Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Náhrada za Philips 40PFL8008s/12

Aleš Ulrych (25)|25.9.2015 07:45
Zdravím všechny,

už to bude skoro měsíc, co mám svoji televizi Philips na reklamaci a obávám se, zda místo opravené telky nedostanu zpět peníze. Proto mám dotaz, jaká je dle vás adekvátní náhrada.
Preferuji kvalitu obrazu, ale i ostatní (chytré) věci z televize využívám. (Amblilight, Skype, Voyo, Youtube, optický sluch. výstup, dig. i sat. tuner, Wifi k přip. k NAS...)
Pokud dostanu peníze zpět, rozpočet bude cirka 35000 - max. 40 000. Úhlopříčka, kolem těch 40" byla ideální, nevím o kolik je možné ji zvednout, momentálně je pozorovací vzdálenost cirka 2,6-2,7m od telky. Nyní mám pro ni místo 100 cm na šíři (cirka do 43"), v případě větší šíře budu muset překopat nábytek. Né že by to nešlo, ale moc se mi do toho nechce.

Jak to vidíte s max akceptovatelnou úhlopříčkou při 2,6-2,7m pozorovací vzdálenosti? U 4K televizí by mohla být úhlopříčka i teoreticky větší, nežli u Full HD, ne? Má už někdo takovou telku doma a podělil by se o zkušenosti? Upscaling....

Má někdo zkušenosti, jak funguje Android systém na nových TV Philips?
Je to lepší, nežli starý SW, který byl (je) po pár týdnech používání otřesný.

Díky za tipy.

Aleš
Aleš Ulrych (25)|26.10.2015 11:48
Ahoj všichni,

jen pro info, reklamace proběhla v pořádku, peníze se mi vrátili a nová telka už je doma. Vybral jsem 48PFS8109
První postřehy.
+ obraz je skvělý, do doladění výborný
+ ambilight taktéž výborný (ale potřeboval upravit novým SW)
+ o mnoho rychlejší odezva, nežli u 8008

- android systém stále není bez chyb, potřebuje trochu ještě doladit, občas je nutné TV úplně vypnout (cloud start), snad s příštím firmwarem bude lepší
- kamera je ale dle prvního postřehu horší, nežli u 40PFL8008s.
- Voyo není pro tuto TV zatím dostupné, i když mi z Voyo tvrdili, že je pro všechny Philips TV 2014/2015 (nyní to řešíme)
- pro jakékoliv App aplikace se aplikuje nějaké vlastní nastavení obrazu s vyšší svítivostí (snad vyřeší update firmwaru)