MKV a 5.1 zvuk
Zdravím Vás.
Možno sa opýtam hlúposť, ale chcem si to ujasniť pred kúpou domáceho kina. Zvažujem kúpu domáceho kina Pioneer MCS-737. Všetky HD filmy mám vo formáte MKV a pri filmoch je uvedené, že to obsahuje zvuk napr. CZ 5.1 AC3, CZ DD 5.1 . Moja otázka je, ak si pustím takýto film cez spomínané domáce kino cez USB prehrávač na tomto kine, automaticky mi tento zvuk prehrá a rozdelí v pomere 5.1 do všetkých reproduktorov? Teda nemusím už robiť žiadne nastavenia ani nič podobné? Skúste mi to niekto vysvetliť, alebo potvrdiť, vyvrátiť... :-) Ďakujem za všetky odpovede.
PS: Ak by mal niekto nejaký konkrétny názor na domáce kino Pioneer MCS-737 , kľudne mi môže povedať, rád si ho vypočujem.
Možno sa opýtam hlúposť, ale chcem si to ujasniť pred kúpou domáceho kina. Zvažujem kúpu domáceho kina Pioneer MCS-737. Všetky HD filmy mám vo formáte MKV a pri filmoch je uvedené, že to obsahuje zvuk napr. CZ 5.1 AC3, CZ DD 5.1 . Moja otázka je, ak si pustím takýto film cez spomínané domáce kino cez USB prehrávač na tomto kine, automaticky mi tento zvuk prehrá a rozdelí v pomere 5.1 do všetkých reproduktorov? Teda nemusím už robiť žiadne nastavenia ani nič podobné? Skúste mi to niekto vysvetliť, alebo potvrdiť, vyvrátiť... :-) Ďakujem za všetky odpovede.
PS: Ak by mal niekto nejaký konkrétny názor na domáce kino Pioneer MCS-737 , kľudne mi môže povedať, rád si ho vypočujem.
Ano, takto by to mohlo fungovat. Otázkou je jen jaké formáty (profily) kontaineru MKV toto "domácí kino" podporuje.
[QUOTE=peter0907;515710] ak si pustím takýto film cez spomínané domáce kino cez USB prehrávač[/QUOTE]
Otazka je dobra, ak si spustis. Totiz to nieje uplne samozrejme. Tieto AIO nie su zrovna univerzalne prehravace. Ale nechcem ta strasit vopred, kup, odskusaj (optimalne vsetko, co mas poruke) a nasledne uvidis.
Otazka je dobra, ak si spustis. Totiz to nieje uplne samozrejme. Tieto AIO nie su zrovna univerzalne prehravace. Ale nechcem ta strasit vopred, kup, odskusaj (optimalne vsetko, co mas poruke) a nasledne uvidis.
Na čo si teda dať hlavný pozor pri kúpe domáceho kina, ak budem fungovat na 95% s MKV filmami? Čo musí dané kino prehrať, aby som nemal problém so zvukom 5.1 A aby to išlo korektne všetko.
[QUOTE=peter0907;515727]A aby to išlo korektne všetko.[/QUOTE]Nesmyslný dotaz, nelze specifikovat, nic nepřehraje všechno a žádná taková specifikace(parametr), která by to říkala, není.
Udělej to, co psal Vivid.
Udělej to, co psal Vivid.
Hlavně abys měl v "receiveru" dostatek hdmi konektorů. Nechci mystifikovat, ale sám mám problém s jejich nedostatkem. Kino mám staré asi 4 roky, Pioneer, a do něj zapojený sat, BR a ještě cosi a na mmc tak mohu zapomenout. V té době taky Pioneer nepodporoval běžné kodeky?, přehrává tedy jen avi a to jen v SD rozlišení (ani 720p nedá). Vadí mu též NTFS. Kdybych měl možnost pořídit normální av receiver a mohl si ponechat stávající bedny z kina, udělal bych to.