Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DreamSky TSC-90 Trio

bastlir (3245)|11.2.2015 01:13
Jelikož již nejsem schopen protahovat se vikýři a šplhat po střechách, vybírám si pozemní/satelitní instalace, kam dosáhnu z okna či z balkónu. Také si chci koupit nový combo měřák, který bych tak nějak "uživil". Jedním z parametrů pro nový měřák je i CI slot a nějaké ty GPS funkce apod. Proto mně padl do oka - DreamSky TSC-90 Trio. Popis je na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Chci se zeptat někoho, kdo ho má, jaké má s ním praktické zejména záporné zkušenosti.
dreamsky-trio-tsc-90-celek-1.jpg
Lumca_1 (218)|11.2.2015 07:05
Toto, ale není měřák, bohužel.
KamilZ (10277)|11.2.2015 07:46
Lumca_1: trochu to rozeber a uvoď důvody, ať má příspěvek větší smysl
bastlir (3245)|11.2.2015 14:00
Sice neměl jsem ho ještě v ruce, ale mně připadá jako ideální nástroj do ruky. Není třeba tahat už s sebou dvoukilovou bednu, která už neposkytuje takový uživatelský komfort a na které stejně nevyužíváš víc funkcí, než které ti poskytuje tento DreamSky.
Lumca_1 (218)|11.2.2015 16:16
@KamilZ: Pokud by se jednalo o opravdový měřící přístroj, to bychom se museli pohybovat v úplně jiném cenovém levelu cca. 90-160 kKč a jiných značkách (ROVER, Promax, Televés, Alcad a další). Tohle je taková LCD TV s vestavěným SAT a DVB-T receiverem s trošku upraveným SW. "Opravdové" měřáky jsou třeba zde (Alcad): http://eshop.antech.cz/trideni-dle-sortimentu/merici-technika/FSM-630-MPEG-4-DVB-S2-C-T2-CI-merici-prijimac.html

(Televés): http://eshop.antech.cz/trideni-dle-sortimentu/merici-technika/599021-merici-prijimac-H45-compact-MPEG4-DVB-S-S2-T-T2-C.html

DreamSky (a podobné klony), jsou takové dražší "satfindery"). Dnes se bez (opravdové) analýzy spektra, měření MER, C-BER, V-BER, IO, konstelačního diagramu, měření MER by CARRIER, atd. nedá pracovat. Tyto "satfindery" neanalyzují spektrum ani další hodnoty, nutné pro např. nalezení závady v rozvodu SAT nebo DVB-T signálů.
KamilZ (10277)|11.2.2015 16:21
Souhlas, v pohodě, chtěl jsem abys to pro případné další čtenáře (tyto dotazy se často opakují) rozvedl :-), díky.

Podle mě jsi ten DreamSky vystihnul dobře, v podstatě je to zmenšený STB s integrovanou obrazovkou. Bral bych ho asi na nastavování DVB-S.
bastlir (3245)|12.2.2015 01:45
Můj dotaz jsem vázal i k mému záměru. Přeci si nebudu pořizovat na pár malých kšeftů měřák za 150 litrů jenom proto, aby mně ukázal lepší spektrum a našel závadu k dozvodu? Nemlich to ani není můj záměr. A tu závadu dokážu najít i s multimetrem. Kamarád, který dělá strukturované ant. rozvody, kabelovku, sítě, apod., mně o minulém víkendu přinesl ukázat měřák ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) a říkal mi, že mu na všechno už bohatě stačí a že nehodlá s sebou tahat bednu, o kterou se musí pořád bát a hlídat ji. Mít ROVER, Promax, Televés, Alcad atd. je drahé dogma a jak jsme se sami přesvědčili, stejně každý naměří něco jiného. Takže tak či onak montér používá orientační maximální/optimální či minimální/optimální hodnoty. Znám také firmu, co své montéry vyhnala do terénu na "domkaře" jen s pípáky. A také fungují. Bohužel dnešní zákazník když u montéra nevidí nějakou "kalkulačku" s obrazovkou, myslí si, že mu nenastaví signál. Já za sebe mohu říci, že pro mě samotného pro nastavení nějaké Astry či Hotbirdu bez motoru nepotřebuji už skoro nic. Jenže zákazník chce vidět, že technik NĚCO lepšího drží v ruce. Svého času jsem se nechal unést a investoval jsem do tehdy drahého měřáku a když mně měřák na stavbě ukradli a pak jsem investoval ještě jednou jenom proto, abych časem přišel na to, že to musí být hlavně v hlavě a v rukou a že jsem už dávno zapomněl na to, jaké všechny funkce měřák má. Mimochodem ladím na Astře 3 na nejlepší signál pro HDéčko. K čemu je mi v Praze spektrum na terestriálu, když podle lokality vím, z kterého směru a co tam jde? A jestli uhnu o nějaký stupeň, je tady úplně jedno, protože i rušení může jít každý den odjinud. Tady spíš bojuji s dost silným LTE. Takže když se vrátím k tomu DreamSky, podle mě to je hračka, kterou strčím do kapsy, ale která mně poslouží k tomu, k čemu právě já potřebuji. A proto ještě jednou - kdo to má doma?


