Projektor do 10 tisíc.
Otázka je prostá.
Nejlépe s širokoúhlým nativním obrazem a hd rozlišení.
Preferuji DLP technologii
Solidní životnost.
HDMI vstup.
Projektor do domácnosti, pokoje.
Předem děkuji za návrhy.
Nejlépe s širokoúhlým nativním obrazem a hd rozlišení.
Preferuji DLP technologii
Solidní životnost.
HDMI vstup.
Projektor do domácnosti, pokoje.
Předem děkuji za návrhy.
Rozpočet zvyšovat nehodlám. Na FHD sem opravdu nemyslel, pouze 720p, zásadní je nativní poměr stran.
Zatím mám toto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zatím mám toto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jakou máš pozotovací vzdálenost a o jaké uhlopříčce projekce uvažuješ? Ptám se, zda-li budeš dostatečně daleko, aby tě nerušil rastr rozlišení 720p.
S tím počítám, ale zase nečekám, že to bude nějak výrazně vidět.
Hlavně bych řekl, že to co jsem vybral je asi nejlepší volbou - výborný kontrast, až podezřele dobrá životnost lampy, vyhovující rozlišení, ...a zbytek uvidím až za chodu (hlučnost a kvalitu obrazu)
Jak zde vidím, stejně by mi nikdo jinak asi nepomohl.
Hlavně bych řekl, že to co jsem vybral je asi nejlepší volbou - výborný kontrast, až podezřele dobrá životnost lampy, vyhovující rozlišení, ...a zbytek uvidím až za chodu (hlučnost a kvalitu obrazu)
Jak zde vidím, stejně by mi nikdo jinak asi nepomohl.
To co jsi vybral je projektor na prezentace jak rozlišenim tak svitivosti.
Na film s HD rozlisenim a DLP napr Benq W750.
Na film s HD rozlisenim a DLP napr Benq W750.
Mně by tedy zajímalo, podle čeho se tedy určuje na co je daný projektor určen? ...když mnou vybraný je ve všech ohledech lepší jak tento Benq.
V čem je Acer lepší? Že nemá nativní 720p rozlišení? Že má velmi vysokou svítivost určenou právě pro prezentace? Zajímalo by mě, jak rychle u něj rotuje barevné kolečko. U těchto projektorů určených primárně pro statické snímky bývá rychlost 1x. Výsledkem u filmů je to, že rainbow efekt uvidíš skoro všude. DLP projektory primárně určené pro video mají rychlo n-násobku základní rychlosti. Eliminuje se tím velmi dobře právě zmiňovaný duhový efekt.
Uváděný kontrast je marketing. Každý jej počítá jinak a uvádí jako dynamický. U tohoto projektoru odhaduji statický kontrast kolem 500:1.
Jde o to, že na tomto projektoru, který jsi vybral budeš mít film přepálený (nějak korekce projektor má, ale primárně není určen na video tudíž ), díky nízkému statickému kontrastu se budou světlé a tmavé plochy slívat a obraz bude zdeformovaný interním přepočtem v projektoru. Nehledě na vyšší výskyt rainbow efektu.
Pokud toto vše ti nevadí, tak si pořiď ten nejlevnější projektor s nativním rozlišením 640x480. Ale neočekávaj od ně nějaký solidní obraz pro video.
Na konec si můžeš vybrat co chceš, ale píši ti zde jen dobře míněná fakta.
Uváděný kontrast je marketing. Každý jej počítá jinak a uvádí jako dynamický. U tohoto projektoru odhaduji statický kontrast kolem 500:1.
Jde o to, že na tomto projektoru, který jsi vybral budeš mít film přepálený (nějak korekce projektor má, ale primárně není určen na video tudíž ), díky nízkému statickému kontrastu se budou světlé a tmavé plochy slívat a obraz bude zdeformovaný interním přepočtem v projektoru. Nehledě na vyšší výskyt rainbow efektu.
Pokud toto vše ti nevadí, tak si pořiď ten nejlevnější projektor s nativním rozlišením 640x480. Ale neočekávaj od ně nějaký solidní obraz pro video.
Na konec si můžeš vybrat co chceš, ale píši ti zde jen dobře míněná fakta.
Děkuji za objasnění, bohužel tyto informace stejně nikde nezjistím.. Ani na stránkách výrobce.
720p nativní rozlišení být nemusí, ale musí být širokoúhlé.
Co tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Popř. prosím o další návrh (pokud Benq není nejlepší volbou)
720p nativní rozlišení být nemusí, ale musí být širokoúhlé.
Co tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Popř. prosím o další návrh (pokud Benq není nejlepší volbou)
Opět chyba - vybral jsi model se špatným nativním rozlišením pro 720p. To musí být 1280x720. Pokud vybereš projektor s jiným rozlišením, tak jednak není primárně určen pro videa za druhé vždy bude vstupní signál 720p přepočítávat = degradovat.
Ten nejlevnější Benq nechceš proč? Benq je největší prodejce DLP projektorů.
Ten nejlevnější Benq nechceš proč? Benq je největší prodejce DLP projektorů.
Vstupní signál bude tedy v každém případě přepočítávat protože vstup bude 1366 x 768 z NTB přes HDMI.
