Optoma HD141X a problém při přehrávání z PC
Zdravím,
pořídil jsem si projektor Optoma HD141X a mám s ním takovouto starost.
Když ho propojím přes HDMI s počítačem a pouštím nějaký seriál/film, tak projektor neustále mění otáčky větráku. Tu nabere maximální, pak ubere a zase nabere. Při sledování je to docela rušivé.
Když hraji na PS4, projektor má konstatní "hukot" a neubírá ani nezrychluje.
Měl by někdo tušení, proč se to děje?
Díky za rady.
pořídil jsem si projektor Optoma HD141X a mám s ním takovouto starost.
Když ho propojím přes HDMI s počítačem a pouštím nějaký seriál/film, tak projektor neustále mění otáčky větráku. Tu nabere maximální, pak ubere a zase nabere. Při sledování je to docela rušivé.
Když hraji na PS4, projektor má konstatní "hukot" a neubírá ani nezrychluje.
Měl by někdo tušení, proč se to děje?
Díky za rady.
[QUOTE=KamilZ;515687]Mají oba výstupy (PC i PS4) stejné rozlišení (včetně @ a i/p)?[/QUOTE]
Mají. V PC mám v Nvidia panelu nastaveno 1080p a PS4 má taktéž 1080p.
Mají. V PC mám v Nvidia panelu nastaveno 1080p a PS4 má taktéž 1080p.
[QUOTE=Popey;515688]1080p a PS4 má taktéž 1080p. [/QUOTE]
Film asi posielas pri nizsej frekvencii (24Hz?) preto ubera. Z konzoly ti zrejme lezie 60Hz.
Film asi posielas pri nizsej frekvencii (24Hz?) preto ubera. Z konzoly ti zrejme lezie 60Hz.
[QUOTE=vivid.sk;515694]Film asi posielas pri nizsej frekvencii (24Hz?) preto ubera. Z konzoly ti zrejme lezie 60Hz.[/QUOTE]
Aha, to by mohlo být ono. Dá se s tím něco dělat?
Aha, to by mohlo být ono. Dá se s tím něco dělat?
Ano, posielat aj filmy pri 60Hz (co ale nieje uplne idealne, sposobuje efekt ako pri pulldowne - cize pocukavanie v obraze viditelne pri panning scenach).
Pripadne pouzivat MPC-HC a MadVR renderer, kde sa tento efekt da eliminovat zaputim funkcie "Smooth Motion" (viac detailnych info najdes v tomto vlakne)
Pripadne pouzivat MPC-HC a MadVR renderer, kde sa tento efekt da eliminovat zaputim funkcie "Smooth Motion" (viac detailnych info najdes v tomto vlakne)