DVB-T a společná anténa v bytě od UPC
Zdravim, mám takový dotaz, jestli někdo nemá zkušeností s tím, že společnou anténu a rozvody pro všechny v bytě vlastní UPC. Dlouho jsme byli u UPC, ale chceme přejít k O2 (díky fotbalu). Teď mi jde o to jak chytit DVB-T signál na dalších TV v bytě, kde je celkem 5 televizí. Jestli když ukončím smlouvu s UPC, tak budu stále chytat DVB-T?
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
Tak myslim si, že rozdíl mezi O2 a UPC moc velkej nebude. Po zkušenostech s rušení smlouvy u UPC už s nimi vážně nechci mít nic společného a člověku co chce tady v ČR sledovat fotbal, mám na mysli Ligu mistrů a Premier League hlavně, tak mu nic jiného nezbývá. Je jen otázka času, kdy Kellner tady dokáže s O2 to, co dokázalo Skysports v Německu, Británii atd., kde člověk nemá jinou možnost sledovat fotbal.
Tak se pak ale nediv,až budeš chtít něco stahovat,tak zapomeň na sledování např.HD programu-a naopak...
[QUOTE=jito;515914]Tak se pak ale nediv,až budeš chtít něco stahovat,tak zapomeň na sledování např.HD programu-a naopak...[/QUOTE]
To je tvoje osobní zkušenost?
To je tvoje osobní zkušenost?
Moje ne-já mám to "špatné" UPC-ale znám spoustu lidí,kteří ze nachali nalákat na O2TV.A tyto problémy běžně mají...
Já O2TV mám řadu let a to co popisuješ bude asi nějaký extrémní případ. Stahování z internetu, sledování TV v SD/HD ani telefonování se navzájem vůbec neruší a běží paralelně. Je samozřejmě zcela logické, že pokud zapneš O2TV STB na HD kanále, zarezervuje si svou šířku pásma z tvé celkové, takže ti na net zbyde např. 40-7=33Mbps. Té změny si však nevšimneš, jedině pokud bys rychlost neustále měřil :)
Pokud s tím má někdo problém, asi má velmi pomalou přípojku, ale na takové by byla hloupost O2TV vůbec zřizovat.
Pokud s tím má někdo problém, asi má velmi pomalou přípojku, ale na takové by byla hloupost O2TV vůbec zřizovat.
Přesně to jsem měl na myslí...
40Mb přípojka patří k vysněným rychlostem.Na menších městech nebo krajních částech velkých měst je reálná rychlost 10-15Mb-a to už je o něčem jiném...
Mám sestru v malé vesnici-cca.20 domů a tam je maximum 3Mb-a to už je i problém pustit video na YouTube...
40Mb přípojka patří k vysněným rychlostem.Na menších městech nebo krajních částech velkých měst je reálná rychlost 10-15Mb-a to už je o něčem jiném...
Mám sestru v malé vesnici-cca.20 domů a tam je maximum 3Mb-a to už je i problém pustit video na YouTube...
Takže k původnímu dotazu .... pro DVB-T si nainstaluj anténu a tu pak rozboč do všech televizí. To problém není. S UPC už také nechci mít ani společný plot, ale od O2 bych ohledně TV nečekal také žádné zázraky. Jejich bezchybný obraz jsem viděl snad jen na prodejně. I když ne bezvýhradně doporučoval bych spíš Skylink.
No, skylink bude asi strelba v tomto prípade kompletne vedľa.
1/ Kde na tom skylinku bude sledovať PL. To uvádza kolega ako jeden z bodov zmeny od UPC k O2.
2/ 5 ďalších TV potrebuje napojiť na DVB-T príjem - to by spolu znamenalo na balkon anténu na DVB-T + parabolu na skylink
V SR musí majiteľ bytového domu zabezpečiť príjem terestricky voľne šírených TV programov. Preto by DVB-T malo zostať. Poplatok za používanie platí majiteľ bytu cez príspevok na údržbu. Zachovanie DVB-T bez zvyšku balíka od UPC ale nemusí byť jednoduché, treba sa zrejme pripraviť na boj s touto inštitúciou.
1/ Kde na tom skylinku bude sledovať PL. To uvádza kolega ako jeden z bodov zmeny od UPC k O2.
2/ 5 ďalších TV potrebuje napojiť na DVB-T príjem - to by spolu znamenalo na balkon anténu na DVB-T + parabolu na skylink
V SR musí majiteľ bytového domu zabezpečiť príjem terestricky voľne šírených TV programov. Preto by DVB-T malo zostať. Poplatok za používanie platí majiteľ bytu cez príspevok na údržbu. Zachovanie DVB-T bez zvyšku balíka od UPC ale nemusí byť jednoduché, treba sa zrejme pripraviť na boj s touto inštitúciou.