Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: MKV 3D

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Neví někdo jaký je rozdíl v 3D filmech, které přehraje TV automaticky(při přehrávání je 3D efekt okamžitě) a filmech, které při přehrávání musíte přepnout TV na SBS nebo OU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    - V prvom pripade zrejme pojde o 3D BD (cize originalny 3D disk, MVC), nutne prehravat cez BD player, ktory podporuje 3D.
    - v druhom pripade pojde o SBS/OU Rip s polovicnym vizualnym rozlisenim. Prehras ho vsak cimkolvek, je to klasicke video obvykle v kontajneri mkv s fullHD rozlisenim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,245
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    - V prvom pripade zrejme pojde o 3D BD (cize originalny 3D disk, MVC), nutne prehravat cez BD player, ktory podporuje 3D.
    - v druhom pripade pojde o SBS/OU Rip s polovicnym vizualnym rozlisenim. Prehras ho vsak cimkolvek, je to klasicke video obvykle v kontajneri mkv s fullHD rozlisenim.
    Video samozřejmě přehraji, jde mi o to, že některé filmy (rip SBS/OU) jdou přehrát automaticky, to znamená, že 3D efekt je okamžitě. Některé se zobrazí SBS nebo OU a musím přepnout 3D efekt na televizi. Jde mi o to, že mi přehrávač neumí zobrazit titulky sub nebo sup, ale jen srt. Ty samozřejmě nejsou SBS nebo OU a pak jsou rozdělené. Když 3D je automaticky titulky srt nejsou rozdělené a zobrazují se správně. Hledal jsem v popisu ripnutého filmu rozdíly, ale žádné jsem nenašel, pouze v enkódování. Tak jsem chtěl vědět zda při ripování se tato funkce s 3D efektem nějak zadává zvlášť, nebo se to nedá v MKV merge předělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,245

    Citace Původně odesláno od pusik Zobrazit příspěvek
    Tak jsem chtěl vědět zda při ripování se tato funkce s 3D efektem
    Jaká funkce? 3D titulky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    Citace Původně odesláno od pusik Zobrazit příspěvek
    Tak jsem chtěl vědět zda při ripování se tato funkce s 3D efektem nějak zadává zvlášť, nebo se to nedá v MKV merge předělat?
    mkv umoznuje mat informaciu o tom, ze obsah je 3D.
    Mozes skusit pozriet, ci tvoje mkv maju tuto info, alebo nie. Mas to popisane napr tu: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...142#post483142

    Zobrazenie tituliek je zase o niecom inom. precitaj si toto, mas tam info ako spravne pridat titulky do 3D: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post434528
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Jaká funkce? 3D titulky?
    Automatické spuštění ve 3D při přehrávání. Ne 3D titulky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,245

    Tak si přečti odkaz, co jsem Ti zde dával, vysvětloval jsem to tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od sanchez13 Zobrazit příspěvek
    Zobrazenie tituliek je zase o niecom inom. precitaj si toto, mas tam info ako spravne pridat titulky do 3D
    Tohle já vím, ale můj Samsung BD D8900 titulky přímo v MKV nepřehraje. Musím je mít jako další soubor se stejným názvem a v srt. Když se automaticky video přepne na 3D titulky a menu jsou v poho. Pokud musím přepínat v TV SBS nebo OU jsou nečitelné. Přečetl jsem si, že video,titulky a menu při aut.spuštění 3D jdou každý zvlášť. Při přepnutí na 3D v TV jdou dohromady a tím se rozdvojí. Mám mnoho 3D ripů, ale pouze u pětiny se spouští 3D efekt automaticky. Proto jsem chtěl vědět v čem to automatické přepnutí do 3D v těch ripech spočívá. Některé ripy mají v mkv info,že jsou 3D a automaticky se nespustí, jiné info nemají a spustí se. Proto jsem s toho zmaten a chci to zjistit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    - V prvom pripade zrejme pojde o 3D BD (cize originalny 3D disk, MVC), nutne prehravat cez BD player, ktory podporuje 3D.
    - v druhom pripade pojde o SBS/OU Rip s polovicnym vizualnym rozlisenim. Prehras ho vsak cimkolvek, je to klasicke video obvykle v kontajneri mkv s fullHD rozlisenim.
    A kde to v infu o MKV zjistím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Tato odpoved bola univerzalna a netyka sa tvojej otazky (pokial som spravne cital dalsie prispevky).
    Otazka vsak stoji inak: Ci TV pozera na flag "3D" v mkv alebo nepozera. To si vies jednoducho overit, ak premuxujes nejaky takyto film.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Tato odpoved bola univerzalna a netyka sa tvojej otazky (pokial som spravne cital dalsie prispevky).
    Otazka vsak stoji inak: Ci TV pozera na flag "3D" v mkv alebo nepozera. To si vies jednoducho overit, ak premuxujes nejaky takyto film.
    Tak jsem přemuxoval film, ve kterém se spouští 3D efekt na TV automaticky a i po přemuxování se spouští.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    Citace Původně odesláno od pusik Zobrazit příspěvek
    Tak jsem přemuxoval film
    predpokladam, ze si vypol flag 3D ("stereoscopy")
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    predpokladam, ze si vypol flag 3D ("stereoscopy")
    Ano vypnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,330

    V tom pripade TV nedetekuje 3D na zaklade tohto flagu, ale na zaklade detekcie samotneho obrazu. (este mozes skusit opacne, videam ktore nefunguju nastavit tento flag, ak ho nemaju nastaveny, ale zrejme to nepomoze). A ak to tak bude, riesenie zrejme nebude jednoduche.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední