Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): Nedaleká zařízení TV <-----> mobil Samsung Galaxy Note

Neregistrovaný (0)|4.6.2015 00:25
Tazatel: simonides2000

Znění dotazu: Mám dvě TV (Panasonic a Philips), u kterých úspěšně používám funkci "Nedaleká zařízení", kdy si přes tuto mobilní funkci pouštím bezdrátově nahrané soubory z mobilu na TV. Na jakém principu tato funkce pracuje? Využívá DLNA, kterou mají obě TV? Pokud ano, tak jakým způsobem přehrát bezdrátově soubory v TV Samsung, která DLNA nemá? Lze využít pro bezdrátový přenos"Screen mirroring", když je stejná značka mobilu i TV (Samsung). Máte s tím někdo zkušenost? Funguje to? Nerad bych se tohoto "luxusu" vzdal kvůli TV, která DLNA nemá. Dík.
RoPo (6061)|4.6.2015 12:14
Ano, používá se standard DLNA.
Co to je za model Samsungu TV a mobilu?
simonides2000 (3)|4.6.2015 16:24
TV Samsung UE48H6470 a mobil Samsung Galaxy NOTE 3 Neo .... DLNA tato TV nemá ... Mělo by to jít snad řešit přes Screen Mirroring (zrcadlení obrazovky jde i se zvukem?), nebo snad možná taky přes WIFI Direct ... Ale předpokládám, že by to nějak mohlo jít - při stejné značce... nemám ale s tímto zkušenost - nyní využívám u obou TV DLNA při sledování souborů bezdrátově z mobilu na TV.
RoPo (6061)|4.6.2015 22:35
H6470 má DLNA klienta. Zkus si na Note nahrát nějaký DLNA server např. Samsung Smart View 2.0 nebo BubbleUPnP nebo Samsung TV Media Player atd...

Jinak Note 3 podporuje AllShare, coz je jedna z variant od Samsungu jako DLNA server.

Jeste si nejprve na Note nainstaluj ScreenMirroring Patch a pak zkus prehravani. Pri prohlizeni medii v telefonu v galerii nahore klikni na sdileni nebo ikonu screen miroringu.
simonides2000 (3)|5.6.2015 12:08
No to ano, to bych zkusit všechno mohl. Ale tu TV jsem ještě nekoupil. Proto sonduji, zda s tím nemá někdo zkušenost, případně jak to opravdu bezdrátově běhá, bez nutnosti nainstalovat na mobil další aplikace, potřebné ke sdílení. Mobil podporuje Screen mirroring i Wifi direct a TV taktéž. Proto tedy položím jednoduchou otázku, zdali to bez problémů bezdrátově propojím přes některou z těchto dvou aplikací bez nutnosti jakékoli další aplikace, kterou bych musel stáhnout. Jinak jsem RoPo samozřejmě pochopil, že v opačném případě bych si musel poradit přes aplikace, nahrazující, nebo simulující DLNA. Ale pořád si myslím, že pokud to je stejná značka, podporující obě zmíněné varianty (Screen mirroring i Wifi direct), tak to prostě musí jít úplně stejně, jako to jde teď. Mám staženo video do mobilu, pustím ho, po otevření kliknu vlevo nahoře na ikonku "sdílení" a do 3 vteřin je to na obrazovce i se zvukem. Tak nějak by to mělo jít, jen bych vybral Screen mirroring (kteroužto možnost mi to tam taky nabízí) místo DLNA, nebo by to naskočilo automaticky samo přes Wifi direct. Jen bych rád, kdyby mi to někdo potvrdil, kdo s tím má zkušenost, že to tak jde - než tu TV koupím. Taky by mne zajímalo (protože s tím nemám zkušenost, zdali zrcadlení obrazovky z mobilu na TV - screen mirroring - zrcadlí také zvuk... :-) možná blbá otázka, ale nikdy jsem to nepoužíval a nemám zatím možnost tuto funkci odzkoušet.
RoPo (6061)|5.6.2015 13:10
Já používám Note s Panasonicem principiálně přes DLNA bez problémů (ne, přes screen miroring, ketrý je postaven na wifi direct nebo-li WiDi/Miracast). Psal jsi, že Samsung DLNA nemá (z čehož jsem usuzoval, že TV máš), což dle uvedeného modelu není pravda. Problém u daného modelu TV v tom tedy není.

Samsung používá DLNA pojmenované dle svého jako AllShare. Screen mirroring (a to včetně zvuku) funguje jen u podporovaných zařízení. Podívej se na specifikace dané TV.
Neočekávám, že tady někdo má přesně mobil Note 3 + TV UE48H6470, aby ti mohl odpovědět.
simonides2000 (3)|5.6.2015 13:38
JJ - díky aspoň za odpovědi RoPo... Taky používám NOTE 3 spolu s TV Panasonic a Philips a bez problémů, protože funguje na obou TV DLNA. Ve specifikaci TV Samsung píšou, že má jak Screen mirroring, tak i Wifi direct. DLNA vůbec tyto TV nenabízí, takže to pojede přes jejich AllShare ... budu doufat, že co píšou v návodu - je pravda. Podle nich by to mělo jít oběma způsoby a i přes AllShare. Tak dík za odpovědi. Je mi jasný, že sehnat někoho se stejným zařízením, o kterém potřebuji něco zjistit je trochu fuška :-)
RoPo (6061)|5.6.2015 14:03
DLNA TV UE48H6470 podporuje - je to právě AllShare a SmartView (obojí jsou právě postaveny na DLNA).