Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

soundbar

vilic (19)|11.12.2014 09:55
Zdravím. Potrebujem trochu poradiť. Aj napriek tomu, že všeobecný názor je proti soundbarom, som sa rozhodol, že si nejaký kúpim. Mám staršiu plazmu, knej multimediálny mede8er a keď chcem pozerať filmy, tak zvuk z telky je otrasný. Hudbu veľmi nepočúvam, nie som na kvalitu zvuku nejako náročný a po konzultácii so ženskou časťou rodiny, proste padlo rozhodnutie, že ak zlepšiť zvuk tak len soundbar. Miestnoť v paneláku má cca 25 m2. Prečítal som toho asi dosť a vo finále mi zostali 2 modely : http://www.andreashop.sk/internetovy-obchod/jbl/jbl-cinema-sb400 a http://www.hej.sk/sound-bar-philips-htl5140b/, rozdiel v cene 180 EUR. Stále sa neviem rozhodnúť, či ten rozdiel v cene 180 EUR ja ako nenáročný divák vôbec mám šancu pocítiť alebo nie. Ak s tým má niekto skúsenosti, dík za každú radu.
RoPo (6061)|11.12.2014 10:12
JBL používá lepší "techniku" a 3HDMI vstupy pro další připojené zařízení. Philips má jen jeden HDMI vstup.
Podle mě bude stačit i ten levnější, pokud ti nevadí jen jeden HDMI vstup.

Oba SB jsou z jiných cenových kategorií. Tudíž jsou víceméně neporovnatelné. Oba v daných cenových kategoriích jsou kvalitou ceněné.
vilic (19)|11.12.2014 15:26
Aha, dík. Keďže má však iba jeden hdmi vstup, napojím do neho trebárs Mede8er, a ak mám káblovku, tak tú napojím teda cez HDMI do TV a zvuk sa mi dostane späť do soundbaru cez ARC, alebo ho treba dostať do soundbaru cez optiku ? Teraz som práve čítal, že niekto má problém s posunutým zvukom, stáva sa to bežne a dá sa to doladiť ?
RoPo (6061)|11.12.2014 15:54
[QUOTE=vilic;501752]Aha, dík. Keďže má však iba jeden hdmi vstup, napojím do neho trebárs Mede8er, a ak mám káblovku, tak tú napojím teda cez HDMI do TV a zvuk sa mi dostane späť do soundbaru cez ARC, alebo ho treba dostať do soundbaru cez optiku ?[/QUOTE]

Ano, takto lze.

[QUOTE=vilic;501752]Teraz som práve čítal, že niekto má problém s posunutým zvukom, stáva sa to bežne a dá sa to doladiť ?[/QUOTE]

Toto má řešit Auto LipSync přes HDMI. Né vždy však toto funguje dobře a mělo by jít na SB nastavit zpoždění audia v milisekundách.
vilic (19)|11.12.2014 16:10
Dík za odpoveď. Tak už len porozmýšľam či 3 x hdmi mi stojí za to si priplatiť.
vilic (19)|11.12.2014 20:03
Ešte ak môžem predsa jednu otázku, ak môj model nemá ARC (čo asi nemá, lebo je to už starší model), tak v prípade, že si kúpim philips s 1 hdmi, tak mede8er pripojim cez hdmi k soundbaru, ten cez hdmi k tv, stb od kablovky pripojim cez hdmi k tv a zvuk dostanem do soundbaru cez optický kábel. Kď budem chcieť prepnúť čo bude pozerať , prepínať budem na tv, vstup hdmi1 alebo hdmi 2. Budem musieť ešte niečo prepínať aby mi šiel v soundbare ten správny zvuk ? V prípade, že kúpim cinema sb400, tak k nemu môžem pripojiť 3 zariadenia s HDMI, pri tv nevadí že nemá ARC a to čo pozerám v TV ovládam cez Soundbar, zároveň automatický ide aj ten správny zvuk. Je to správne ? Čiže ak by som mal nejaký receiver tak stačí philips, ak nemám, je asi lepší cinema sb ? Skús mi ešte odpovedať ešte na toto auž dám pokoj.
RoPo (6061)|11.12.2014 21:14
Snad jsem tvuj dotaz pochopil :-). Potvrzuji, ze uvazujes spravne. :-)
Predpokladal jsem, ze omezeni jednoho HDMI na SB vis. A dovtipil jsi se.
Hornet F-18 (1328)|11.12.2014 23:28
vilic,
zober JBL, ma 3x HDMI , sachovat s jednym HDMI....mozno budes onedlho lutovat.
vilic (19)|12.12.2014 13:44
Dík za rady, je rozhodnuté, ide sa objednávať JBL.
vilic (19)|26.12.2014 13:43
Zdravím. Takže nakoniec to dopadlo úplne inak. Najskôr som si teda objednal to JBL, ale keď to prišlo, tak ženskej komunite sa nepčila veľkosť subwoferu a zvuky, ktoré vydával, takže som ho vrátil. Keďže som teda zistil, že sub je zbytočný do paneláku, tak som si nakonie objednal tento http://www.marketworld.sk/product_info.php/products_id/25412. S týmto som telatívne spokojný, myslím si, že to, čo od neho očakávam spĺňa, problém je v ovládaní. Možno sa s tým niekto stretol a poradí. Zapojenie:
mede8er-hdmi-philips soundbar
iptv box-hdmi-philips soundbar
philips soundbar-hdmi-tv samsung

