DVD rekordér Panasonic - problém s prolínáním zvuku z TV tuneru
Vlastním asi 4 roky DVD Rekordér Panasonic DMR-EX89. Až doteď spokojenost. Asi před měsícem jsme si všimli, že při přehrávání nahraného filmu, přehrávání filmu z USB nebo z DVD je film na pozadí rušen zvuky z TV tuneru. Je to dost nepříjemné a pokud má nahraný film slabší zvuk a musí se přidat hlasitost, nedá se, kvůli zvuku z TV tuneru na pozadí, vůbec sledovat. Setkal se již s tím tady někdo? Co je příčinou a jak tento problém odstranit? Děkuji.
K rekordéru je připojená pouze TV přes scart. Anténní kabel je přivedený do rekordéru. Je to to nejjednodušší zapojení.
Tipuji, že to dělá televizor. Kdysi jsem měl HI-FI věž od SONY a při přehrávání z externích zdrojů byl někdy slyšet slabý zvuk z tuneru radia integrovaného v HI-FI věži. Zvuk z DVD rekordéru (případně i TV) by bylo možné pouštět přes externí zařízení ( HI-FI věž, AV Reciever, externí reproduktory apod.)
tak to bude ozaj prenikanie audio signálu do video signálu, čo býva pomerne častý problém moderných TV. Pokiaľ máš TV s HDMI vstupom ( myslím, že ten tvoj rekordér HDMI out má ), problém odstrániš prepojením cez HDMI . Pokiaľ TV nemá HDMI vstup ( možno CRT TV ), problém by si mohol obísť vyvedením stereo audia cez cinch do TV z rekordéra ( video by išlo normálne cez SCART ).
[ATTACH=CONFIG]29346[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]29346[/ATTACH]
Tak je to skutečně asi vada rekordéru. Vyměnil jsem SCART kabel a... nic. Tak jsem připojil jinou TV a... opět nic. Takže zůstala jediná možnost a to je samotný rekordér. Děkuji všem za rady. Teď už to asi budu muset řešit servisem.
[QUOTE=pmiks;503110]Tak je to skutečně asi vada rekordéru. Vyměnil jsem SCART kabel a... nic. Tak jsem připojil jinou TV a... opět nic. Takže zůstala jediná možnost a to je samotný rekordér. Děkuji všem za rady. Teď už to asi budu muset řešit servisem.[/QUOTE]
Myslím, že servis se nevyplatí. Zkus to co ti radí "jarino1978" .
Myslím, že servis se nevyplatí. Zkus to co ti radí "jarino1978" .
[QUOTE=geronimoh;503117]Myslím, že servis se nevyplatí. Zkus to co ti radí "jarino1978" .[/QUOTE]
Už jsem to zkoušel - připojil jsem audio přes cinche, ale nepomohlo to ;-(
Už jsem to zkoušel - připojil jsem audio přes cinche, ale nepomohlo to ;-(
[QUOTE=pmiks;503192]Už jsem to zkoušel - připojil jsem audio přes cinche, ale nepomohlo to ;-([/QUOTE]
HDMI televizor nemá? V digitálním výstupu zvuku by to rušení být nemuselo. DVD rekordér má určitě i SPDIF ( koaxial nebo optický digitální výstup zvuku). Chtělo by to vyzkoušet.
HDMI televizor nemá? V digitálním výstupu zvuku by to rušení být nemuselo. DVD rekordér má určitě i SPDIF ( koaxial nebo optický digitální výstup zvuku). Chtělo by to vyzkoušet.
Mám Panasonic DMR EX87, který má připojenu anténu, výstup přes HDMI do receiveru a dál do TV. Dělá úplně to stejné, jako je popsáno. . Všiml jsem si toho znovu zrovna minulý týden. Kdysi v minulosti jsem to už řešil a fakt si nepamatuji, co pomohlo :-) Mám ale takový pocit, není náhodou už "vedlejší" zvuk v záznamu ? Mimoto mi hlavní zvuk přijde silně zkreslený, spíš mi přijde, že přes anténu tam leze nějaký silný signál radia a ne TV z vestavěného tuneru. Už si nepamatuji, ale při odpojení antény to zmizelo. Jelikož recorder už používám minimálně a okrajově, není to pro mne priorita, ale souhlasím, že je to velmi nepříjemné. Ale pokud by bylo nějaké řešení, sem s ním. Vypadá, že řada rekorderů Panasonicu je na to háklivá ... Teď mne napadlo,pokud by to bylo z tuneru a nebylo to již na záznamu, není třeba nejjedodušší přepnout při přehrávání vstup na AV místo nějakého TV kanálu ?
Jj, přesně tak to dělám. Při přehrávání přepnu do AV režimu a je klid. Ale je to jen odstranění následku, ne příčiny.
Tak rekorder je od srpna v opravě u jednoho "šmouly", když jsem tam nyní byl, ani si nemohl vzpomenout co s ním je a na čem to visí. jak jsem našel v zahr. forech, měl by to dělat IC LV7107 (AV procesor), na netu je za 380 Kč dostupný, jen ho vyměnit - plošná montáž, asi 100 vývodů :-D Tak zítra urguju, jak to vypadá
No, tak jsem dost naštvaný. Rekorder jsem dával do opravy, že jde špatně zvuk, už před tím jsem si našel na forech, že to je typická vada panasonicu a A/V procesoru LV7107. Klidně jsem to s tím zvukem mohl rozchodit, rekorer používám jen sporadicky, na záznam nějakých věcí, co musím "nutně" vidět, když nejsem doma :-!!! protože jsem : stará škola, co si nerada zvyká na nové věci a obsluha nahrávání je OK - na nové smart led TV jsem nějak s PVR moc nepochodil :-G a taky mám rád , když věci fungují jak mají. Takže 3 měsíce u servismana, dnes vyzvednutí s tím, že rekorder hlásí HDD error. Zaznamenáno do zak. listu, asi mi to bude stejně naprd .. Mám domluvenu výměnu AV procesoru za 500+ materiál, kde umí SMD montáž, otázka je, co ten šikula s rekorderem vlastně provedl, zda je jen něco rozhozené (odpojil HDD ? nevím jak to má panasonic dělané). Rekorder předtím chodil a teď už ne - ach jo, kdybych takhle opravoval auta - 3 měsíce nechat rozebrané a pak zákazníkovi vrátit, že neumím opravit, akorát rozdíl je v tom, že už domů neodjede ....
tak jsou servisy a "servisy" - jako všude.. Zatímco jeden měl rekorder 3 měsíce, neopravil nic, akorát vše zapojil zpátky špatně, servis do kterého jsem rekorder dal, za 2 hodiny volal, že HDD je ok, jen byly špatně zapojený konektory a AV procesor vymění do týdne za 1000 Kč. Já vím, je to historické zařízení, ale za tu cenu mají nahrávky na HDD tu cenu :-E Takže už vím, kam příště ... a kam ne ...