Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Rada a pomoc Televize s Wifi

oves (2)|29.12.2015 18:56
Dobrý večer, potřebuji radu. Jako dobrovolní hasiči uvažujeme o TV s Wifi připojením jako zobrazovací zařízení pro navigaci do garáže. Krátce to popíšu: máme online aplikaci kam nám přijde od operačního střediska HZS příkaz k výjezdu, ten se nám zobrazí v mobilech, stolním PC atd. Informace se ovšem načtou jakmile je aplikace aktualizována a načte se nový obsah příkazu. Potřebuji tedy vědět jestli webový prohlížeč v TV je možné nastavit tak, aby se např. každou minutu stránka automaticky aktualizovala a TV tedy hned zjistila že je tam nový příkaz a hned jej zobrazila. Výsledek by měl vypadat tak, že při našem příchodu na zbrojnici na TV už bude svíti aktuální informace ohledně aktuální události. Je to možné? Děkuji. Martin Pohanka
KamilZ (10277)|29.12.2015 20:09
To tam chceš tu TV jen na tohle, nebo i na normální sledování? TV lze použít jen jako velký "monitor" (na její www prohlížeč bych se rozhodně nespoléhal) a strčit do ní například tohle: https://www.svethardware.cz/recenze-intel-compute-stick-usporna-hdmi-tycka/40792 . To udělá naprosto universální zařízení. Další možnost je do TV připojit přes HDMI tablet, pak může i někdo na tabletu něco dělat a ostatní to uvidí na TV (při školení apod.). Další řešení je přímo připojit TV bezdrátově jako další monitor k existujícímu PC, které používáte. Další možnost je tam strčit Chromecast. Další možnost je ..... (řešení je opravdu spousta).

PS: Automatická obnova www stránky se definuje na té stránce (je to její vlastnost), to není standardní vlastnost prohlížeče, ale u PC to lze porůznu zajitit.
oves (2)|29.12.2015 20:48
Děkuji za reakci, ano TV mábýt určena jen a pouze na zobrazování příkazu a navigace. Autor stránky mi říkal že může do stránky vložit automatickou aktualizaci, ovšem prý by to nemuselo fungovat správně při výpadku wifi atd. Proto se snažíme najít idelání řešení. TV má být umístěna v garáži, a na zbrojnici aktuálně žádné PC nemáme.
Uvažuji o téhle TV : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A pak teda ještě ji o něco doplnit aby se připojená stránka každou minutu obnovila automaticky. Pokud je na web. stránce starý PKV jsou na obrazovce jen červené hodiny na černém pozadí, jakmile při aktualizaci stránky najde nový PKV zobrazí jej včetně polohy místa události a výpisu vyslané techniky. Po 30 min to opět zblkne a jsou tam čevené hodiny. JAk na to tedy? Samozřejmě při co možná nejnižších nákladech.
KamilZ (10277)|29.12.2015 21:01
Když tam nemáte PC, tak to je tedy nějaká stránka na internetu? Pokud ano, tak máte na zbrojnici roztahanou nějakou WiFi sít? Nejedete jen přes vaše mobily?
Samotná TV na to opravdu moc není vhodná, tam bude už problematické automatické spuštění browseru po zapnutí TV apod.
Osobně bych to řešil tím HDMI Stick (nemusí být přímo ten Intel, je jich hodně, třeba http://www.aliexpress.com/store/product/Meegopad-T02-TV-Stick-Windows10-OS-Quad-Core-Intel-Atom-Z3735F-Mini-Pc-2GB-32GB-Bluetooh/1726203_32454763687.html ). Strčí se do HDMI, na TV se nastaví jako primární ten konkrétní HDMI vstup, a pak se akorát ve Windows nastaví automatické spouštění browseru s předefinovanou stránkou, na které bude buď autorefresh (jde to zajistit i proti výpadku připojení), nebo se použije nějaký doplněk do prohlížeče, který bude refresh zajišťovat (a nebo se to nascriptuje, možností je opět spousta). Celé to může fungovat tak, že stačí TV jen zapnout a o nic víc se nestarat.
vivid.sk (11472)|29.12.2015 21:04
[QUOTE=oves;519253]JAk na to tedy? Samozřejmě při co možná nejnižších nákladech. [/QUOTE]
Nepouzivat v HTML refresh, ktory obnovuje celu stranku
[code]




[/code]

ale pouzi javascript a obrazovku rozdelenu na 2 framy (ten druhy, ktory bude refreshovat hlavny frame, moze mat kludne par px).
a v kode js bude nieco ako zavesene na timer (okrem toho moze zobrazovat povedzme aktualny cas):
[code]
parent.frame1.location='meno_url.html';
[/code]


co sa tyka ostatneho, tiez by som nepouzival interny prehliadac v TV. Minimalne z dovodu, ze po starte TV (vypadok prudu, cokolvek) ti nenabehne. Alternativa bude urcite akakolvek malina (raspberry Pi) s linuxom a web browser