Sony KDL-48W585B/skype
Ahoj potřeboval bych poradit jestli nemá někdo zkušenost a provozem Skype na televizi ,jasně někteří podotknou "já mám pc" to beru ale rodiče si koupili novou tv sony KDL-48W585B a rádi by telefonovali přes skype ,
mě jde o to že Sony prodává kameru s mikrofonem cca za 2500,- co je pro důchodce hodně. Jestli nemá někdo už nějakou zkušenost,budu rád za každou připomínku.
Jo a ještě bezdrátová klávesnice a myš může být jakákoli?
díky
mě jde o to že Sony prodává kameru s mikrofonem cca za 2500,- co je pro důchodce hodně. Jestli nemá někdo už nějakou zkušenost,budu rád za každou připomínku.
Jo a ještě bezdrátová klávesnice a myš může být jakákoli?
díky
Jen obecné rady, pokud Ti nikdo konkrétně neodpoví.
Zkus prohledat youtube na příklady (např https://www.youtube.com/watch?v=Kk6XTANZXrc )
Co se týká klávesnice a myši, tak zcela libovolná být určitě nemůže. Některé modely od Sony nepodporují bezdrátové, jen drátové (http://community.sony.com/t5/Internet-TV/How-to-connect-wireless-keyboard-to-Sony-KDL-46EX720-TV/td-p/354518 ). Z bezdrátových jsou obecně dobře snášeny modely Logitechu.
V obou případech (kamera i klávesnice) - objednej, opatrně rozbal, vyzkoušej a případně vrať.
Zkus prohledat youtube na příklady (např https://www.youtube.com/watch?v=Kk6XTANZXrc )
Co se týká klávesnice a myši, tak zcela libovolná být určitě nemůže. Některé modely od Sony nepodporují bezdrátové, jen drátové (http://community.sony.com/t5/Internet-TV/How-to-connect-wireless-keyboard-to-Sony-KDL-46EX720-TV/td-p/354518 ). Z bezdrátových jsou obecně dobře snášeny modely Logitechu.
V obou případech (kamera i klávesnice) - objednej, opatrně rozbal, vyzkoušej a případně vrať.
Ohledne bezdratove klavesnice by ti mely jet takove, ktere ti funguji normalne v BIOSU u PC. Takovy prijmac podporuje HDI profil a TV by tento profil mela podporovat take.
díky už jsem zkusil webku od Creative a bohužel i když kamerka problikla hned to napsalo "toto USB není podporováno" tak už jsem z toho nesvůj jestli půjde alespoň ten set klávesnice s myší.
Raději vezmu nějaký jak píšete od Logitechu.
Dám pak vědět jak jsem dopadl
Raději vezmu nějaký jak píšete od Logitechu.
Dám pak vědět jak jsem dopadl
Tak zatím jsem měl půjčenou webkameru od Logitechu ,video nejde jde jen mikrofon.Myš bezdrát Logitech jde.Klavesnice o Microsoftu SideWinder taková ta lepší nejde.a poslední zatím pokus set klavesice a myši od Evolveo paradoxně jde myš ale klavesnice nereaguje.
Nemá se to někde přepnout na tu jinou klávesnici ,když potvrdím okénko na vepsání textu skočí tam ta originál tabulka s písmenky.
díky za poznatky
Nemá se to někde přepnout na tu jinou klávesnici ,když potvrdím okénko na vepsání textu skočí tam ta originál tabulka s písmenky.
díky za poznatky
V kamerach je ruzny HW. Ruzny obrazovy radic a k tomu musi byt v TV odpovidajici ovladac od vyrobce ve firmware. Proto ti nepojede jakakoliv web kamera urcena pro PC, kde vyrobce doda i ovladac pro dany operacni system. U klavesnic tam je vec jina. Tam existuje HID standard pro USB klavesnice.
Takže dneska sem volal na Sony podporu a nebyli mě schopni říct co ta TV podporuje za kameru ,nakonec bylo nemilé zjištění že na daný typ nemají web kameru jelikož podpora je až od 6 řady což mě tedy docela zamrzelo když v obchodě tvrdí jak je to bez problému a pak prd, ptal jsem se i na klávesnici a hned jsem dostal odpověď že Sony nepodporuje žádny typ že si mám k tomu vzít tablet nebo telefon a tím to ovládat,docela u mě klesli .
Tudíž bych vás chcěl požádat o radu jak vyřešit tuhle situaci.
Požadavek je aby mohly s web kamerou na Skype a mohly na internet s myší a klávesnicí ,a aby se dostali na email na seznamu a bylo možné si prohlédnout případné přílohy.
když vemu že by dali 2600,- za webkameru tak místo toho by mohli pořídit nějaké mini pc jako třeba NUC nebo něco podobného ,
díky za jakoukoli radu
Tudíž bych vás chcěl požádat o radu jak vyřešit tuhle situaci.
