Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Bezdratova sluchatka a 5.1 repro zaroven v tv

TomasElvis (14)|2.9.2014 23:28
Zdravíčko. Koupil jsem si bezdrátový sluchátka sony připojena k tv optikou.Do 3.5 mm jacku na sluchátka v tv mám pichle 5.1 repro.Problem je ze nemůžu menit libovolne zvuk bud do sluchatek nebo do tech 5.1 .Zkratka musim ty 5.1 vypojit z 3.5 jacku aby mi sluchatka fungovala. Je nejaka možnost jak to nastavit abych mohl mit sluchátka pres optiku a bedny pres 3.5 jack zaroven a vybiral si pres co chci momentalne zvuk prehrat?
KamilZ (10277)|3.9.2014 06:48
Sice z Tvého popisu přesně nechápu, co vlastně chceš ("nemůžu menit libovolne zvuk " a "abych mohl mit sluchátka pres optiku a bedny pres 3.5 jack zaroven a vybiral si pres co chci momentalne zvuk prehrat"), ale pokud chceš mít nezávislý výstup do 3.5 sluchátkového výstupu a do repro TV/optiky, tak si musíš koupit rozumnou TV, kde se dá nezávisle nastavovat úroveň hlasitosti do sluchátek, např. Panasonic. Navíc, jaký má smysl připojovat 5.1 repro do sluchátkového výstupu 2.0? Takové repro se připojují do optiky a sluchátka se připojují do sluchátkového výstupu.

Můžeš si koupit nějaký toslink switch s dálkou, zapojit do něj repro i sluchátka a přepínat to: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Pokud Tvé repro nemají optiku/toslink, tak ještě převodník na RCA: http://www.ambery.com/diopcostostr.html
TomasElvis (14)|3.9.2014 07:32
Dobrá zkusim to jeste jednou.Mam Genius 5.1 repro co nemaji optiku.Takze je mam propojene do tv nasledovne: ze subwooferu ( cerny a bily jack ) do tv přes 3.5 jack na sluchatka.Mam 3D Ledku od LG.Tak mi to poradil prodavač. Ted jsem si koupil bezdratova sluchatka sony .Ten prijimac od sluchatek mam pripojeny optikou do tv ale sluchatka nefunguji.Tv porad bere to, co je zapojeno prave v te zdirce na sluchatka, tzn. ty repra.No a ja hledam reseni abych to mohl mit zapojene vsechno a jely mi kdyz budu potrebovat sluchatka nebo repra.
KamilZ (10277)|3.9.2014 08:28
Vybral jsi si blbou TV, musíš to vyřešit nějakým dalším zařízením, viz příklad v mém předchozím postu. Pokud mají Tvé sluchátka u vstup přes Jack nebo CINCH, tak jako největší bastl můžeš použít něco takového a zvuk Ti půjde v obou zařízeních: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Kdyby jsi měl TV např. Panasonic, SHARP, Toshibu nebo Philips, tak by jsi tyhle starosti neměl, tam se dá zcela nezávisle regulovat výstup do sluchátek a repro TV. Ty to na Tvé TV přímo nijak neuděláš.
TomasElvis (14)|3.9.2014 10:37
Ja ale nepotřebuji mit z jednoho dva 3.5 jacky.Rikam ze sluchatka jsou pres optiku a repra pres ten vstup na sluchatka v tv.Ja zkratka potrebuji zjistit jak vyresit to , aby mi tv nebrala zvuk jen z toho vstupu ale mohl si vybrat.Kdyz chci poslouchat zvuk ze sluchatek, musim odpojit bedny ze 3.5 jacku coz je otravny to porad odpojovat.
KamilZ (10277)|3.9.2014 11:20
A já Ti říkám, že máš blbou TV a pouze pomocí nastavení TV to nevyřešíš, když budeš trvat na stávajícím zapojení. Hodně štěstí.


[QUOTE=TomasElvis;495527]aby mi tv nebrala zvuk jen z toho vstupu[/QUOTE]Tak teď jsem úplně mimo, z jakého vstupu by TV měla brát zvuk? Ze sluchátkového?!
vivid.sk (11472)|3.9.2014 13:25
Tomu sa hovori optimalne zapojenie - DK zo sluchatkoveho vystupu a sluchatka z vystupu na DK :)

Potrebujes "barlicku" vo forme nejakeho prevodnika/konvertora, vid rady od Kamila, inak to neprepojis.