Úroveň hlasitosti TV vs. přijímač
Zdravím,
zajímalo by mě, jak by se měly správně nastavit úrovně hlasitosti na TV a přijímači (kabel. receiver, Set Top Box, SAT), aby se co nejvíce omezil šum.
Je lepší nastavit nějakou úroveň na přijímači a pak regulovat hlasitost jenom na TV, nebo obráceně?
Já osobně mám nastavenou max. úroveň na přijímači a reguluju hlasitost na TV. Ale možná že to dělám špatně, tak by mě zajímaly vaše názory.
zajímalo by mě, jak by se měly správně nastavit úrovně hlasitosti na TV a přijímači (kabel. receiver, Set Top Box, SAT), aby se co nejvíce omezil šum.
Je lepší nastavit nějakou úroveň na přijímači a pak regulovat hlasitost jenom na TV, nebo obráceně?
Já osobně mám nastavenou max. úroveň na přijímači a reguluju hlasitost na TV. Ale možná že to dělám špatně, tak by mě zajímaly vaše názory.
Předpokládám digitální propojení. V tom případě šum generuje koncová analogová část, to je zesilovač TV, takže to máš správně.
Ještě lepší řešení je použít rozumné AVR nebo zesilovač :-)
Ještě lepší řešení je použít rozumné AVR nebo zesilovač :-)
Regulujes to spravne. Zosilnovac mozes pouzit v pripade, ze nie si ochtny akceptovat (ne)kvalitu vystupu, ktoru produkuje interny chrchlak v TV. Ale princip je rovnaky, aj v TV je DA prevodnik a analogovy zosilnovac s minimalnym vykonom a reproduktor, ktory produkuje to, co by sme chceli nazyvat zvuk.