Požadavek je aby mohly s web kamerou na Skype a mohly na internet s myší a klávesnicí ,a aby se dostali na email na seznamu a bylo možné si prohlédnout případné přílohy.
když vemu že by dali 2600,- za webkameru tak místo toho by mohli pořídit nějaké mini pc jako třeba NUC nebo něco podobného ,
díky za jakoukoli radu
[QUOTE=Malevil;498892]místo toho by mohli pořídit nějaké mini pc jako třeba NUC nebo něco podobného ,[/QUOTE]
Sam si si odpovedal.
Kup si kludne aj ten zakladny NUC + wireless klavesnicu+mys, resp kombo, ci klavesnicu s touchpadom (podla vlastnych preferencii) a mas plnohnodnotny PC so skype a web browserom.
Sam si si odpovedal.
Kup si kludne aj ten zakladny NUC + wireless klavesnicu+mys, resp kombo, ci klavesnicu s touchpadom (podla vlastnych preferencii) a mas plnohnodnotny PC so skype a web browserom.
Návod k Tvé TV:
http://www.sony.cz/support/cs/content/cnt-dwnl/prd-tvhc/bravia-kdlw-firmware-update-v2204/KDL-48W585B
Po kameře se můžeš podívat někde v zahraničních eshopech. Klávesnici, pokud máš možnost, zkus Logitech K400.
Ale každopádně NUC nebo nějaký dongle s Androidem je určitě universálnější řešení s většími možnostmi a komfortem, pokud s tím nebudou mít rodiče problém.
http://www.sony.cz/support/cs/content/cnt-dwnl/prd-tvhc/bravia-kdlw-firmware-update-v2204/KDL-48W585B
Po kameře se můžeš podívat někde v zahraničních eshopech. Klávesnici, pokud máš možnost, zkus Logitech K400.
Ale každopádně NUC nebo nějaký dongle s Androidem je určitě universálnější řešení s většími možnostmi a komfortem, pokud s tím nebudou mít rodiče problém.
co tohle Zotac ZBOX CI320 NANO ?
na ten dongle se dá připojit i webka? o tu jim jde nejvíc ,hold důchodci si rádi pokecají a musejí se vidět :)
teď jsem koukal i na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to tedy už docela dost ale když ve mu že tam je jak paměť tak disk a OS ,ale nevím jak je to s výkonem v tom se moc neorientuju
na ten dongle se dá připojit i webka? o tu jim jde nejvíc ,hold důchodci si rádi pokecají a musejí se vidět :)
teď jsem koukal i na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je to tedy už docela dost ale když ve mu že tam je jak paměť tak disk a OS ,ale nevím jak je to s výkonem v tom se moc neorientuju
takže jsme to riskli a objednali tu kamerku CMU-BR200 a i když píšou podpora od W6 a jak na sony podpoře a jimi doporučeném značkovém obchodě řekli že nejde a nepujde žádná,tak kupodivu vše šlape jak má bez problémů ,tak ještě tu klávesnici a rodiče budu mít s krku :)
a děkuji za pomoc
a děkuji za pomoc
tak vyzkoušen set od Logitechu MK270 a bohužel opět jde jen myš ale klávesnice ani ťuk. Nemusí se někde v televizi změnit nastavení ? známá má značku TV LG a klávesnici za pár kaček nějakou neznačkovou jde jak lusk.
už prostě nevím.
už prostě nevím.
Tak nejde ani ta Logitech K400 ,opět touchped nebo jak se to jmenuje jde ale klávesy ani ťuk,memusí se tam něco přepnout na TV?
---------- Doplněno v 17:52 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:52 ----------
Tak nejde ani ta Logitech K400 ,opět touchped nebo jak se to jmenuje jde ale klávesy ani ťuk,memusí se tam něco přepnout na TV?
---------- Doplněno v 17:52 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:52 ----------
Tak toto mě taky zajímá. Mám KDL-50W805B a nikde se nemohu dopátrat, zda-li nějaká klávesnice s touchpadem na této TV funguje.
Líbilo by se mi něco takového: http://cdn.androidpolice.com/wp-content/uploads/2013/06/nexusae0_NSG-MR7_B_-Both-Sides.jpg
ale spárovat to asi jen s TV nepůjde, protože je to ovladač k nějaké multimediální krabičce a ta mi je celkem k ničemu. Tak pokud na něco funkčního narazíš, poděl se tady s tím. Psal jsem přímo na sony, ale Ti ani neodpověděli. Beztak sami neví.
Líbilo by se mi něco takového: http://cdn.androidpolice.com/wp-content/uploads/2013/06/nexusae0_NSG-MR7_B_-Both-Sides.jpg
ale spárovat to asi jen s TV nepůjde, protože je to ovladač k nějaké multimediální krabičce a ta mi je celkem k ničemu. Tak pokud na něco funkčního narazíš, poděl se tady s tím. Psal jsem přímo na sony, ale Ti ani neodpověděli. Beztak sami neví.