11 000 už je nad limit, ale opakuji, pokud ten benq není nejlepší volbou, prosím o další návrhy.
11 000 už je nad limit, ale opakuji, pokud ten benq není nejlepší volbou, prosím o další návrhy.
Z toho plyne, že chceš vybírat z DLP projektorů určených pro prezentaci (díky požadované ceně). Tam ti neporadím. Rozdíly a důvody jsem ti napsal. A opakuji BenQ je v DLP projektorech pro video v této cenové hladině největší výrobce. Má nejvíce zkušeností a poznatky v technologii.
Tak lehce z toho i plyne, že máte averzi vůči aceru a jiným.. Projektor chci opravdu na projekci video záznamů různých rozlišení od 1080p až po ... ze zdroje notebooku o rozlišení 1366 x 768. Zatím se mi ten sony líbí nejvíc..
Vůbec nejde o avarzi, ale o fakta. BenQ je v daném sektoru DLP projektorů pro video nejlepší. Tak jak tomu je u Epsonu u LCD projekotrů.
Vyšším řadám dominuje Epson, Sony, Panasonic, BenQ a Optoma. A těm nejvyšším D-ILA Sony a JVC.
Pro prezentační účely zmiňovaný Acer a v podnikové sféře HP a DELL.
Vyšším řadám dominuje Epson, Sony, Panasonic, BenQ a Optoma. A těm nejvyšším D-ILA Sony a JVC.
Pro prezentační účely zmiňovaný Acer a v podnikové sféře HP a DELL.
Jako poslední mne zajímá ten problém s rozlišením. Ono obecně je pro mě problém rozlišení vůbec pochopit (upscaling, jakto, že přehraju FHD obraz na obrazovce s nižším rozlišením apod.)
1280 x 800 S tímto rozlišením je mnohem více projektorů.
..nakonec stejně dám asi na Vás a koupím ten Benq W750.
1280 x 800 S tímto rozlišením je mnohem více projektorů.
..nakonec stejně dám asi na Vás a koupím ten Benq W750.
Protože to jsou projektory primárně určené pro prezentaci a těch se vůbec obecně prodává nejvíc.
Ten BenQ 750 jsem dal jen jako nejlevnější projektor pro video dle požadavku ceny. Doporučuji pročíst ještě nějaké recenze tohoto projektoru.
Např.
https://www.avforums.com/review/benq-w750-hd-ready-3d-dlp-projector-review.547
http://xsreviews.co.uk/reviews/peripherals/benq-w750-720p-3d-dlp-projector/
atd...
Ten BenQ 750 jsem dal jen jako nejlevnější projektor pro video dle požadavku ceny. Doporučuji pročíst ještě nějaké recenze tohoto projektoru.
Např.
https://www.avforums.com/review/benq-w750-hd-ready-3d-dlp-projector-review.547
http://xsreviews.co.uk/reviews/peripherals/benq-w750-720p-3d-dlp-projector/
atd...
[QUOTE=Artiez;497762]Jako poslední mne zajímá ten problém s rozlišením. Ono obecně je pro mě problém rozlišení vůbec pochopit (upscaling, jakto, že přehraju FHD obraz na obrazovce s nižším rozlišením apod.)
1280 x 800 S tímto rozlišením je mnohem více projektorů.[/QUOTE]
Pokud se bavíme pouze o připojení k PC, tak bych v rozlišení problém neviděl. Na displeji notebooku vůbec nezáleží, projektor se bude tvářit jako další připojený monitor s nastavením svého vlastního rozlišení. Up(down)scaling provede PC a projektoru pošle už hotové 1280x800 s černými pásy nahoře a dole - ano, jsou tam zbytečné a projektor v té oblasti bude nesmyslně svítit, ale to je spíše kosmetika. Ostatně filmy většinou stejně nejsou v 16:9, ale (přibližně) 21:9, takže stejný efekt v menší míře nastává i u projektorů s nativním 720/1080p. Tahle logika ovšem neplatí po připojení např. blu-ray přehrávače, ten už bude posílat standardní 720/1080p a konverzi by musel provádět projektor.
Tolik k rozlišení, tím ale nechci zlehčovat všechny ty další argumenty proti "nefilmovým" projektorům.
1280 x 800 S tímto rozlišením je mnohem více projektorů.[/QUOTE]
Pokud se bavíme pouze o připojení k PC, tak bych v rozlišení problém neviděl. Na displeji notebooku vůbec nezáleží, projektor se bude tvářit jako další připojený monitor s nastavením svého vlastního rozlišení. Up(down)scaling provede PC a projektoru pošle už hotové 1280x800 s černými pásy nahoře a dole - ano, jsou tam zbytečné a projektor v té oblasti bude nesmyslně svítit, ale to je spíše kosmetika. Ostatně filmy většinou stejně nejsou v 16:9, ale (přibližně) 21:9, takže stejný efekt v menší míře nastává i u projektorů s nativním 720/1080p. Tahle logika ovšem neplatí po připojení např. blu-ray přehrávače, ten už bude posílat standardní 720/1080p a konverzi by musel provádět projektor.
Tolik k rozlišení, tím ale nechci zlehčovat všechny ty další argumenty proti "nefilmovým" projektorům.