Communication error
zdravim,
po pripojeni nove desky Epox 8RDA+ PRO mi nastal problem s CD RW vypalovackou NEC 9300A. Pri zacatku vypalovani vypali jen zavadeci stopu a vypise chybu "Communication error" zkousel sem vsechny ruzne vypalovaci sofware a stale ta sama chyba. Prehozeni IDE kabelu nepomohlo a jumpery sou take nastaveny spravne. DVD RW vypalovacka ktera je na stejnem kanalu funguje bezproblemu. NEvite co by se s tim dalo delat? Na predchozi zakladce ECS K7S6A fungovala v poradku :-((
Prikladam i log z nera: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
po pripojeni nove desky Epox 8RDA+ PRO mi nastal problem s CD RW vypalovackou NEC 9300A. Pri zacatku vypalovani vypali jen zavadeci stopu a vypise chybu "Communication error" zkousel sem vsechny ruzne vypalovaci sofware a stale ta sama chyba. Prehozeni IDE kabelu nepomohlo a jumpery sou take nastaveny spravne. DVD RW vypalovacka ktera je na stejnem kanalu funguje bezproblemu. NEvite co by se s tim dalo delat? Na predchozi zakladce ECS K7S6A fungovala v poradku :-((
Prikladam i log z nera: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No nevím, můj kamarád musel při výměně desky koupit novou DVD mechaniku, protože mu dělala podobné problémy, co popisuješ.
Se starou deskou pracovala bez problémů, ale s novou si nerozuměla a to vyzkoušel uplně všechno od různých kombinací zapojení po přenastavení biosu. Nic nepomohlo. Já Vím, že jsem Ti moc nepotěšil, ale možná, že budeš muset udělat to samé. :-(
Se starou deskou pracovala bez problémů, ale s novou si nerozuměla a to vyzkoušel uplně všechno od různých kombinací zapojení po přenastavení biosu. Nic nepomohlo. Já Vím, že jsem Ti moc nepotěšil, ale možná, že budeš muset udělat to samé. :-(
Dolphy
stáhni si poslední ovladače k chipsetu :
http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10
mělo by to problém vyřešit..
mělo by to problém vyřešit..
[quote=Libor]zkus přeinstalovat IDE ovladače na standart microsoft[/quote]
ok skusim to, ted tam sou nejake ovladace nVidia
ok skusim to, ted tam sou nejake ovladace nVidia
[quote=PetrJ]Dolphy
mělo by to problém vyřešit..[/quote]
no z výpisu toho logu usuzuji, že 5.10 má právě nainstalované
mělo by to problém vyřešit..[/quote]
no z výpisu toho logu usuzuji, že 5.10 má právě nainstalované
tak ted uz mi nefunguje ani druha mechanika :-? po restartovani ji nevidi ani bios a vubec ani nereaguje na tlacitko na vysunuti. Jako by do ni nesel proud i kdyz je pripojena. Docela divny tohle se uz stalo i u ty prvni vypalovacky. Docela zahada asi si tam dam zase svoji ECS K7S6A, stara ale dobra
pokud je dobře připojená ke zdroji, tak na tlačítko vysunutí musí reagovat, to přeci nemá žádnou souvislost s mb
zkontroluj si kabeláž
zkontroluj si kabeláž
[quote=Libor]pokud je dobře připojená ke zdroji, tak na tlačítko vysunutí musí reagovat, to přeci nemá žádnou souvislost s mb
zkontroluj si kabeláž[/quote]
ja nevim, v kabelu napajeni vede. nejakych 12.03 V kolik sem nameril ale ani jedna mechanika nereaguje na tlacitko vysunuti :-?
zkontroluj si kabeláž[/quote]
ja nevim, v kabelu napajeni vede. nejakych 12.03 V kolik sem nameril ale ani jedna mechanika nereaguje na tlacitko vysunuti :-?
[quote=Janke]to ti to nejde vysunout ani když odpojíš IDE kablíka a necháš tam jen napájecí ?[/quote]
kdyz vyndam IDE kabel tak vyjede ale kdyz ho zandam ta nereaguje :-?
kdyz vyndam IDE kabel tak vyjede ale kdyz ho zandam ta nereaguje :-?
Každopádně bych se nejdříve pokusil zprovoznit CD při startu PC s připojeným IDE kablíkem. Najeď do biosu nebo pauzni PC těsně, než se zavedou win. a zkus otevřít mechaniku.
Pokud to nejde zkus tohle:
- připoj mechaniku na druhou větev místo HDD (pokud to pomůže zkoušej dál, pokud ne tak reklamuj mechaniku)
- restartuj bios viz. návod k desce
- vyzkoušej nový IDE kabel
- reklamuj desku 9-)
Pokud to nejde zkus tohle:
- připoj mechaniku na druhou větev místo HDD (pokud to pomůže zkoušej dál, pokud ne tak reklamuj mechaniku)
- restartuj bios viz. návod k desce
- vyzkoušej nový IDE kabel
- reklamuj desku 9-)
nejspis tu desku reklamuju protoze mam jeste k tomu velky problemy s podtecenim vyrovnavaci pameti. Tak 10 DVDcek z 25 se mi nevypali cele protoze vetsinou nekde v pulce vypalovani klesne vyrovnavaci pamet na nulu a po chvilce je zase na 100 procentech ale vypalovani uz proste dal nejede. Vypalovacka porad sviti oranzove misto cerveny a porad to stoji v pulce klidne i celou noc. Dalo by se to vypalovani kdyz se zasekne jeste nejak zprovoznit?
Dolphy : a vyzkousel jsi odinstalovat nvidia ide drivers a nechat tam jen standartni MS ?? (jak uz ti tu ostatne radilo nekolik lidi) to by totiz mohla byt pricina tvych problemu...
[quote=bundadj]Dolphy : a vyzkousel jsi odinstalovat nvidia ide drivers a nechat tam jen standartni MS ?? (jak uz ti tu ostatne radilo nekolik lidi) to by totiz mohla byt pricina tvych problemu...[/quote]
ano to sem udelal a nepomohlo to. Mel bych dotaz muze byt pricina tim ze k DVD vypalce vede jen 40ti zilovy kabel? :-?
ano to sem udelal a nepomohlo to. Mel bych dotaz muze byt pricina tim ze k DVD vypalce vede jen 40ti zilovy kabel? :-?