Problém s průchozím aktivním rozbočovačem
Dobrý den,
Zakoupil jsem si tento aktivní průchozí rozbočovač ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) společně s log-per. anténou ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), která funguje výborně i bez zesilovače na 1 TV.
Poté jsem anténu propojil s napájecí výhybkou (též TEROZ) a aktivním rozbočovačem nastal problém:
Zde se pokusím o schéma:
Anténa ----------- Vstup rozbočovače | Výstup rozbočovače 3 ----------- Napájecí výhybka vstup | výstup ----------- set top box
Po připojení zdroje nastane zkrat. Po odpojení antény zkrat zmizí. Anténa je konstrukčne kontaktně spojena a vytváří zkrat.
Je to tím, že je rozbocovač průchozí, nebo to mám zkrátka špatně zapojené?
Pokud ano, zkusím ho vyměnit - je úpně nový, a pokud by to nešlo, podíval bych se do něj a zařadil vypínač (průchodnosti).
Děkuji předem za Vaše názory!
Zakoupil jsem si tento aktivní průchozí rozbočovač ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) společně s log-per. anténou ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), která funguje výborně i bez zesilovače na 1 TV.
Poté jsem anténu propojil s napájecí výhybkou (též TEROZ) a aktivním rozbočovačem nastal problém:
Zde se pokusím o schéma:
Anténa ----------- Vstup rozbočovače | Výstup rozbočovače 3 ----------- Napájecí výhybka vstup | výstup ----------- set top box
Po připojení zdroje nastane zkrat. Po odpojení antény zkrat zmizí. Anténa je konstrukčne kontaktně spojena a vytváří zkrat.
Je to tím, že je rozbocovač průchozí, nebo to mám zkrátka špatně zapojené?
Pokud ano, zkusím ho vyměnit - je úpně nový, a pokud by to nešlo, podíval bych se do něj a zařadil vypínač (průchodnosti).
Děkuji předem za Vaše názory!
Jsou typy rozbocovacu, ktere maji vstup oznacen pro napajeni, ktere je pruchozi i obracene. Takovy rozbocovac mas?
Pokud nemáš v anténě zesilovač, tak nemůžeš použít průchozí rozbočovač. Pokud potřebuješ aktivní rozbočení, tak něco takového: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nebo jak píšeš, mezi vstup rozbočovače a anténu zařaď na středový vodič malý kondenzátor (odhadem 2nF) .
Nebo jak píšeš, mezi vstup rozbočovače a anténu zařaď na středový vodič malý kondenzátor (odhadem 2nF) .
Prostě otevřít rozbočovač (u Terozáckých výrobků není problém) a vycvaknout tlumivku mezi výstupem a vstupem.
[QUOTE=mirekv;498347]Prostě otevřít rozbočovač (u Terozáckých výrobků není problém) a vycvaknout tlumivku mezi výstupem a vstupem.[/QUOTE]
Ano, rozbočovač jsem rozdělal a na přiloženém obrázku jsem označil místo, které bude potřeba přerušit a zařadit vypínač "průchodnosti".
Jen bych se rád ujistil, že je to správné místo.
Ano, rozbočovač jsem rozdělal a na přiloženém obrázku jsem označil místo, které bude potřeba přerušit a zařadit vypínač "průchodnosti".
Jen bych se rád ujistil, že je to správné místo.