Streming DVB - obmedzenie uzivatela
Ahojte,
rad by som sa spytal ci pozna niekto soft ktory vie stremovat DVB (T,S,C) ale ma moznost nastavenia akcie pre limitovanie uzivatela.
Moj pripad mam doma postaveny mensi server s kartami pre 8 transporderov. Pouzivam DVBViewer na pozeranie v lokalnej sieti a do internetu. Problem je v tom ze ak to chcem poslat kamosovi (a je chytri) tak z linku vie vycitat adresu a pozerat napr 2 TV naraz. Preto zhanam program ktory dokaze nastavit toto obmedzenie napr pridanim do url adresy meno a ID (alebo meno a heslo atd) a pocet naraz pozeranych TV na 1 (alebo pocet connections).
Ako pisem pozeral som programi ako DVBViewer, ProgDVB, VDR, MuMuDVB a ine ale nikde som nenasiel ze by to podporovali alebo bol niejaky plugin k tomu.
Dalsia moznost co ma napadla je pouzivat reverznu proxy ako nginx a tam limitovat pocet pristupov do siete.
Mate nietko lepsi napad alebo poradi lepsi soft?
Dik
rad by som sa spytal ci pozna niekto soft ktory vie stremovat DVB (T,S,C) ale ma moznost nastavenia akcie pre limitovanie uzivatela.
Moj pripad mam doma postaveny mensi server s kartami pre 8 transporderov. Pouzivam DVBViewer na pozeranie v lokalnej sieti a do internetu. Problem je v tom ze ak to chcem poslat kamosovi (a je chytri) tak z linku vie vycitat adresu a pozerat napr 2 TV naraz. Preto zhanam program ktory dokaze nastavit toto obmedzenie napr pridanim do url adresy meno a ID (alebo meno a heslo atd) a pocet naraz pozeranych TV na 1 (alebo pocet connections).
Ako pisem pozeral som programi ako DVBViewer, ProgDVB, VDR, MuMuDVB a ine ale nikde som nenasiel ze by to podporovali alebo bol niejaky plugin k tomu.
Dalsia moznost co ma napadla je pouzivat reverznu proxy ako nginx a tam limitovat pocet pristupov do siete.
Mate nietko lepsi napad alebo poradi lepsi soft?
Dik
Pokud jsem dobře rozuměl, tak to limitování spočívá v počtu přístupů na tvůj server/NAS? Na takový soft jsem doposud nenarazil, neboť jsem jej ani nehledal, ale nejde to nastavit přímo v ovládacím softu serveru? Tam prostě zadat účty (uživatele) a jejich práva. Jinak web-portály toto řeší přes cookies.
bastlir: píšeš o přístupu k souborům (server/NAS). Tazatel potřebuje ukočírovat síťový přístup k síťovém datovému proudu z tuneru (stream z HW karty) ne přístup k diskovému souborovému systému.
Napis kamaratovi, ze ak bude pozerat 2kanaly naraz, tak mu zrusis pristup - myslim, ze na toto pocuva kazdy.
Prave potrebujem toto limitovanie pre user a password pretoze mam obmedzenu linku a naraz vedia pozerat len 4 ludia, cize ja ich potrebujem niekedy vypnut nepovolit pristup a tak + neveim blokovat inych ludi, bud to bloknem cele a nemam pristup ani ja zvonku alebo to povolim a kazdy moze pozerat.
@bastlir: Softy ktore som skusal to nepodporuju/nemaju - preto hladam soft/riesenie kto take nieco vie/ma
@bastlir: Softy ktore som skusal to nepodporuju/nemaju - preto hladam soft/riesenie kto take nieco vie/ma