nejde přehrat DviX
Ahojte prosím o radu předělával jsem VHS do pc přes easy cap videa se mi nahraly do pc ve formatu mpeg v pinnacle 17 jsem videa různě sestříhal pak jsem dal v pinnacle format exportu DviX, aby videa nebyla tak obrovská moje dvd v pohodě video přehraje, ale kamarádce pro kterou jsem to dělal a má přístro lg rht498h se video nepřehraje:( nevíte někdo kde je problem? nechápu to jelikož by to mělo také DviX brat
Podívat se do manuálu, recenze apod. k danému zařízení (lg) kde je uvedeno jaké datové toky videa, audia a jaký formát audia zvládne přehrát.
Ten krám nic jiného než DivX nebo Microsoftí Microsoft-MPEG4 V3 neumí a má přísné podmínky:
[SPOILER][/SPOILER]
[SPOILER][/SPOILER]
Máš tam uvedené max. podporované rozlišení, datový tok videa, formáty a datové toky audia.
Toho se při nastavování exportu z Pinnacle musíš držet.
Také tam máš přesně uvedeno v jakém formátu musí být souborový systém CD případně DVD, na kterém jsou DivX soubory vypáleny.
Vyzkoušej si různé varianty a ulož na USB. Z něj zkus DivX přehrávat než dokola vypalovat CD/DVD.
Toho se při nastavování exportu z Pinnacle musíš držet.
Také tam máš přesně uvedeno v jakém formátu musí být souborový systém CD případně DVD, na kterém jsou DivX soubory vypáleny.
Vyzkoušej si různé varianty a ulož na USB. Z něj zkus DivX přehrávat než dokola vypalovat CD/DVD.
OpenDML nieje kodek, ale spôsob muxovania audia a videa (štandardné avi nepodporuje viac ako 2gb). Kodek je divx 5, tam by problém byť nemal. Premuxuj do mkv a uvidíš.
Jeste jednou jsem se podival na popis souboru. Jak psal vivid. Kodek je DX50. V tom by problem byt nemel. Problem muze byt v rozliseni 720x540. LG podporuje velikost klasickeho PALu a to je 720x576. Dalsi problem by mohl byt velikost AVI souboru, ktera je pres 2GB.
Jeste dodam, ze pri velikosti nad 2GB musi byt format media UDF.
Jeste dodam, ze pri velikosti nad 2GB musi byt format media UDF.
Necele 3Mbps pro takove video je zbytecne. Bohate staci jen na video kolem a nize pod 2Mbps. Dalsi mozny problem vidim v progresivnim typu video streamu. Mozne je, ze LG zvlada jen prokladane - interleaced.
tak co bych měl zmněnit všechno velikost tok a nějaký ten progresivní typ jo? ale v jalém softwaru nejlépe? Díky moc za rady:)
Prekladané avi sa pri týchto kodekoch obvykle nepoužíva. Skratka player je shit, skus menej kompromisný výstup (základný xvid profil je obvykle prehrateľný čímkoľvek)
Vypal to jako DVD-Video disk a máš po starostech. Nebo ať přítelkyně zainvestuje 1500,- Kč do MMC, pokud to chceš provádět častěji.
Je potřeba mít nainstalován jiný kodek, než je in-built v Pinnacle. Na výstupu nedávat DivX, protože je to speciální kontejner s titulky apod. Vybrat AVI a nastavit
[ATTACH=CONFIG]29097[/ATTACH]
bohužel tupý program umí zde jen PCM, takže potom VirtualDub a a zvuk do MP3.
Osobně bych to ale (když už Pinnacle) vyexportoval jako DV ve standardním profilu pro PAL a potom kvalitně zkomprimoval, třeba Xvid..........
[ATTACH=CONFIG]29097[/ATTACH]
bohužel tupý program umí zde jen PCM, takže potom VirtualDub a a zvuk do MP3.
Osobně bych to ale (když už Pinnacle) vyexportoval jako DV ve standardním profilu pro PAL a potom kvalitně zkomprimoval, třeba Xvid..........