nad tím zamyslel.
Ladys: Téma zbytečné není, ale rozhodně nepatří do sekce TV:
Co se stalo? Podle nic, asi únava, protože se zde prakticky jen opakují ty samé a nekonečné dotazy typu doporučte mi TV apod., na což už moc lidí nemá sílu reagovat. Dříve zde byly dotazy podstatně sofistikovanější apod.
Co se stalo? Podle nic, asi únava, protože se zde prakticky jen opakují ty samé a nekonečné dotazy typu doporučte mi TV apod., na což už moc lidí nemá sílu reagovat. Dříve zde byly dotazy podstatně sofistikovanější apod.
Nejsem tu sice dlouholetý veterán, ale za éru mého působení se mi zdá, že nejvíc živo je vždycky v době, kdy TV (nebo jinou elektroniku) vybírá někdo ze stálých návštěvníků a svůj průběžný výběr řeší veřejně s ostatními. Nyní jsme asi ve fázi, kdy už asi máme všichni nakoupeno, a další vlna přijde zase za pár let, až se technologie v mainstreamových vodách významně posune - OLED, UHD, H.265, ...
Kromě toho se technika také významně zjednodušila, takže už není co "řešit" - plazmy jsou věcí minulosti, segment MMC se zúžil na několik málo prověřených modelů, HTPC se dnes skládají úplně samy, HDMI je již spolehlivé rozhraní pro přenos obrazu i zvuku, ...
A čistě osobně vidím jako další malý důvod odmítavý postoj zdejšího vedení ke vzniku "perzistentních" uživatelských vláken - asi nikdo nebude pracně vytvářet nějaké návody/postupy/shrnutí (které jsou na fórech často právě nositeli stěžejního obsahu a následné diskuze), když své příspěvky pak nemůže udržovat aktuální. Kvůli tomu uživatelé generují v podstatě jen "spotřební" příspěvky, které sdělí myšlenku a pak už jen plynule zapadnou do historie. :-)-
Kromě toho se technika také významně zjednodušila, takže už není co "řešit" - plazmy jsou věcí minulosti, segment MMC se zúžil na několik málo prověřených modelů, HTPC se dnes skládají úplně samy, HDMI je již spolehlivé rozhraní pro přenos obrazu i zvuku, ...
A čistě osobně vidím jako další malý důvod odmítavý postoj zdejšího vedení ke vzniku "perzistentních" uživatelských vláken - asi nikdo nebude pracně vytvářet nějaké návody/postupy/shrnutí (které jsou na fórech často právě nositeli stěžejního obsahu a následné diskuze), když své příspěvky pak nemůže udržovat aktuální. Kvůli tomu uživatelé generují v podstatě jen "spotřební" příspěvky, které sdělí myšlenku a pak už jen plynule zapadnou do historie. :-)-
Nebo, resilo se tu hodne v jake forme a jak zpracovavat video. Ale to uz dneska take je zjednodusene. Exportuje se na YouTube, flasky, po siti, video se exportuje tak jak je. Malokdo dela DVD nebo s videem hraje.
Video si prehravas na TV nejakou apkou s mobilu, pokud vubec se to prehrava na TV a ne jen v tom mobilu, pak se to jen nekam ulozi. Vetsina nataci jen na mobil, neni to takove oficialni jak byvalo , na specialni videokamery, kde se pak zaznam upravoval na DVD treba.
Video si prehravas na TV nejakou apkou s mobilu, pokud vubec se to prehrava na TV a ne jen v tom mobilu, pak se to jen nekam ulozi. Vetsina nataci jen na mobil, neni to takove oficialni jak byvalo , na specialni videokamery, kde se pak zaznam upravoval na DVD treba.
Ono je to ohladom fora trochu komplikovanejsie, ale jeden z hlavnych faktorov je presne to co sa v oblasti videa deje - kvalita zaujima uz malokoho, aktualna silne konzumna spolocnost funguje systemom selfie > facebook resp. mobil>youtube. Strih? A naco?
Dneska frčí fejsbůk. A je to karastrofa. Já jsem si minulý rok také udělal profil, a od prosince minulého roku jsem tam nevkročil.
V říjnu minulého roku jsem došel do stadia, že musím od fejsbůku odejít, neb bych snad už nikdy nevyšel ven a také bych se nemohl věnovat jiným aktivitám. V prosinci jsem si ho znovu otevřel, s tím, že přátelům popřeji Nový rok. Po otevření jsem byl zavalen spoustou dotazů, různých otázek, zpráv, informací, .... Tři dny jsem to dával do kupy, odpovídal jak ten mezek a visel jsem tam od rána do noci. Na konci prosince jsem opět odešel a dodnes tam nebyl. Co se děje na mém fejsbůkovém profilu - nemám tušení. Už se tam nevrátím a nenechám se pohltit.
Bohužel, doba je taková. Éra DF skončila.
V říjnu minulého roku jsem došel do stadia, že musím od fejsbůku odejít, neb bych snad už nikdy nevyšel ven a také bych se nemohl věnovat jiným aktivitám. V prosinci jsem si ho znovu otevřel, s tím, že přátelům popřeji Nový rok. Po otevření jsem byl zavalen spoustou dotazů, různých otázek, zpráv, informací, .... Tři dny jsem to dával do kupy, odpovídal jak ten mezek a visel jsem tam od rána do noci. Na konci prosince jsem opět odešel a dodnes tam nebyl. Co se děje na mém fejsbůkovém profilu - nemám tušení. Už se tam nevrátím a nenechám se pohltit.
Bohužel, doba je taková. Éra DF skončila.
Jj, rád jsem sem chodil, poslední dobou hlavně stran "Filmových hádanek". Bohužel dopadlo to tak, že jsme v posledních měsících hádali dva až tři, kam se poděli všichni hádající a proč se vůbec vytratili - netuším :confused:
Do pr.... napsal jsem asi 10 řádkový příspěvek a zamrzl PC! :((
FB - používám denně, ale závislák nejsem.
TV Freak - doba a tím pádem i technika je už mimo mě, video stříhám jen z foťáku nebo nahrávky z TV, ale sleduji denně.
FB - používám denně, ale závislák nejsem.
TV Freak - doba a tím pádem i technika je už mimo mě, video stříhám jen z foťáku nebo nahrávky z TV, ale sleduji denně.
[QUOTE=RossiD;522581]Jj, rád jsem sem chodil, poslední dobou hlavně stran "Filmových hádanek". Bohužel dopadlo to tak, že jsme v posledních měsících hádali dva až tři, kam se poděli všichni hádající a proč se vůbec vytratili - netuším :confused:[/QUOTE]
tak u robkyho tusim ba az viem. riesil a este stale riesi dost dolezitu vec.
tak u robkyho tusim ba az viem. riesil a este stale riesi dost dolezitu vec.
Zdravím diskutéry bývalé i nove. Za mne jsem dospel do stadia kdy jsem resil jine priority a na tvf už nezbývalo tolik casu. A tak je to do ted. Sem tam projdu, kouknu co je nového. FB nemam a ani nechci. A jelikoz ani nekoukam furt na filmy tak už i hádanka byla pro mne většinou hádáním neznamych filmu,