Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-S2,DVD multimedialne centrum

freerider2222 (1)|29.12.2014 16:02
Dobry den,
Rad by som poprosil o pomoc pri riesenie situacie, ktora vyzaduje vacsi rozhlad.

Momentalna situacia
-satelit na streche
-satelitny prijimac – DVB-S
-dva televizory, ani jeden s DLNA, vsetky s HDMI
-pred vstupom do satelitneho prijimaca je rozbocovac signalu – jedna vatva ide do satelitneho prijimaca, druha pokracuje dalej cez coaxial do 20m vzdialeneho TV, kde mozem pozerat program na DVB-T bez zavislosti na satelitu a na jednom programe ide to, co prave bezi na satellite (cize obidva televizory pozeraju to iste)

Nova situacia
-chcem DVB-S2 signal – FULL HD, Skylink ready
-chcem obidva TV napojit cez HDMI (hadam HDMI na 20m pre druhu TV nebude az tak degradovane)
-chcem nahravat satelitny signal – cize potrebujem nejake pamatove medium
-chcem vediet prehravat DVD (kvoli zbierke cestopisov)- ale nemusi to byt priamo DVD vstup, pokial existuje nejaky prehravac, co mi tie subory precita, ked ich budem mat niekde na externom disku, tak preco nie.
-obmedzenost pozerania toho isteho satelitneho signal na obidvoch TV je v pohode, nechcem dva tunery, aby som neplatil za dve skylink karty

Par faktov:
-satelitne nahravky su kryptovane, cize nejake multimedialne centrum ich asi neprecita
-obraz teda budem hrat bud zo satelitneho signal alebo z pamatoveho media
-pre napojenie dvoch TV potrebujem satelitny prijimac s dvoma HDMI vystupmi (alebo radsej rozbocovac (50 eur))
-aj keby som mal Full HD prijem, tak pokial ma satelitny prijimac len jeden HDMI vystup, tak druhy televizor je odkazany na SCART, kde sa Full HD neprenesie
Otazka
- Dal by sa separate kupit novy DVB-S2 prijimac s moznostou nahravania bez HDD (100 eur), externy HDD 2TB(100 eur), DVD reader (50 EUR), HDMI rozbocovac (50 EUR) – spolu cca 300 EUR.

Neexistuje nejake lepsie riesenie mojej situacie ako vsetko kupit zvlast?
KamilZ (10277)|29.12.2014 16:46
[hl]Jako moderátor - přečti si pravidla fóra, což je Tvá povinnost a nezakládej duplicitní příspěvky.[/hl]

Rada:
Pokud máš ICE kartu (nepíšeš nic, jen "Skylink"), tak Ti stačí jen jedno zařízení. Kup lepší Linuxový DVB-S přijímač (VU+, Xtrend apod.) s interním HDD (proč chceš externí?). Ten Ti bude nahrávat nekódovaně, takže to pak přehraješ kdekoli. Přes komponentní výstup (ne kompozitní) ho přípojíš k jedné TV a přes HDMI ke druhé. Komponentní výstup zvládne bez problémů 1080i, což je max. rozlišení, ve kterém se na satelitu vysílá a troufám si tvrdit, že to okem od HDMI nepoznáš (pokud nemáš 60" TV). HDMI splittery nefungují moc optimálně, aby Ti to jezdilo bez problémů, tak bys musel koupit HDMI Matrix switch, což je už jiná cenová kategorie. Co se týká DVD přehrávače (readeru :D ), tak jestli je sbírka DVD konečná, tak si je převeď do PC a placky zahoď. Převedené DVD Ti pak v pohodě takový přijímač přehraje, uložíš si je do něj. K tomu bych koupil ještě externí disk, ale čistě jen pro zálohu toho v DVB-S STB, kdyby Ti odešel. NEbo samozřejmě můžeš mít zálohu zkopírovanou v PC.

Jen poznámka, tvá věta "hadam HDMI na 20m pre druhu TV nebude az tak degradovane" značí nepochopení principu HDMI - je to digitální přenos, takže buď Ti to pojede nebo ne, žádná degradace. Ale 20m je na HDMI hodně, budeš muset mít kvalitnější kabel, možná se zesilovačem. Nebo tu druhou TV zapojit přes komponent.
kasr (133)|30.12.2014 17:26
Linux dvojtuner- na druhy tv banana pi(s nainstalovanym xbmc a pripojenym sata hdd)-vsetko v sieti: na oboch tv sledujes nezavisle a nahravas z stb, alebo banana na hdd v banana. A dvd v sieti-bud z hdd, alebo dvd mechaniky v pc v sieti na vhodnom stb s vhodnym image.