BenQ W1060 vs. Optoma HD141X
Zdravím,
mám možnost odkoupit fungující projektor BenQ W1060 s odcházející lampou včetně držáku na stěnu a plátna Celexon Manual ECO 240x135cm za cca 8k, nebo od zeleného panáka koupit Optoma HD141x ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) taktéž včetně plátna, ale bez držáku.
Oplatí se připlatit si za tu větší svítivost a větší kontrast?
Zkoušeli jste někdo objednávat lampy z číny? Našel jsem tam jednu za cca 1500 oproti 2600 na Heureka.cz. Jsou v něčem horší?
mám možnost odkoupit fungující projektor BenQ W1060 s odcházející lampou včetně držáku na stěnu a plátna Celexon Manual ECO 240x135cm za cca 8k, nebo od zeleného panáka koupit Optoma HD141x ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) taktéž včetně plátna, ale bez držáku.
Oplatí se připlatit si za tu větší svítivost a větší kontrast?
Zkoušeli jste někdo objednávat lampy z číny? Našel jsem tam jednu za cca 1500 oproti 2600 na Heureka.cz. Jsou v něčem horší?
A můžu tě poprosit o pár důvodů proč Epson? Dle parametrů má Optoma větší svítivost i kontrast.
EDIT: A Epson je ke všemu starší a už se ani nevyrábí.
EDIT: A Epson je ke všemu starší a už se ani nevyrábí.
EH-TW5200 má lepší možnost korekce obrazu a z tvého dotazu vůbec nebylo jasné, že se ptáš na aktuálně vyráběné projektory. Předpokládal jsem tak jako v úvodním dotazu, že vybíráš z použitých projektorů. Rozdíl v kontrastu, který se uvádí 15k vs. 20k je marginální.
Jestli pořizuješ nový projektor, tak bych vybíral z vyšších modelů.
Jestli pořizuješ nový projektor, tak bych vybíral z vyšších modelů.
Tak to jsem se možná špatně vyjádřil. V prvním dotazu bylo že ten Benq je použitý a zbytek bych kupoval nový (odkazy na alzu atd).
Ten další dotaz vyplynul z toho, že použitý projektor padl a už vybírám jen z nových kousků.
Můžeš hodit nějaký tip na ten vyšší model? Ale furt se chci (i s plátnem) vlézt do těch 18-20 (max)k.
Ta korekce (jestli si měl na mysli vzdálenostní) obrazu pro mě nebude problém...Na stropě je zatím místa dost.
Ten další dotaz vyplynul z toho, že použitý projektor padl a už vybírám jen z nových kousků.
Můžeš hodit nějaký tip na ten vyšší model? Ale furt se chci (i s plátnem) vlézt do těch 18-20 (max)k.
Ta korekce (jestli si měl na mysli vzdálenostní) obrazu pro mě nebude problém...Na stropě je zatím místa dost.
Projekční vzdálenost a požadovaná uhlopříčka v 16:9?
Ptám se, protože mezi posledními modely (tak 2 roky) je kladen důraz na krátkou projekční vzdálenost. Pokud bys měl místo pro projektor dále (např. 4m), tak se zužuje rozsah modelů.
Ptám se, protože mezi posledními modely (tak 2 roky) je kladen důraz na krátkou projekční vzdálenost. Pokud bys měl místo pro projektor dále (např. 4m), tak se zužuje rozsah modelů.
Počítal jsem s úhlopříčkou 92" (nabízené plátno u Alzy). Jinak v tom pokoji, kde projektor bude, je cca 8m k dispozici. Takže to rozmezí je řekl bych docela velké.
Na 92" budeš muset mít projektor blízko - dohadem 2-3m.
ps: EH-TW5200 se dá stále normálně nový pořídit.
ps: EH-TW5200 se dá stále normálně nový pořídit.