Ještě bych dodal, že jsem si kdysi přikoupil DreamSky 40 (také combo) a nakonec se z něj stala moje nejoblíbenější pomůcka, kterou jsem nemusel vyndávat z auta, byla mně vždy po ruce a která mně nakonec ve všem posloužila a pomohla. Kolegové se mně nejdřív smáli, ale pak sami uznali, že profesionálové se neměří drahým měřákem, ale spokojeným zákazníkem.
Lumca_1 (218)|12.2.2015 06:30
Myslím si, že v "diskusi" nemá cenu dál pokračovat! "...K čemu je mi v Praze spektrum na terestriálu, když podle lokality vím, z kterého směru a co tam jde?" Jak v tom pražském dvb-t v SFN sítích tebou uvedenými "přístroji" změříš IO, což je pro příjem v SFN velmi důležitý parametr (o měření dalších parametrů nemluvě). A odhalit závadu multimetrem?? To snad není myšleno vážně. U nějakých elektronických nebo napájecích obvodů, možná, ale ve VF technice těžko. "...aby mně ukázal lepší spektrum..." Právě to spektrum je velmi důležité a výrobky typu "DreamSky" neukazují spektrum, ale nějaké omalovánky. Kolikrát jsem už po "technicích" nastavujících podobnými "zařízeními" opravoval instalace. Hlavně několik let zpět, kdy SKyLink začal (díky snaze šetřit) použivat DVB-S2 a 8PSK s FEC 5/6. Oni "technici" údajně vše nastavili dobře, ale přesto po změně parametrů na uvedené, měly tyto TP v příjmu problémy. Oni "technici" už pak neměli ani snahu přijet, natož něco řešit. Po kontrole se závadu podařilo odstranit a nemít zobrazování (už v minulém mém příspěvku uvedených parametrů), nefungovalo by to dodnes. Ono to není o tom, "blýsknout se před zákazníkem" vybavením, ale odstranit za pomocí tohoto vybavení závadu! Co má zákazník říkat na to, když dojede technik vybavený podobnými pípáky a satfindery, "řeší" závadu x hodin, řekně, že to líp nejde a vymyslí si nějaký důvod proč (samozřejmě smyšlený), koncáka tvrdě zkásne a zmizí a samozřejmě problém přetrvává. Já se bohužel pohybuju v regionu, kde je snad největší výskyt těchto "takyinstalátorů" a proto vím o čem mluvím. Pro své potěšení a pobavení se, takovýto výrobek možná, ale pro poskytování služeb za úplatu, nevím, nevím. "Znám také firmu, co své montéry vyhnala do terénu na "domkaře" jen s pípáky. A také fungují..." Je otázka jak dlouho ještě. Divím se, že konkurence netlačí na to, aby tito z trhu rychle zmizeli. A používání měřáků v cenové kategorii kolem 90kKč, není žádné dogma, ale v dnešní době nutnost. A to, že každý měří jinak? To je možná způsobeno tím, že jej ten kdo ho používá nenechává pravidelně u výrobce kalibrovat. Měl jsem možnost porovnat několik měřáků po kalibraci (různých výrobců) a rozdíl byl +-2-3dB, což je zanedbatelné. Snad jsem vše vysvětlil dost jasně. Z mé strany bylo tímto k danému problému řečeno vše.
bastlir (3245)|12.2.2015 12:31
Takže pošlu měřák na kalibraci a pojedu zatím na dva měsíce na dovolenou? A co mám na třech metrech kabelu hledat za závady? Jelikož se viditelně neshodneme, ještě jednou a naposledy: Má někdo DreamSky TSC-90 Trio doma?

Sorry, ale o jiná chytra nestojím.
KamilZ (10277)|12.2.2015 12:35
Jiné moudro - asi nebude mít podporu H.265/HEVC, takže po přechodu nebudeš mít v DVB-T2 obraz.
bastlir (3245)|12.2.2015 13:08
To asi nebude problém, protože je tam snadná instalace nového FW.
KamilZ (10277)|12.2.2015 13:41
Jiné moudro: firmware Ti nepomůže, to je u těchto zařízení hodně věc HW. Stejně velmi pravděpodobně dopadneme i s VU+ DUO2, přestože mají podstatně větší výkon...
kasr (133)|13.2.2015 19:16
lumca- " Hlavně několik let zpět, kdy SKyLink začal (díky snaze šetřit) použivat DVB-S2 a 8PSK s FEC 5/6. Oni "technici" údajně vše nastavili dobře, ale přesto po změně parametrů na uvedené, měly tyto TP v příjmu problémy."-dvbs aj s2 8psk aj s fec 5/6 som nikdy nemal problemy dokonca ani na parabole, ktoru som ladil podla dvbs a teplomerov showboxu s300!!!
Inac mam aj druhu parabolu naladenu tiez teplomerov, ale dvbs2 pomocou enigma signal meter. Vsetko dlhodobo funkcne!!!!!
U dvbt by som uznal pouzitie meraka, ale u dvbs2 stacia aj findre.
Lebo väcsiu odchylku od "idealne" nastavenej paraboly spôsobi pocasie- vietor, dazd, sneh, casom aj jemna deformacia paraboly a rahna vplyvom vetra, snehu a podobne.
golfLC (1941)|13.2.2015 20:21
[QUOTE=kasr;508174]a teplomerov showboxu s300!!![/QUOTE]

Kasr ale Showbox bol na toto parádny, citlivý tuner, zobazované hodnoty porovnatelné s teplomermi Technisatu a hlavnne, mal aj zvukovú signalizáciu:BB:
bastlir (3245)|13.2.2015 20:28
Má někdo DreamSky TSC-90 Trio doma?
kasr (133)|13.2.2015 20:54
skus na fore satdigitalne
bastlir (3245)|13.2.2015 23:04
OK. Podívám