zápisy na kartu
Chtěl bych poprosit o radu - budou chodit zápisy na kartu ICE vloženou v DM500S i v roce 2016, kdy prý mají přestat vysílat kanály ČT v DVB-S (SD; MPEG2)? Nejde mi o sledování obrazu ani zvuku, ale jen o aktuální zápisy. Děkuji.
Pleteš zcela nelogicky dohromady samé nesouvisející věci.
1) na vysílání ČT to vůbec nezávisí
2) jestli se vysílá v DVB-S nebo DVB-S2 je také úplně šumák
3) jestli v roce 2016 Skylink bude nadále podporovat ICE Ti nikdo neřekne (předpokládám, že ano)
1) na vysílání ČT to vůbec nezávisí
2) jestli se vysílá v DVB-S nebo DVB-S2 je také úplně šumák
3) jestli v roce 2016 Skylink bude nadále podporovat ICE Ti nikdo neřekne (předpokládám, že ano)
Vím, že zápisy chodívaly přes ČT1 (nevím, jestli už je tomu jinak) a jelikož DM500 neumí přijímat DVB-S2, tak mi to zásadní přijde.
Zápisy nechodily a nechodí přes ČT1, to je rozšířený mýtus (kterému jsem dříve také věřil). Uvádění "Přepněte na ČT1" je z důvodu, aby se uživatel nasměroval na nějaký TP providera a nebyl třeba na CNN.
[QUOTE=KamilZ;504133]Zápisy nechodily a nechodí přes ČT1, to je rozšířený mýtus (kterému jsem dříve také věřil). Uvádění "Přepněte na ČT1" je z důvodu, aby se uživatel nasměroval na nějaký TP providera a nebyl třeba na CNN.[/QUOTE] Dík za objasnění této skutečnosti. Taky jsem si říkal, že to musí chodit i přes ČT24, který jsem měl naladěný několik měsíců přes přepnutí a zápisy byly aktuální.
Takže za předpokladu prodpory ICE karty Skylinkem by zápisy chodit měly, když budu mít naladěn jakýkoliv kanál zprostředkovávaný Skylinkem vysílaný v DVB-S.
Takže za předpokladu prodpory ICE karty Skylinkem by zápisy chodit měly, když budu mít naladěn jakýkoliv kanál zprostředkovávaný Skylinkem vysílaný v DVB-S.
Ono i v době této "fámy" nezáleželo na ČT1, ale uvádělo se přepnutí na nějaký program z daného TP, třeba i ono ČT24. Jak to přesně je zde popisoval Dagy2, ale momentálně to rychle nemůžu najít.
Zaktualizuji výše položený dotaz. Potřebuji dostat na kartu reautorizační zápisy, ale nevím, na co přepnout, resp. co naladit na DM500S. Nedaří se mi. Při pohledu na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je vše buď DVB-S2, nebo HD, nebo není poskytovatelem Skylink. Potřebuji mít přepnuto na kanál, na který by byly schopny přijít na kartu zápisy. Obraz ani zvuk z DM500S nepotřebuji.
Děkuji
Děkuji
Ak potrebujes DVBS transponder tak ti zostava uz len 12070H 27500, ten je pod kontrolou M7 a chodia tam zapisy.
Ale programy SL sú na tomto TP v MPEG4 takže zrejme to nepôjde.
Jediná možnosť kde sú SL programy v DVB-S/MPEG2 je Astra 19.2 - MTV programy. Či tam chodia zápisy netuším a neviem odskúšať, neplatím si to.
Jediná možnosť kde sú SL programy v DVB-S/MPEG2 je Astra 19.2 - MTV programy. Či tam chodia zápisy netuším a neviem odskúšať, neplatím si to.
[QUOTE=digitivi;528564]Ak potrebujes DVBS transponder tak ti zostava uz len 12070H 27500, ten je pod kontrolou M7 a chodia tam zapisy.[/QUOTE]
Děkuji. Též jsem zkoušel, ale DM píše, že nalezeno nula kanálů... Přemýšlím, co dělám blbě. Do DM500 signál z antény jde, protože free kanály se mi v PC přes anténní výstup z DM500 zobrazují.
[QUOTE=9000peter;528567]Alebo pichni kartu do nejakého certifikovaneho skylink boxu tam sa ti rozbehne.[/QUOTE]
Nic takového nevlastním a zřejěm se v září už na sat vykašlu. Dojíždím jen služby, co jsem měl u nich předplacený kredit.
[QUOTE=Dagy2;528566]Ale programy SL sú na tomto TP v MPEG4 takže zrejme to nepôjde.
