Lightpack – náhrada za Philips Ambilight
No to je otázka… plánuji to pouze na osazení stávajícího plátna, jako media přehrávač ho určitě nebudu používat, na to mám Mede8er nebo v budoucnu Nvidia Shield TV. Teď momentálně někdo prodává na bazaru kompletní RPi1 2 ks za 1000kč. Ale pokud bude RPi2 na tohle rychlejší tak koupím to.
Našel jsme hodně zajímavé řešení a to je projekt Arduino uno s Boblight...
sice to požaduje nainstalovené XMBC ale by mohla mít jakákoliv krabička za pár korun...
sice to požaduje nainstalovené XMBC ale by mohla mít jakákoliv krabička za pár korun...
Ahojte. Už dlhšie sledujem vývoj Ambiscreenu a zdá sa, že ľady sa konečne pohli. 1.12. 2015 spúšťajú svoju kampaň na IndieGoGo. Uvidíme, s čím prídu.
Dalsie aktualne info ohladom AmbiScreen:
Ambilight má konkurenciu zo Slovenska, nazýva sa AmbiScreen!
Zacina predpredaj za $199.
Ambilight má konkurenciu zo Slovenska, nazýva sa AmbiScreen!
Zacina predpredaj za $199.
Muzete sem dat soupis vseho co je treba koupit a na kolik to cele vyjde, popripade odkazy kde nakoupit.
Vím, že je to trochu sobecké, ale pokud by se našel někdo ochotný také bych ocenil soupis materiálu a součástek jak (svým způsobem) prosí uživatel Martas0. Nejsem si jist zda bych to zvládl, ale určitě bych se rád pokusil si něco takového sestrojit
Presne ako pise KamilZ, navodov je vela aj z rozpisom co potrebujete a aj kde to kupit.
K tomu ambiscreenu, 180€ je dost. Ale aj tak SK projektu fandim, bohuzial cakal som uz cca rok a viac uz nebudem,
zasa cosi splietaju o aprili buduceho roka?? Kupil som to iste od poliaka za 150 dolarov akurat to nema v sebe hdmi splitter
ale ma moznost ovladat cez DO, automaticke standby, uplne bezproblemova prevadzka proste vypnut tv a hotovo.
ak to budu mat na buduci rok v predaji tak ho skusim a porovnam.
K tomu ambiscreenu, 180€ je dost. Ale aj tak SK projektu fandim, bohuzial cakal som uz cca rok a viac uz nebudem,
zasa cosi splietaju o aprili buduceho roka?? Kupil som to iste od poliaka za 150 dolarov akurat to nema v sebe hdmi splitter
ale ma moznost ovladat cez DO, automaticke standby, uplne bezproblemova prevadzka proste vypnut tv a hotovo.
ak to budu mat na buduci rok v predaji tak ho skusim a porovnam.
Tak Scime vyjde na €110 (s poštovným do EU), s tím, že je třeba dodělat/dokoupit:
- HDMI spliter ($9)
- HDMI 2 Video converter ($12)
- power adapter
- krabička na Scime
- LED pásky ($40)
Takže Scime řešení bez krabičky a napaječe €165 ($181). Nakonec tedy $149 za ambiscreen.tv zase tak špatně nevypadá, platíš za kompletní a hotové řešení a cena je nižší.
Myslel jsem, že Scime pořídím, ale je to drahé.
edit: na druhou stranu, u Scine je více diod, které Ambiscreen postrádá, u něj jsou viditelné mezery v osvětlení a také bych řekl má zpožděnou reakci na obraz. No těžko říct jak jim to bude fungovat.
p.s.: ještě byl na světě jeden projekt http://www.zambilight.com, ale asi kvůli sporům s Philips je momentálně pozastaven
- HDMI spliter ($9)
- HDMI 2 Video converter ($12)
- power adapter
- krabička na Scime
- LED pásky ($40)
Takže Scime řešení bez krabičky a napaječe €165 ($181). Nakonec tedy $149 za ambiscreen.tv zase tak špatně nevypadá, platíš za kompletní a hotové řešení a cena je nižší.
Myslel jsem, že Scime pořídím, ale je to drahé.
edit: na druhou stranu, u Scine je více diod, které Ambiscreen postrádá, u něj jsou viditelné mezery v osvětlení a také bych řekl má zpožděnou reakci na obraz. No těžko říct jak jim to bude fungovat.
p.s.: ještě byl na světě jeden projekt http://www.zambilight.com, ale asi kvůli sporům s Philips je momentálně pozastaven
AHoj, neporadil by mi nědo s nastavením? Nějak mi to nefunguje jak by mělo, zkoušel jsem jak Openelec tak i Raspbian. Když se podívám na jakékoliv videa tak to moje mi připadá jako chudý příbuzný...
A nějak mi nesedí barvy...
A nějak mi nesedí barvy...
Tak jsem se posunul o něco dál, jen bych potřeboval vysvětlit pár pojmů v nastavení, nenašel by se někdo? :-) Nebo sem už nikdo nechodi?
Zkus se podívat sem: http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-ambilight-aneb-osvetleni-za-televizi-dle-sceny-na-ni
edit: .... Ty tam asi již funguješ - riddleae ? ;)
edit: .... Ty tam asi již funguješ - riddleae ? ;)