Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 4k TV + pc kabely 1.4 vs 2.0

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    30

    Ahoj prosím o radu jak postupovat z celého příspěvku si prosím vše přeberte kdybych to vysvětloval nějak špatně děkuji.
    Mám 4K TV Panasonic 40" TX-40CX400E (u výrobce jsem si ověřil, že je osazena HDMI 2.0)
    Mám Grafickou kartu v pc - Nvidia Geforce 970 (také má 1x HDMI 2.0 a mini DP)

    Problém mám nyní takový objednal jsem si kabel Digitus HDMI High Speed připojovací kabel, 3m s Ethernetem, HDMI 2.0, Ultra HD 60p, UL, bl, zlacené konektory to mám na faktuře
    Na obalu od kabelu bylo napsáno HDMI High speed Ethernet Kabel a nic víc z toho usuzuju, že je to 1.4a
    Zda se mýlím a je to kabel HDMI 2.0 tak viz níže budu pokračovat (ps: proč přestali značit kabely číslem nevím, jak se člověk má pak dobrat správného kabelu když high speed nikde není dostatečně jasné, zda zvládne více jak 10 Gbps)

    a) Viz obrázek řeším problém s tím, že rozlišení 4k 3840x2160 mi ukazuje v 60hz, přičemž nvidia udělala nějakou degradaci, aby to v 60hz šlo i přes 1.4hdmi, jít to má jen v 30hz.
    Dynamický rozsah vstupu mi nejde dát na plný i když v TV zapnu HDMI v plném rozsahu (menu nastavení obrazu, pokročilé nastavení obrazu) přes tento kabel co jsem si koupil, pokud je 1.4 tak asi chápu, že to nejde, kvuli kabelu ? (kde probůh koupím UHD kabel pro 4k ??????přijde mi, že ho snad nikde nemají

    s tím je spojen i barevný prostor RGB můžu zadat při 8bitové barevné hloubce a v rozlišením nižší než 3840x2160 v 4k nemůžu RGB nastavit vubec.

    b) je lepší rozuměj barevný prostor RGB nebo YCbCr420 ? RGB v 4K mi nejde vubec navolit

    c) v přechodu - volbě na nižší rozlišení a to na FullHD dochází k geleným a fialovým artefaktům jak v pc hrach tak i na ploše v pc. čím to proč ?

    d) ve zdrojích HDMI můžu blíže navolit HDMI řádný vs rozšířený - regular a enanced, pokud dám rozšířený nejde mi TV v žádném rozlišení spustit, což též nechápu, spíš bych si myslel, že rozšířený HDMI zdroj musí být kvuli využitelnosti plného rozsahu.

    děkuji za radu jak dostat z TV 4k rozlišení v 12bit barvách 60hz a plným rozsahem
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vystup1.PNG 
Zobrazení: 525 
Velikost: 59.9 KB 
ID: 31679  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Označení kabelu HDMI High Speed je zcela v pořádku, žádné značení kabelů HDMI 1.4 ano HDMI 2.0 neexistuje, to je velký nesmysl a vymývárna výrobců a u kabelů to není standard, který by cokoli určoval. Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434487 Nesmíš si plést rozhraní a kabel.

    Nicméně nechápu dotaz a) - tak jede Ti to v 3840x2160@60Hz nebo ne?
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 22-10-2015 v 17:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    tak jede Ti to v 3840x2160@60Hz nebo ne?
    viz obrazek dle nvidia driveru ano, jen doplním, že když přejdu na nastavení 30hz obraz je takový přeostřený a nevím zda to tak má být.
    Nvidia udělala v ovladači na řadu 9xx geforce jakousi obezličku, že to má jet v 60hz.
    ps: chceš říci, když mám na grafice HDMI 2.0 i v TV tak s high speed kabelem to jede 18 Gbps ? jak my vysvětlíš tedy proč to nejde v RGB ? a nejde navolit plný dynamický rozsah.
    Dále jsem psal, že po volbě v tv když dám u zdroje např HDMI1 nebo HDMI2 je jich celkem 4, řádný vše ok, jak dám rozšířený (rožšířené HDMI tak si to dedukuju v EN označeno Enhanced) tak nejede obraz vůbec v žádném rozlišení.
    To, že laguje myš dokud nedám všechny vylepšení obrazu pryč jsem ani nepsal, považuju to za pochopitelné když tv něco dopočítává a vylepšuje.
    Čemu si celkově neporozuměl? těm mojim bodům a až d ? škoda
    Já jsem si myslel, že to není jen můj problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Kabel - viz http://www.hdmi.org/manufacturer/hdm...0_faq.aspx#144

    RGB - viz http://www.hdmi.org/manufacturer/hdm...0_faq.aspx#146

    Myslím, že Tvé "problémy" zde nikdo ještě neřešil, protože UHD TV nejsou zase tak rozšířené a grafiky s HDMI 2.0 také ne. Navíc jsou to první kusy, dají se očekávat problémy, nedotažené ovladače apod. Navíc, když si přečteš tabulku na výše uvedeném odkazu tak zjistíš, že Tvůj požadavek "jak dostat z TV 4k rozlišení v 12bit barvách 60hz a plným rozsahem" nedává smysl, protože kombinace 4K@60 x RGB 4:4:4 x 12bit není.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 23-10-2015 v 12:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Myslím, že Tvé "problémy" zde nikdo ještě neřešil, protože UHD TV nejsou zase tak rozšířené a grafiky s HDMI 2.0 také ne. Navíc jsou to první kusy, dají se očekávat problémy, nedotažené ovladače apod. Navíc, když si přečteš tabulku na výše uvedeném odkazu tak zjistíš, že Tvůj požadavek "jak dostat z TV 4k rozlišení v 12bit barvách 60hz a plným rozsahem" nedává smysl, protože kombinace 4K@60 x RGB 4:4:4 x 12bit není.
    Ahoj, tak s tím furt laboruju, nedá mi to spát, tabulku viz tvuj odkaz jsem prostudoval, ale mé dva screeny hovoří o něčem jiném, dá se to nějak vysvětlit ?
    a) jen doplním, že u toho 1440p jde dát změna ještě na 29,25,24,23 hz
    b) po přechodu do 3D - hra mi ukazuje V24 a rozlišení 38xx proč mi plocha ve windows jede 60hz ve 4k a ve hře 24hz ?
    děkuju moc
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kam1.png 
Zobrazení: 340 
Velikost: 123.4 KB 
ID: 31745   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: kam2.png 
Zobrazení: 268 
Velikost: 190.0 KB 
ID: 31746  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    1

    Ahoj. Zrovna jsem se dnes potýkal s tímto a našel tento článek pomocí Google. Tak jsem nejdřív střídal ovladače a stále to nikam nevedlo. Až teď jsem zjistil, že se jedná o TV režim karty
    a ten se nastaví po připojení UHD televizoru. Zpět na PC je třeba posunout šupléru s rozlišeními za spodní doraz a ejhle vyskočí tam další řada rozlišení a s ní i kýžených 60Hz.
    Mám grafiku GTX 750. Win 10. ovladač 10.18.13.5330 z léta. Televizor Philips UHD PUS6809 a monitor Acer B286HK 4K2K . Tak to projdi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kabely Samsung TV
    Od hanysolo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-04-2014, 11:07
  2. kabely
    Od lukyss v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-08-2009, 13:44
  3. Kabely FireWire
    Od algida v sekci Videokamery
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 02:17
  4. hdmi kabely
    Od mpe v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 26-10-2007, 22:24
  5. HDMI kabely
    Od popikos v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2006, 16:23