Jediná možnosť kde sú SL programy v DVB-S/MPEG2 je Astra 19.2 - MTV programy. Či tam chodia zápisy netuším a neviem odskúšať, neplatím si to.[/QUOTE]
Hm, to bude asi ta příčina, proč mi to nic nenaladí. Mám dvojitý LNB s 19.5 pozicí, tak ještě zkusím to. Ale které MTV? Je jich tam více a žádný nevypadá jako skylink, pokud správně čtu přehledy.
Děkuji. Též jsem zkoušel, ale DM píše, že nalezeno nula kanálů... Přemýšlím, co dělám blbě. Do DM500 signál z antény jde, protože free kanály se mi v PC přes anténní výstup z DM500 zobrazují.
[QUOTE=9000peter;528567]Alebo pichni kartu do nejakého certifikovaneho skylink boxu tam sa ti rozbehne.[/QUOTE]
Nic takového nevlastním a zřejěm se v září už na sat vykašlu. Dojíždím jen služby, co jsem měl u nich předplacený kredit.
[QUOTE=Dagy2;528566]Ale programy SL sú na tomto TP v MPEG4 takže zrejme to nepôjde.
Jediná možnosť kde sú SL programy v DVB-S/MPEG2 je Astra 19.2 - MTV programy. Či tam chodia zápisy netuším a neviem odskúšať, neplatím si to.[/QUOTE]
Hm, to bude asi ta příčina, proč mi to nic nenaladí. Mám dvojitý LNB s 19.5 pozicí, tak ještě zkusím to. Ale které MTV? Je jich tam více a žádný nevypadá jako skylink, pokud správně čtu přehledy.
[QUOTE=Dagy2;528566]Ale programy SL sú na tomto TP v MPEG4 takže zrejme to nepôjde.[/QUOTE]
To vobec nevadi ako je kodovane video, dolezite je, ze na tom TP bude mat signal a zapisy sa na kartu dostanu.
V pripade, ze by mal na karte opravnenia na nejaky kanal z tohoto TP tak je mozne, ze by pocul len zvuk. Ci mu prisli zapisy moze skontrolovat prepnutim na frekv. 12168V kde vysiela JOJ v SD. (Pokial ma kartu s SK regionom).
To vobec nevadi ako je kodovane video, dolezite je, ze na tom TP bude mat signal a zapisy sa na kartu dostanu.
V pripade, ze by mal na karte opravnenia na nejaky kanal z tohoto TP tak je mozne, ze by pocul len zvuk. Ci mu prisli zapisy moze skontrolovat prepnutim na frekv. 12168V kde vysiela JOJ v SD. (Pokial ma kartu s SK regionom).
[QUOTE=pee.tr;528568]Děkuji. Též jsem zkoušel, ale DM píše, že nalezeno nula kanálů... [/QUOTE]
DM presne nepoznam, neviem aky tam mas soft...
Ukazuje prijimac pri skenovani TP ze ho mas locknuty a prip. ukazuje hodnoty BER a SNR?
Je mozne, ze Ti to prepisalo kanaly, ktore mas v DM a boli na tejto frekvencii predtym.
Neviem ci mas pred skenovanim moznost zvolit "Vymazat pred skenovanim" tak zvol tuto moznost.
Mozno je potrebne zadat aj presnu FEC.
DM presne nepoznam, neviem aky tam mas soft...
Ukazuje prijimac pri skenovani TP ze ho mas locknuty a prip. ukazuje hodnoty BER a SNR?
Je mozne, ze Ti to prepisalo kanaly, ktore mas v DM a boli na tejto frekvencii predtym.
Neviem ci mas pred skenovanim moznost zvolit "Vymazat pred skenovanim" tak zvol tuto moznost.
Mozno je potrebne zadat aj presnu FEC.
Nevím, zda mám SK region, ale dokud byla karta zásobována zápisy, tak mi Sk kanály v PC chodily. Mám zaplacenu nabídku SMART, takže by mi měly chodit i Joj. Ale jak píšu výše, DM mi zmiňovanou frekvenci 12070 vyhodí s nula naladěnými kanály. A v DM už hódně dlouho nebyly laděny kanály, tudíž tam žádný z 12070 asi nezůstal. Myslím, že jsem vše nastavil správně (FEC 3/4). BER i SNR to ukazuje. Ono i kdyby to přepsalo již nalezené, tak by to napsalo, kolik nových to nalezlo. Bohužel nula. Lock, tam je možnost k zatržená, ale nepustí mě to k ní. Nikdy jsem to ale neměl zatržené.
Pokial mas vsetko dobre nastavene mal by ti prijimac naladit aspon radia - BBC, Beat, Country, tieto by ti mali hrat aj bez karty, su FTA.
