Smart TV do ložnice pro přehrávání z NAS ?
Zdravím, rád bych koupil TV do ložnice, která bude umět přehrat filmy (avi, mkv, mp4) z NASky z lokální sítě. Občasné použití, jednou až dvakrát do týdne na 1-2 hodiny.
Poprosil bych o tipy, popř osobní zkušeností na TV.
Hlavní požadavky:
- uhlopříčka 90-100 cm
- full HD
- LAN (RJ45), WiFi být nemusí
- musí umět přehrát filmy, nebo i hudbu z NAS
- vypnutí obrazu pro poslech tiché hudby
- HBB TV by nebyla špatná, ale není podmínkou
- nepotřebuji připojení k SAT kartě, stačí pouze klasické pozemní digi vysílání
Ještě spíše otázka mimo výše uvedné téma. Existují v dnešní době dostupné TV, které umí přehrát streaming v lokální síti?
V obývacím pokoji mám SAT VU+ SOLO2, které streamuje sat kanály do lokální sítě (přehrávám v pc, tel, tabletu). Pokud by to již nějaká TV uměla přehrát, určitě by to nebylo k zahození.
Poprosil bych o tipy, popř osobní zkušeností na TV.
Hlavní požadavky:
- uhlopříčka 90-100 cm
- full HD
- LAN (RJ45), WiFi být nemusí
- musí umět přehrát filmy, nebo i hudbu z NAS
- vypnutí obrazu pro poslech tiché hudby
- HBB TV by nebyla špatná, ale není podmínkou
- nepotřebuji připojení k SAT kartě, stačí pouze klasické pozemní digi vysílání
Ještě spíše otázka mimo výše uvedné téma. Existují v dnešní době dostupné TV, které umí přehrát streaming v lokální síti?
V obývacím pokoji mám SAT VU+ SOLO2, které streamuje sat kanály do lokální sítě (přehrávám v pc, tel, tabletu). Pokud by to již nějaká TV uměla přehrát, určitě by to nebylo k zahození.
Nechces si kupit pre tento ucel radsej 10" tablet?
Nieje to vtip, ked pozeram na tvoje poziadavky, tablet je univerzalne riesenie pre vacsinu z nich, vratane streamingu. Ak to bude urcene pre jedneho uzivatela, po pripojeni sluchatok ziskas aj pouzitelne audio, co sa o samotnej TV neda povedat - posluch hudby z TV chrchlakov je naozaj za trest.
Pripadne si kupit akukolvek zakladnu TV bez "smart" a pripojit k nemu jednoduche HTPC s KODI/Xbmc, kde rovnako splnis vacsinu poziadaviek bez zasadnych kompromisov vratane streamu z VU+.
Ak mas zaujem trapit sa s tym priamo cez TV, potom skus Panasonic AS640, kym sa este predava. Vie prehravat subory cez SMB/CIFS a nemusis pouzivat DLNA.
Nieje to vtip, ked pozeram na tvoje poziadavky, tablet je univerzalne riesenie pre vacsinu z nich, vratane streamingu. Ak to bude urcene pre jedneho uzivatela, po pripojeni sluchatok ziskas aj pouzitelne audio, co sa o samotnej TV neda povedat - posluch hudby z TV chrchlakov je naozaj za trest.
Pripadne si kupit akukolvek zakladnu TV bez "smart" a pripojit k nemu jednoduche HTPC s KODI/Xbmc, kde rovnako splnis vacsinu poziadaviek bez zasadnych kompromisov vratane streamu z VU+.
Ak mas zaujem trapit sa s tym priamo cez TV, potom skus Panasonic AS640, kym sa este predava. Vie prehravat subory cez SMB/CIFS a nemusis pouzivat DLNA.
Normalne dostupny tablet nema uhlopricku 90-100cm.
Prknny: podivej se do vlakna o TV Panasonic a Samsung modelove rady poslednich let. Konkretni modely uvdet zde nebudu. Najdes je v danych vlaknech.
Prknny: podivej se do vlakna o TV Panasonic a Samsung modelove rady poslednich let. Konkretni modely uvdet zde nebudu. Najdes je v danych vlaknech.
vivid.sk: Chápu myšlenku, ale tablet ne, musel by ho někdo v posteli držet. Navíc je to pro dva a nesplňuje to tu pohodlnost TV.
RoPo: Děkuji. Spíš jsem si říkal zda někdo nedá třeba osobní zkušenost s nějakým konkrétním aktuálním modelem.
RoPo: Děkuji. Spíš jsem si říkal zda někdo nedá třeba osobní zkušenost s nějakým konkrétním aktuálním modelem.
[QUOTE=Prknny;512100]Spíš jsem si říkal zda někdo nedá třeba osobní zkušenost s nějakým konkrétním aktuálním modelem.[/QUOTE]Šmarjá, vždyť v těch vláknech máš zkušeností více než dost! Ani jsi je evidentně neviděl.
[QUOTE=KamilZ;512103]Šmarjá, vždyť v těch vláknech máš zkušeností více než dost! Ani jsi je evidentně neviděl.[/QUOTE]
Ihned mě prosím nekřižujte. Ještě nebyl čas ty vlákna projít, jen jsem na rychlo reagoval na odpovědi. Určitě si je prolezu ...
Ihned mě prosím nekřižujte. Ještě nebyl čas ty vlákna projít, jen jsem na rychlo reagoval na odpovědi. Určitě si je prolezu ...
Nekřižuji, ale je slušnost se první podívat sám a pak se teprve ptát :-( . Styl něco chci, tak se ostatní snažte, zde preferován není.
Vím, že se dotazuješ primárně na TV, ale to komentovat nebudu. Vzhledem k tomu, že v obýváku máš VU+ Solo2, přijde mi jako zajímavý nápad ke zvážení do ložnice pořídit VU+ Zero a přes ethernet se připojit k tuneru Sola2 (netřeba do ložnice tahat koax, další LNB výstup), půjde HbbTV, navíc Zero do určité míry zastane úlohu mediálního přehrávače (MP4, MKV, DVD-ISO/IFO, MP3, FLAC určitě). K VTi 8.2.0 je dokonce k dispozici XBMC doplněk. Nevím zda a jak poběží na hůře HW vybaveném Zeru. I na Solu2 funguje s omezením. TV pak přikoupit podle zbylých kritérií ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mimochodem osobně provozuji právě Solo2 a 10" win tablet pro občasné streamované sledování z postele a je to fajn.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mimochodem osobně provozuji právě Solo2 a 10" win tablet pro občasné streamované sledování z postele a je to fajn.