Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Harman/kardon AVR 171 - problémy v ráji

streeter (3)|28.3.2015 10:21
Zdravím,
jsem už totálně bezradný, a tak jsem vyhledal toto fórum a doufám, že se mi tu dostane kýžené rady. V rámci zlepšování audiovizuálního zážitku jsem se se rozhodl trochu zainvestovat a pořídit AVR. Po delším výběru jsem se nakonec rozhodl pro Harman/Kardon. A jak to vypadá asi to nebyla zrovna dobrá volba :/ :/

Zpočátku jsem byl z AVR fakt nadšený všechno super, zvuk nádhera apod. Problém se ale vyskytl při komunikaci s TV. Představuji si to tak, že pustím TV ta pustí AVR a všechno bude hrát díky jednomu tlačítku. TV mám Sony Bravia KDL-42W706B. A k tomu jsem měl stařičké domácí kino Samsung, kde to fungovalo přesně jako popisuju. Bohužel u H/K se tak nestane a AVR zůstane vypnutý. Což bych ještě možná byl schopen překousnout, horší ale je že někdy i po manuálním zapnutí nejde zvuk. Jakoby z TV nic nešlo. AVR a TV jsou propojeny HDMI s ARC. Zajímavé, že ostatní ovládání z televize v pořádku funguje, zesilovaní, zeslabování i vypnutí. Jen se prostě nezapne. PS4 připojená do AVR ho zapne v pořádku, ale zase se nedokáže přepnout do Game režimu.

Chtěl bych proto poprosit místní odborníky, jestli neznají nějaký lék na tyto neduhy. Možná kabel? ale ten by měl být kvalitní. Jsem z toho poměrně rozčarovaný a přemýšlím o vrácení AVR, protože se mi úplně nechce vlastnit zařízení za X tisíc, které nefunguje přesně tak jak má.

Moc děkuji za každou odpověď
Streeter
RoPo (6061)|28.3.2015 10:50
AVR si s TV ne zcela dobre rozumi pres HDMI-CEC. Byva to zcela normalni jev. Podivej se zda neni k dispozici pro AVR novy firmware. U me nastesti AVR Onkyo a TV Panasonic si pres HDMI-CEC rozumi a delaji co potrebuji.

Pokud zadas AVR s funkcnim HDMI-CEC controlem, tak jej vymen.

Mozne reseni bez vymeny AVR je pouzit nektery z programovatelnych dalkovych ovladacu jako je napr. Logitech s pripadne vypnutym HDMI-CEC control.
Hornet F-18 (1328)|28.3.2015 13:48
streeter,
mam tiez HK 171, ja zase nepouzivam zapinanie a ovladanie jednym DO. Dovod ? AVR pouzivam vo viacerych rezimoch, a netreba mi vzdy zapinat TV, alebo sat prijimac. Ale ked to pozapinam, tak to funguje, je to tak ako pise Ropo, nie vzdy si telka rozumie s avr. Ja mam len BR Sony tak nastaveny aby zapol alebo prepol AVR - funguje ok.

Este vyskusam samotnu tv, malokedy pouzivam DVB-T, skoro vzdy len sat prijimac. Nie je problem - zapne mi vsetko.
Niekedy staci zmenit poradie zapinania a uz byva problem.
streeter (3)|28.3.2015 23:01
Děkuji mnohokrát oběma za rady. A nějak ve stručnosti zhrnu co jsem tedy nakonec vykouzlil :-D.
Neustálím měněním kabelů a zkoušení různého nastavení, jsem docílil toho, že chudák AVR by zmaten a už ani nijak nezobrzoval Menu na TV (ani nvm jak jsem to dokazal) a vykazoval zkrátka dost podivnou činnost. Tak jsem vše vypojil, zařízení dle návodu zresetoval, zapojil kabely a znovu nastavil. Dostal jsem se tedy konečně do fáze opětovného nadšení. Komunikace funguje kompletně, jediné co nejde je zapnout AVR přes TV, ale s tím se asi smířím a zkrátka to vždycky zapnu DO od AVR. Dokonce se mi podařilo nastavit to, že pokud zapnu PS4 zapne se AVR, přepne se do Game režimu a zapne TV (z čehož mám fakt radost :)) Zvuk z TV už naběhne pokaždé spolehlivě, díky radě Hornet F-18, protože jsem si dal pozor na pořadí zapínání, a pokud se AVR zapne jako první a pak až TV, tak není nikde problém, pokud obráceně, tak ve 2 z 10 pokusů zvuk nejde. Takže Harmana si nechám a vracet ho nebudu. Ostatní zásadní pozitiva převažují mírné chyby a celkově se mi zařízení fakt líbí!

Ještě jednou díky moc.
RoPo (6061)|29.3.2015 09:19
Pokud se ti AVR nezapne, tak jej zkus zapnout z TV. A to tak, za na TV je urcite moznost jake pres HDMI-CEC (u Sony to je Bravia Link) chces ovladat reproduktory-kam smerovat zvuk/ktere repro ovladat. Vyvolas menu zarizeni (registrovanych pres HDMI-CEC - Bravia Link) a zvolis tvuj AVR. Pak by melo dojit k zapnuti AVR.
streeter (3)|29.3.2015 13:48
no v nastavení jsem našel jen Bravia - Sync (což by asi mělo být ono) a tam se dostanu to takové tabulky, kde ale nejde nic zvolit, pouze potvrdit "Povolit". Nic jiného nastavit nejde a nebo nevím kde.
IMG_0711.JPG
RoPo (6061)|29.3.2015 14:41
To neni ono. U me u Panasonicu vyvolam pres Vieratools polozku VieraLink menu (HDMI-CEC control stejne jako Bravia Sync/Link) a tam vyberu ze chci repro smerovat do AVR nebo TV. Obdobne funguje Samsung. Tam je to pod tlacitkem Tools. Predpokladam, ze u Sony se k podobne funkci dostames pres DO a jedno tlacitko take.