[QUOTE=digitivi;528573]Pokial mas vsetko dobre nastavene mal by ti prijimac naladit aspon radia - BBC, Beat, Country, tieto by ti mali hrat aj bez karty, su FTA.[/QUOTE]
Hm, to máš pravdu, ale nic. No, budu zkoušet.
Hm, to máš pravdu, ale nic. No, budu zkoušet.
Tak jsem dal místo ručního prohledávání automatiku a když jsem sledoval její průběh, vypadalo to, že to úplně vynechalo frekvenci 12070. Sice country radio mám v DM naladěné, ale jelikož hlásí "servis could not be found", zřejmě je to tam ještě na nějaké jiné starší frekvenci, jejíž hodnotu ale nelze u konkrétního kanálu vidět. Každopádně mi přijímač jak naschvál 12070 jaksi neladí.
---------- Doplněno v 22:01 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:57 ----------
[QUOTE=9000peter;528576]Tak potom ladiš astra 19.2 nie 23.5 máš monoblock že?[/QUOTE]
Ano, mám, ale tohle jsem si hlídal. Pozici 19.2 automatický sken prohledával podstatně déle než 23.5, ale hledal jsem na správné pozici.
---------- Doplněno v 22:01 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:57 ----------
[QUOTE=9000peter;528576]Tak potom ladiš astra 19.2 nie 23.5 máš monoblock že?[/QUOTE]
Ano, mám, ale tohle jsem si hlídal. Pozici 19.2 automatický sken prohledával podstatně déle než 23.5, ale hledal jsem na správné pozici.
[QUOTE=9000peter;528579]Očko a tv lux naladis? Manualne[/QUOTE]
Ano, ty mi přes DM jedou v pohodě. Ale pro zápisy by to asi potřebovalo kódovaný kanál, že?
Ano, ty mi přes DM jedou v pohodě. Ale pro zápisy by to asi potřebovalo kódovaný kanál, že?
Zajímavé, najednou mi HD kanály již v PC běží. Vůbec jsem nezaregistroval, kdy mi mohly a na jakém kanále přijít ty zápisy na kartu. Včera večer jsem o jejich zaslání "žádal" vícekrát, ale stále nic nešlo a dnes to najednou chodí. To jsem se tu brouzdal v kanálech v DM, chvíli měl pušťenou LuxTV a Óčko. Mohl to přijít na těchto FTA kanálech dnes?
---------- Doplněno v 20:49 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:49 ----------
[QUOTE=9000peter;528596]Vyskúšaj tu kartu reautorizovat cez web skylinku.
V tom boxe máš aký emulator cccam oscam...[/QUOTE]
To jsem včera zkoušel vícekrát. Cccam 2.3.0
Je to divný, v tom DM mi Óčko a LuxTV teď chvíli nenaběhly po přepnutí a po chvíli zase běží. Navíc jde i Wau (SD), která by jít snad ani neměla podle seznamu na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
---------- Doplněno v 20:49 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:49 ----------
[QUOTE=9000peter;528596]Vyskúšaj tu kartu reautorizovat cez web skylinku.
V tom boxe máš aký emulator cccam oscam...[/QUOTE]
To jsem včera zkoušel vícekrát. Cccam 2.3.0
Je to divný, v tom DM mi Óčko a LuxTV teď chvíli nenaběhly po přepnutí a po chvíli zase běží. Navíc jde i Wau (SD), která by jít snad ani neměla podle seznamu na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak jsem přišel na jádro problému - když v PC nahodím DVB Dream a začnu zde sledovat kódovaný kanál (v HD), zamrzne obraz na televizi připojené ke scartu DM500S a ta přestane zobrazovat i FTA kanál. Proto jsem asi včera nemohl naladit potřebný TP na 12070, jelikož jsem měl v PC spuštěný DVB Dream. Je to divný, v minulých letech jsem mohl nezávisle sledovat výstup na TV i dekódovat kanály pro příjmen do SkyStar HD2 v PC (v současnosti již DM potřebuji jen pro dekódovaní pro příjem v PC).
Díky za Váš čas.
Teď ještě odhalit, kdy mi ty zápisy přišly, abych nechal DM přepnutý na správný kanál. Zapínám DM málokdy a tak zápisy často na kartě i dříve chyběly, ale snadno jsem si je přes web skylinku "přivolával".
Díky za Váš čas.
Teď ještě odhalit, kdy mi ty zápisy přišly, abych nechal DM přepnutý na správný kanál. Zapínám DM málokdy a tak zápisy často na kartě i dříve chyběly, ale snadno jsem si je přes web skylinku "přivolával".