Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Připojení wifi k ip box-u

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Dobrý den,prosím o radu a návod,pokud instalace je možná.
    Bydlím v panelovém domě a domluvil jsem se se sousedem,že mu budu platit na půl wifi internet,bydlí pode mnou a má router Asus RT-N10U a já mám TP-LINK WR740N.
    Vlastním notebook Toshiba Windows 7 Ultimate,vše běží jak má a vidím i svůj router,když se na něj připojím,tak můžu ze satelitu stahovat i dodávat pluginy,filmy atd.je propojený Lan kabelem ale jde mi o to abych nějakým způsobem dostal wifi signál do satelitu.Četl jsem různé články,nějak to prý jde ale bohužel nemůžu na to přijít,jak,zkoušel jsem různá nastavení v routeru a nic.Jde mi o to,jak dostat wifi signál do svého routeru a tím pádem i do sat.
    Měl jsem to před tím,než přítelkyně přestěhovala notebook i s počítačovým stolkem jinam zapojené přes lan v not.jsem dal přemostění a vše šlapalo.
    Pokud to nějak jde,prosím o podrobný postup,jelikož na tyto věci nejsem odborník.
    Předem vám děkuji za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Z toho Tvého popisu je prd poznat. Dej sem přesný obrázek, jak to máš propojené, co s čím - PC, notebook, routery, případné switche, satelit, ... a jakým způsobem (drát, vzduchem).

    PS: Přesunuji do jiné sekce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    TP-LINK WR740N musíš nastavit do režimu Wifi client, který se bude v tomto režimu přes Wifi připojovat k sousedovic Asus RT-N10U.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    TP-LINK WR740N musíš nastavit do režimu Wifi client, který se bude v tomto režimu přes Wifi připojovat k sousedovic Asus RT-N10U.
    Děkuji vám oběma za reakci,ten můj router je jednoduše zapojený do boxu jedním lan kabelem,žádný jiný kabel není ani ve WAN.
    Jak nastavit TP-LINK WR740 jako Wifi client?,neznáš prosím nějaký postup?,je to tam v angličtině.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    TP-LINKy nepoužívám. Nicméně angličtina problém není. A pokud pro tebe je angličtina problém tak pohledej na CZ googlu nebo si jej nech od někoho, kdo tomu v tvém okolí rozumí, nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    TP-LINKy nepoužívám. Nicméně angličtina problém není. A pokud pro tebe je angličtina problém tak pohledej na CZ googlu nebo si jej nech od někoho, kdo tomu v tvém okolí rozumí, nastavit.
    Děkuji za odpověď,ještě to nějak zkusím si s tím pohrát.
    Ještě to jednou shrnu: Od souseda to jde vzduchem,nemáme žádný lan kabel mezi sebou.TP-Link se satelitem je propojený LAN-LAN,to je vše.TP-Link notebook také vzduchem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Ano, já jsem pochopil, jak máš vše zapojeno a co potřebuješ.
    Jen pro případ, že se chceš připojovat notebookem k TP-linku (nikoliv notebookem k sousedovi) a zároveň být TP-linkem připojen k sousedovi, tak TP-link musí podporvovat kombinovaný režim AP a Client.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Ano, já jsem pochopil, jak máš vše zapojeno a co potřebuješ.
    Jen pro případ, že se chceš připojovat notebookem k TP-linku (nikoliv notebookem k sousedovi) a zároveň být TP-linkem připojen k sousedovi, tak TP-link musí podporvovat kombinovaný režim AP a Client.
    Tady:http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GH...z-802-11n.html
    je napsané AP,operační mód,pokud to je ono?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    AP = Access Point, režim, kdy se k danému "bodu" připojují klienti (např. notebook). Ty však zároveň potřebuješ se připojit k sousedovic AP, proto potřebuješ také režim Client nebo bridge nebo WDS. Otázkou je jestli nemáš v routeru nějaký alternativní firmware. Nicméně byl jsi notebookem připojený dříve kabelem, proto jsi router v režimu AP nepotřeboval a mohl běžet v režimu client. Takže tvůj router pravděpodobně neumí client mód zároveň s režimem AP na jiném SSID.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 08-12-2015 v 18:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    AP = Access Point, režim, kdy se k danému "bodu" připojují klienti (např. notebook). Ty však zároveň potřebuješ se připojit k sousedovic AP, proto potřebuješ také režim Client nebo bridge nebo WDS. Otázkou je jestli nemáš v routeru nějaký alternativní firmware. Nicméně byl jsi notebookem připojený dříve kabelem, proto jsi router v režimu AP nepotřeboval a mohl běžet v režimu client. Takže tvůj router pravděpodobně neumí client mód zároveň s režimem AP na jiném SSID.
    Mám tam nahraný nejnovější firmware,tak nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    208

    Citace Původně odesláno od tabaco Zobrazit příspěvek
    jde mi o to abych nějakým způsobem dostal wifi signál do satelitu
    Tak pokial tomu chapem spravne potrebuje mat k satelitu pripojeny nejaky wifi usb stick. Kedze nevieme o znacke satelitu nic tazko sa radi. Predpokladam, ze satelit nema zabudovany wifi adapter.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,055

    Pochopil jsem, ze satelit ma pripojeny kabelem k routeru TP-link.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Martas0
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    22

    TP-LINK WR740N nastavit jako repeater a zneho prez LAN kabel do boxu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od Martas0 Zobrazit příspěvek
    TP-LINK WR740N nastavit jako repeater a zneho prez LAN kabel do boxu.
    Jde o ip box 9000HD a nemá zabudovaný wifi adaptér,jen LAN.Jen nevím,jak nastavit jako repeater,kde to v menu TP_Linku najít a nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Martas0
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    22

    Jak jsem pochopil co pises ze mas net od souseda prez wifi na tvuj TPlink tak staci propojit boxh prez UTP kabel do TPlink das do LAN a na boxu nastavit IP, masku,branu a DNS site ku ktere se pripojujes.
    Priklad:
    IP Boxu: 192.168.1.5
    Maska: 255.255.255.0
    Brana: 192.168.1.1
    DNS: 8.8.8.8
    DNS2: 8.8.4.4
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-01-2015, 15:42
  2. LCD: Smart TV - připojení k wifi routeru, který není v dosahu
    Od Deevy v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-12-2013, 02:14
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-04-2012, 23:43
  4. BD Sony S370 a wifi připojení
    Od bowfinger v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 20:30
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2006, 06:33