Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Propojení TV, PC a receiveru

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Gesor
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    10

    Zdravím vespolek.
    Mám LCD 3D televizi LG (HDMI vstupy, optický výstup, LAN připojení). Pro sledován ilmů z PC nebo NAS používám DLNA server a připojení LAN přes router. Hodlám pořídit receiver pro lepší zvuk - ale nevím, zda je lepší s připojením LAN nebo stačí bez LAN? Jak provedu propojení? Je lepší film tahat přes LAN do TV a optickým výstupem z TV jde zvuk do AVR? Nebo tahat film přes LAN do AVR a dále přes HDMI do TV? Děkuji za vaše rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Jestli hodláš (velmi rozumně) investovat do AVR, tak si k němu buď přes HDMI připoj PC, nebo si k tomu za pár šupů kup MMC a vykašli se na celé DLNA a jeď podstatně komfortněji přes CIFS (sdílení). Ať tak nebo tak, vždy měj AVR jako centrální uzel, do kterého natáhneš všechny vstupy a z něj půjde do TV jen jeden HDMI kabel. K TV nebude nic jiného, mimo AVR a případně DVB-T anténu připojeno. AVR bez LAN bych nekupoval, už pro ten ostatní komfort jako ovládání z mobilu nebo PC, upgradu firmware, internetová rádia (vTuner) apod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Gesor
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    10

    Díky, ale zpět k mému dotazu - kdybych zůstal u DLNA (mám v síti jak NAS, tak 3 PC, tak i TV) - jde přes AVR tahat film ze sítě do TV nebo je lepší pustit film v TV a zvuk jde optikou do AVR? Propojit PC a AVR přes HDMI - to bych asi musel koupit novou grafárnu (ta stávající sice HDMI má, ale je dost stará, tak nevím .....).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,253

    Teoreticky b) ale ono se to v Tvém případě bude spíš odvíjet od toho, které zařízení (zda TV nebo AVR) bude schopno přehrávání toho co chceš přes DLNA. Při řešení přes TV bývá problém zase se zvukem, který umí Tv poslat ven. Prostě PC nebo MMC je vhodnější.

    Jestli má grafika HDMI, tak neváhej. U hodně (opravdu hodně) starších může být max. problém se zvukem, kdy bývá potřeba propojit grafiky přes interní S/PDIF se zvukovkou.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 11-01-2015 v 23:59 Důvod: oprava faktu o přehrávání videa přes avr
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Citace Původně odesláno od Gesor Zobrazit příspěvek
    Díky, ale zpět k mému dotazu - kdybych zůstal u DLNA (mám v síti jak NAS, tak 3 PC, tak i TV) - jde přes AVR tahat film ze sítě do TV nebo je lepší pustit film v TV a zvuk jde optikou do AVR? Propojit PC a AVR přes HDMI - to bych asi musel koupit novou grafárnu (ta stávající sice HDMI má, ale je dost stará, tak nevím .....).

    Myslim, ze netusis, ze LAN v AVR neumi pres interniho DLNA klienta prehravat video obsah. Zkrz DLNA umi AVR prehravat jen audio. Proto nema vubec smysl uvazovat o "jde pres AVR tahat film ze site do TV".
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Ludia poraďte mi.. Neviem prist na poriadok s AVR yamaha rx v375... Ked zapnem Cec a na tv viera link a tak isto aj na mmc ovladanie cez hdmi tak sice vsetko funguje (zapina sa same vsetko ), ale nejde z avr zvuk.. Musim avr zapnut a vypnut az potom ide.. Nejaké rady?
    Naposledy upraveno uživatelem LuckyCat: 12-01-2015 v 12:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Audio máš propojeno přes optiku nebo využíváš ARC z TV?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Hdmi acr teda...povolene na oboch stranach
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Rozsvítí se ti na AVR, tedy pokud tuto indikaci má, symbor ARC, že je detekováno audio?

    Máš v TV zapojen HDMI kabel do správného HDMI konektoru? Na většině TV je jen jediný HDMI konektor s funkcí ARC (často HDMI2). Bývá vyznačen na zadním panelu (zkratka ARC) a popsán v manuálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Áno, na avr mi svieti červeným hdmi ktorý je pripojený a ako jediny nemá na ovládači prepnutie ako ostatné 4 a je aj ako jediný výstup (v návode píšu, že ten je aj acr...) na tv mám samozrejme v acr hdmi konektore (predtým som ho používal na DK a šlo v pohode)....teraz nejde z neho zvuk , čo ma až tak netrápi, keďže tv na zostave veľmi nepúšťam, ale skôr ma štve to, že keď zapnem mmc alebo aj tv, tak zvuk nejde z avr vôbec aj keď dekoduje (napr. napíše dolby digital, dts atď ) ..pomôže len vypnúť a zapnúť avr.. Potom zvuk z mmc ide normálne..z tv nie ..Toto sa deje len keď mám zapnute cec aby sa mi same zapinalo avr prípadne tv po zapnuti príslušného zariadenia, alebo ak nezapnem avr ako prvé ..ak zapne avr prve zvuk ide z mmc tiež ako má.....záhada sakra :\
    Naposledy upraveno uživatelem LuckyCat: 12-01-2015 v 14:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Pak to může být problém ve FW daného AVR. Zkoušel jsi se podívat zda-li není novější FW pro tvůj AVR?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Neviem ci sa da update fw na tomto avr
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Tak toto je známý problém daného modelu. Např. zde. Je tam i řešení v posledním postu. Zkus jestli ti pomůže.

    Další popis zde.

    AVR má možnost změnu firmware. V menu je na to volba. Popis zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele LuckyCat
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    283

    Dik RoPo..mrknem na to doma ..aj keď neviem ktoré nastavenie tam myslia, "že prepnúť tv do domáceho kina :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,868

    Píše o ovládání výstupu z TV přes Vieralink na TV - zelené tlačítko, ale také hlavně píše o určitém nastavení v AVR, které má vypnuté.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vyber receiveru 5.1
    Od Commanche v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-07-2011, 05:44
  2. Výstup z AV receiveru do 2 TV
    Od hasch v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2011, 20:59
  3. Koupě prvního receiveru
    Od SepiaX v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-05-2010, 22:25
  4. Ideální propojení receiveru a PC?
    Od rizzo77 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 00:27
  5. Propojení LCD TV + DVB-S + DVD do AV receiveru
    Od icecub v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 20:10