Rada ohledně projektoru na krátkou vzdálenost
Zdravím všechny,
Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně projektoru do místonsi s krátkou projekční vzdáleností.
Nejsem nikde pořádně schopný najít výběr projektorů. Jediné, co jsem našel bylo to, že projektory BenQ s označením ST jsou na krátké vzdálenosti.
Požadavky / možnosti na projektor a plátno jsou následující:
Použití - sledování televize, případné hraní her na Xbox 360
Cena projektoru - do 18 000 Kč
Cena plátna - ideálně zdarma k projektoru, případně kolem 3 000 Kč.
Rozlišení - HD
3D - není nutně potřeba, ale pokud bude, bude to fajn.
Sezení - sedět budeme od plátna 3 - 3,5 m.
Vzdálenost projektoru od zdi/plátna - maximální vzdálenost projektoru od zdi (zadní části projektoru) je 245 cm.
Montáž - od stropu.
Velikost plátna - co největší tak, aby bylo optimálně viditelné ze vzdálenosti 3 - 3,5 m
Projektor - potřebuju poradit, jaký vybrat.
Našel jsem docela fajn stránky:
http://www.projectorcentral.com/BenQ-MX620ST-projection-calculator-pro.htm
Tam se dá najít a vypočítat spousta věcí. Například u projektoru BenQ MX620 ST mi to při těchle podmínkách vypočetlo, že bych mohl mít plátno při poměru 16:9 v rozměrech 214 x 120 (245 uhlopříčka).
Problém je ale v tom, že tam nejsou všechny projektory (například BenQ TH682ST), ale hlavně, že neumím najít projektory na krátkou vzdálenost konkurenčních značek, abych to porovnal.
Díky moc za pomoc.
ZUZY
Chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně projektoru do místonsi s krátkou projekční vzdáleností.
Nejsem nikde pořádně schopný najít výběr projektorů. Jediné, co jsem našel bylo to, že projektory BenQ s označením ST jsou na krátké vzdálenosti.
Požadavky / možnosti na projektor a plátno jsou následující:
Použití - sledování televize, případné hraní her na Xbox 360
Cena projektoru - do 18 000 Kč
Cena plátna - ideálně zdarma k projektoru, případně kolem 3 000 Kč.
Rozlišení - HD
3D - není nutně potřeba, ale pokud bude, bude to fajn.
Sezení - sedět budeme od plátna 3 - 3,5 m.
Vzdálenost projektoru od zdi/plátna - maximální vzdálenost projektoru od zdi (zadní části projektoru) je 245 cm.
Montáž - od stropu.
Velikost plátna - co největší tak, aby bylo optimálně viditelné ze vzdálenosti 3 - 3,5 m
Projektor - potřebuju poradit, jaký vybrat.
Našel jsem docela fajn stránky:
http://www.projectorcentral.com/BenQ-MX620ST-projection-calculator-pro.htm
Tam se dá najít a vypočítat spousta věcí. Například u projektoru BenQ MX620 ST mi to při těchle podmínkách vypočetlo, že bych mohl mít plátno při poměru 16:9 v rozměrech 214 x 120 (245 uhlopříčka).
Problém je ale v tom, že tam nejsou všechny projektory (například BenQ TH682ST), ale hlavně, že neumím najít projektory na krátkou vzdálenost konkurenčních značek, abych to porovnal.
Díky moc za pomoc.
ZUZY
Zdravím všechny,
Asi jsem našel, co jsem potřeboval - Optoma GT1080 Short Throw. Na Alze k tomu dávají plátno Optoma DS-9092PWC .
Na projektor jsem našel samou chválu na hraní her, ale na filmy to taková hitparáda nebyla...
Co si myslíte o téhle konfiguraci? Je ten projektor vhodný / správný na moje požadavky?
Co to plátno? Našel jsem nějaké negativní reakce, že se kroutí boky. To je ale všechno...
Díky za reakce.
ZUZY
Asi jsem našel, co jsem potřeboval - Optoma GT1080 Short Throw. Na Alze k tomu dávají plátno Optoma DS-9092PWC .
Na projektor jsem našel samou chválu na hraní her, ale na filmy to taková hitparáda nebyla...
Co si myslíte o téhle konfiguraci? Je ten projektor vhodný / správný na moje požadavky?
Co to plátno? Našel jsem nějaké negativní reakce, že se kroutí boky. To je ale všechno...
Díky za reakce.
ZUZY