tv samsung je tento : http://www.cnet.com/products/samsung-ps42q96hdx-42-plasma-tv/specs/, asi bez ARC

V tv samsung mám zapnutý anynet+/CEC
Problém je v tom, že keď vypnem tv, tak sa mi vypne aj soundbar, ale keď potom zapnem tv, tak soundbar musím zapnúť manuálne. Rovnako keď chcem pridať has, tak na tv to musí byť na 0 aby nebola ozvena a potom to kombinujem ovládanie hlasitosti na soundbare a na boxe od iptv. Pre mňa to až taký veľký problém nie je, ale pre ženskú populáciu je, nakoľko musím používať 3 diaľkové ovládače, jeden na zapnutie tv, jeden na ovládanie soundbaru a jeden na ovládanie iptv. Okrem toho ešte jeden na mede8er, ale ten používam iba ja.

Má niekto nejaký nápad ako to pozapájať tak, aby to fungovalo pohodlnejšie ? Alebo nový DO ? Alebo nový soundbar ? Bude vôbec nejaký fungovať okrem značka samsung ? Už si neviem vybaviťako fungoval ten jbl, mal som ho len jedno popoludnie.

Dík za radu.
tdlmarek (1566)|26.12.2014 14:10
Fyzické zapojení je v pořádku, na tom není třeba nic měnit. Pokud ale TV nemá ARC, je ještě třeba natáhnout optiku z TV do soundbaru (pokud jsem se správně díval, obě zařízení konektor mají).

Ideální by bylo plnohodnotně zprovoznit HDMI-CEC/Anynet+/EasyLink. Ještě prověř obě zařízení (soundbar i TV), zda jsou ty funkce opravdu zapnuté a to včetně různých podskupin (někdy je odděleno např. "power" pro synchronizované zapínání zařízení a "control" pro další povely). I když je vše povolené, tak např. u Panasonicu lze pak v menu TV ještě manuálně zvolit, zda se má zvuk posílat na interní reproduktory, nebo právě na "domácí kino" dostupné přes HDMI-CEC (ačkoliv samotný zvuk už teče po optice).

Pokud se tohle podaří zprovoznit, půjde hlasitost soundbaru měnit klasicky ovladačem od TV, takže DO soundbaru pak už na běžné úkony není potřeba.

Jestli to nepůjde, pak nezbývá než interní reproduktory v TV nějakým způsobem deaktivovat nebo nastavit na 0 (mělo by to být někde v menu) a pro ovládání hlasitosti používat DO k soundbaru.
vilic (19)|26.12.2014 15:33
Vďaka, skúsim ten optický kábel.
vilic (19)|27.12.2014 11:04
Zdravím. Tak nepomohol ani optický kábel. Odpojil som ho teda späť, momentálne fungujem tak, že ak vypnem s DO od televízora TV, tak vypnem aj soundbar a keď zapnem s DO od soundbaru SOUNDBAR taj sa po chvíli zapne aj TV. Uvidím, písal som aj do Philipsu, tak neviem či sa mi ozvú-
tdlmarek (1566)|27.12.2014 11:40
Ten optický kabel se synchronizovaným zapínáním nijak nesouvisí - je tam kvůli tomu, aby ti zvuk při televizním vysílání šel ze soundbaru.