Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vyber 32" TV v cene okolo 10000

HolyK (20)|12.11.2015 16:26
Zdravim,

potreboval bych trocha pichnout s vyberem Smart TV pro znameho, uhlopricka 32-40". Je to takovy ten klasicky "Beznej Franta Uzivatel" clovek, cili zadny vely naroky na specialni vlastnosti ci suprtrupr barvy a pod, ale zase neco malo by to umet melo...

Pozadavky:
- Uhlopricka 32-40"
- LCD TV s LED podsvicenim, idealne s full array grid
- Full HD / 1080p
- 100Hz panel
- Kompatibilita s wireless ovladaci/klavesnici - Logitech K400
- Podpora Youtube a web browseru
- minimalne 2x USB port
- RJ45 pro LAN
- Cena ~11.000

Pouziti:
- Primarne klasicka TV, zdroj signalu od UPC (DVB-C), bude mit od nich i STB tedy tuner v TV neni podminkou.
- Dale pak hlavne Youtube videa a pripadne web
- Mimo TV a webu bude pouzivat i prehravani filmu budto ze site (SMB) nebo z USB disku, nejsem si ted jist jestli ma moznost i DLNA.
- Pozice pro sledovani je lidove receno napi*u v rohu mistnosti, respektive tohle bych uplne zanedbal, jak jsem rikal, on neni narocnej a hlavne obyvak ma malej a jine misto na TV proste neni (dvere, skrine, ...)

Ostatni:
- Idealne s podporou HDMI-CEC, ale kdyz nic tak nic.
- 3D neni potreba
- IPS nebo VA je uplne sumak

BTW zajimalo by me, jak vlastne funguje time-shift. UPC to nabizi jako sluzbu, ale nevim, zda toto obstarava ciste STB (tedy funkce v TV je separatni, tudiz nepodstatna) a nebo jestli prave TV musi toto primo podporovat.

Co se znacky tyce, tak urcite neco osvedceneho (Samsung, Pana, LG, .. atd). Tady jsem trocha v koncich protoze Panasonic ma udajne rozbite automaticke prepinani pomeru stran dle signalu (coz musi byt dost opruz //EDIT: Pana stejne za tuhle cenovku neni), naopak jako jeden z mala umi prehravat ze SMB. Samsung oproti tomu SMB nedava, ale zase ma vicero smart funkci (?). Jak je na tom v tomto LG se svym webOS ? Funguje to spolehlive co se pomeru stran a zdroji pres LAN v pohode?

A co se audia tyce, tak jsem se mu snazil rozmluvit ze "repro v TV bude stacit", ale zase chapu, ze k TV za 10k nechce davat dalsich 10k++ za receiver. Zesilovac doma nema a prasit pres sluchatkovy vystup to nebudem, tedy volba padla na nejaky lowcost receiver - neco jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale spis pohledam neco na Aukru nebo nakym audiofilskym foru z druhe ruky.


Kdyz jsem si nastrkal nekolik modelu do srovnani, tak je to vesmes vsechno na jedno brdo. Lisi se tunerem, poctem konektoru, pripadne certifikaci DivX a podobne, tedy tady moc selekce neprovedu. Jediny co, tak ze v tehle cenovce se Panasonic moc nevyskytuje, tedy spise Samsung, LG a Philips (s Androidem).

Ve vysledku me z toho vypadly tri kousky...
- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za 10000
- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] za 9000
- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Android TV za 10000

Nejvice se mi asi pozdava ta LG. Poprosil bych nejaky nazor ze zkusenosti. Predem dikes :]

//EDIT: Tak nakonec se mu tam vleze 40", takze jdu hledat. Muze nejaky MOD prosim zmenit nazev topicu na "Vyber 32-40" TV...."

// EDIT2: No tak asi vymalovano, nasel jsem jen jediny model [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - 12000